URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Preservatius econòmics i accessibles

Alternativa | 28 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Seguim narrant el ple de gener on es va presentar una moció dels grups de UM-UNPI i PSOE sobre la campanya de prevenció d'embarassos no desitjats i malalties de transmissió sexual entre les adolescents a Espanya. Aprovada per unanimitat. 

Pensam que les campanyes formatives i informatives són molt importans però igualment aquestes campanyes no són completes sinò es fomenta i afavoreix entre els joves l'ús del preservatiu amb preus més econòmics i amb major accessibilitat per la seva importància preventiva davant la sida i altres malalties de transmisió sexual,  i  davant els embarassos no desitjats  S'ha d'afavorir al màxim possible  que la gent jove  pugui comprar preservatius,mitjant de contracepció i igualment que s'ha de potenciar l'educació sexual.  Està totalment demostrat que una bona política  d’educació sexual i d’accés als contraceptius com es fa als països  països escandinaus i alguns països com els Països Baixos redueix la taxa d’avortament. Per exemple als Països Baixos aquesta taxa és de els més baixes de Europa (de 8 per 1000).

Pensam que s’haurien de distribuir preservatius als centres d'ensenyament secundari públics i concertats, així com als espais de titularitat pública usats pels joves i promoure la instal·lació de màquines expenedores de preservatius en espais de titularitat privada usats pels joves, com bars, discoteques i zones d'oci juvenil.

Per exemple a  Catalunya amb l’objectiu de frenar la Sida, el Departament de Sanitat ha promogut la instal·lació de 150 màquines expenedores de preservatius en indrets freqüentats pels joves. Els preus són assequibles a les butxaques dels adolescents: tres unitats a 1,5 Euros i la iniciativa, serà cofinançada pels ajuntaments de 40 poblacions.

Per això varem fer el prec a l’Ajuntament demani a la Conselleria una campanya similar i que s’instal·lin màquines de preservatius a preus asequibles i en llocs accesibles.

 


 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb