URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Segueix el desgavell econ˛mic i 2

Alternativa | 31 Marš, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Seguim comentant el reconeixement extrajudicial de crèdits  per un import total d’1.130.522,62 € que es va aprovar al ple de febrer ( veure anterior article Segueix el desgavell econòmic 1)

L'explicació de l'equip de govern a aquest extrajudicial a un principi es va limitar a una frase del regidor d'Hisenda  Juanjo Mir;  "es tracta de l’aprovació de part de despesa de l’any 2008, que no va entrar al pressupost de 2008, i que ara s’aplicarà al nou pressupost de 2009 ". Una falta de respecte al poble ja que es tracta de diners públics i del quart extrajudicial que s’aprova en la legislatura. Encara que no el sembli a Pollença aquest procediment té caràcter extraordinari,i no anual.

 Hem de recordar que l’any passat amb una brutal pujada d'impostos es varen augmentar el ingressos en 3.600.000 €, i així i tot tenim un extrajudicial  de més d'un milió d'euros. Alguna cosa no va bé .

Si parlam de cada regidor  a un principi no van donar cap explicació, després al debat si que es van explicar una mica:

· La Sra. Catalina Campomar (participació ciutadan i fires)  s’ha passat en 62.000 €. No va dir res.

· El batle  i regidor d'urbanisme Joan Cerdà   en 45.000 €.  Va donar explicacions de 28 .000 euros de la piscina coberta del moll, que eren a l'extrajudicial per que quan es va fer el pressupost no hi havia cap partida per la direcció d’obra! Una demostració més de com s'ha fet aquesta obra.

· El Sr.  Tomeu Cifre Bennàssar (cultura)  s’ha passat en 52.000 € al que hem d'afegir els  65.000 € que s'havia passat l'anteriro regidor en Biel Cerdà. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Va dir que ell com a regidor no a gastat tant, sinó que a final d’any es signen factures de coses fetes durant tot l’any. Assenyala que l’àrea de cultura assumeix el manteniment d’alguns edificis que donen servei a altres àrees, i assumeix les despeses.

· El Sr. Juanjo Mir (hisenda, personal i policia), s’ha passat en 66.700 €. Va donar explicacions generals com regidor d'hisenda Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 , i va indicar que l’any 2007 la liquidació surt negativa en 300.000 €, i  que el Tomeu Cifre  (PP-UMP) era el responsable en part de la situació econòmica en aquell Ajuntament.

· El Sr. Martí Ochogavía (serveis i camins) , a pesar de ser el més afavorit en l’increment del l pressupost 2008, ara s’ha passat en 146.000 €. Per suposat no va dir res, lamentable que aquest senyor pugui governar gràcies als seus socis.

· El Sr. Jaume Plomer (medi ambient)  s’ha passat en 50.000 €.  Va Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 explicar que havia factures que són tasques que provenien de l’anterior regidor, Joan Comas del PP i que quan va assumir la regiduria, es va trobar amb un deute de més de 150.000 € .

· El Sr. Miquel  Ramón Amengual (esports, festes i llicències) sembla que només s'ha passat en 21.000 €, però com va dir  per experiència propia Tomeu Cifre del PP-UMP, Michel  és  expert en carregar factures més endavant. Per suposat tampoc va dir res.

· La Sra.  Francisca Ramón (Port, serveis socials i sanitat),  s’ha passat en 50.000 €. No va dir res.

Vam fer tota una sèrie de preguntes demanant explicacions d'algunes despeses als regidors:

· Respecte els treballs a Bocchoris es pensava que estava finançat per La Caixa, i hi ha factures per un import d’11.000 €? Tomeu Cifre  va dir que  l’excavació a Bóquer té una subvenció de 12.000 i Juanjo Mir va parltr d'un problema de liquidesa al consell.

· Voliam una explicació de les factures de manteniment de les bombes d’impulsió del Port (3.604 euros al mes)? El batle va dir que a questa feina la  l’empresa SEARSA, que s’encarrega del control diari del manteniment de les impulsores. Com li vam dir al batle esperam que l’empresa SEARSA sí disposi de contracte no com LUMSA.Un servei mensual a un extrajudicial no és normal.

· Què passa amb la factura de més de 10.000 € de reparació del manteniment de la calefacció del Centre Cultural? El batle va dir que fa referència a una despesa realitzada en l’impas entre els dos regidors de cultura, es va espenyar la bomba de calefacció.Comprovarem aquesta factura. 

· Hi ha factures elevades de l’any 2006 i 2007 de quan es va fer el centre de joves. Ens sembla  increïble que es tardi més de dos anys en pagar una factura.

· Pel que fa a les factures de l’exposició  de Zoilo al convent, vaig recorda que es va comentar que es replantejarien les exposicions, i vaig demanar si es farà a l’any 2009, ja que porten una despesa excessiva'. Al ple Tomeu Cifre no em va contestar, a les juntes de govern hi ha una partida de 35.000 euros per a la realització d'una exposició d'en Joan March. Vam demanar per la mateixa al darrer ple i el regidor va dir que havia una subvenció de 19.000 euros.

· Vam demanar si no és excessiu fer tantes fires ateses les despeses que comporten. El batle va contestar que hi havia un dèficit en extrajudicial de 90.000 € i que enguany s’ha reduït a 45.000 €, s’espera que, al final de la legislatura, el dèficit acabi a 0.

· La despesa en publicitat és elevada, i assenyala que seria més econòmic fer-la a la ràdio, i els taulers, aprofita per demanar que es pengi l’ordre del dia dels plenaris als taulers. Juanjo Mir va dir que estava d’acord i que les recomanacions per a 2009 van en el sentit de reduir publicitat llevat de l'àrea de Turisme.

Per terminar aquest punt només dir que en aquests moments és imprescindible aplicar l’austeritat i la contenció de despeses, ja que la situació no està per pujar més imposts, i la gent que fa feines amb l’Ajuntament no ha de demanar si cobrarà i quan.

Recordau que podeu consultar els llistat de despeses als enllaços.

 

RESUM EXTRAJUDICIAL PLE 26/02/09
REGISTRE DE FACTURES pdf 678.948,98
FACTURES PAGADES ANY 2008 (PENDENTS D'APLICACIÓ)pdf 233.741,56
FACTURES PAGADES ELECTRICITAT I TELEFONIA ANY 2008 (PENDENTS D'APLICACIÓ)pdf 91.257,49
CONVENI SALVAMENT I SOCORRISME PLATGES 2007 (SALDO) 126.574,59
TOTAL 1.130.522,62

Semipeatonizaciˇ perillosa

Alternativa | 30 Marš, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de dijous vàrem fer una sèrie de preguntes sobre el tema de la peatonització. El batle  no va ser capaç ni de dir que havien fet tots aquests mesos de prova pilot de semipeatontizació, ni com seria definitivament la semipeatonització ja que encara estan pendents de poder llevar els autobusos de línia regular de la primera línia.

No van ser capaços de dir si la peatontizació seria total, amb un carril de sorrida o entrada... I mentre els turistes arriben poc a poc i es troben amb una primera línia del Port que no es "ni chicha ni limonà" ni peatonal, ni de lliure circulació. I sense dubte aquesta situació és la pitjor pels negocis, veïns i turistes del Port

Es suposa que aquesta setmana d'una vegada es decidira que fan amb un prova pilot que ha durat massa temps.

Una prova d'aquest desastre són aquestes quinze fotografies que ens ha enviat Annika a les quals podeu veure quinze cotxes diferents que no respecten la semipeatonització del Port, les fotografies han estat fetes en quinze minuts.

Aquestes són algunes de les quinze fotografies que ens ha enviat Annika

 

 

 

En definitiva és una prova gràfica i real del desastre actual d'aquesta llarga, inútil i desastrosa prova pilot.

Alguns d'aquests cotxes van a gran velocitat per evitar ser multat i són un gran perill per la gent en bicicleta o nins que juguen pensant que és una zona peatonal segura. 

Excursiˇ a Massanella... Caminant per Mallorca (XXX)

Alternativa | 29 Marš, 2009 18:00 | facebook.com twitter.com

D'excursió virtual amb en Toni Flores al Massanella nevat.

 

VI Abril de Rep˙blica

Alternativa | 29 Marš, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

 Per sisè any consecutiu  l'Associació Iniciativa Ciutadana Per Pollença organitza tot un seguit d'actes per commemorar la Segona República i caminar cap a la Tercera.

Enguany per primera vegada l'Associació ha decidit organtizar en solitari aquests actes sense la participació dels partits polítics (a anteriors convocatòries han participat el PSM, Esquerra i nosaltres). Per la nostra part cap problema seguirem donant el nostre suport i assistint als actes d'una associació amb gent molt jové que ha decidit fer aquests actes de forma desinteressada i amb l'únic objectiu de difondre els ideals republicans. Aquesta és la millor manera d'homenatjar a totes aquelles persones que lluitaren per un món millor i que en moltes ocasions van acabar pagant amb la seva vida.

Per segon any consecutiu l'àrea de cultura de l'Ajuntament també organtiza actes de commemoració de la República. Ja vàrem explicar la raó d'aquests actes paral·lels i la nsotra disconformitat amb els mateixos (veure article dos abril de república). No ens sembla correcte que de forma institucional es plantegin aquests actes, i no per què no ens agradi que les institucions commemorin la República, tot el contrari, sinò per què l'Ajuntament de Pollença ha demostrat que res té a veure amb els valors republicans i per tant ens sembla una farsa.

Pensam que l'ideal republicà va més enfora de fer actes commemoratius i d'un record. Entre altres coses per això hem presentat a aquesta legislatura tota una sèrie de mocions que han estat rebutjades pel mateix Ajuntament que ara diu commemorar la República.

- Moció relativa a la separació de les actuacions pro pies de la gestió municipal de qualsevol manifestació de caire religiós i la retirada del crucifix de la sala de sessions de la Casa Consistorial. Octubre 2007. El laïcisme és un dels fonaments del pensament republicà i la II Repúblic.

- Moció per sumar a l'Ajuntament de Pollença  a altres Ajuntaments per iniciar un procés constituent i arribar a la III República Podeu sentir el debat  d'aquesta moció a l'article La suposada esquerra i la República.  Abril 2008.

- Moció pel tipus penal especial pel delicte d'injúries  a la Corona. Desembre 2008

 No ens resta més que donar l'enhorabona per tant bona feina a ICP, esperam que siguin un èxit tots els actes.

Bolonia a la forša

Alternativa | 28 Marš, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Comunicat de suport a l’Assemblea d’Estudiants Contra Bolonya i de condemna de l’actuació policia.

El passat dijous 19 de març prop d’un centenar d’estudiants de la Universitat de les Illes Balears es manifestaven pacíficament en solidaritat amb els seus companys represaliats de la Universitat de Barcelona que els dia anterior havien estat desallotjats, d’una forma extremadament violenta per part dels Mossos d’Esquadra, de l’ocupació que tenia lloc en contra de l’aplicació del Procés de Bolonya quan, en una actuació totalment fora de lloc, la Policia Nacional carregà violentament contra els estudiants de la UIB, amb cops contundents de porres deixant una dotzena de ferits, alguns d’ells amb contusions greus.

Davant aquest acte repressiu més propi de l’anterior règim que d’una democràcia, Alternativa EU-EV de Pollença volem condemnar i rebutjar l’actitud desmesurada de la Policia Nacional i dels Mossos d'esquadra que es va fent cada vegada més habitual en els darrers temps.  A més, volem donar el nostre suport a l’Assemblea d’Estudiants Contra Bolonya que des de fa uns mesos està portant a terme una valent lluita en pro d’una educació pública, popular i de qualitat.

Genial  Kalvellido

 

 

Molt d'estudi i poca feina (ple de marš)

Alternativa | 27 Marš, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

 

Al ple d'ahir va faltar de manera justificada na Francisca Ramón. Com als darrers plens, vam acabar a les 00:00. Podem resumir el ple dient que l'equip de govern va aplicar el “rodillo” i sense massa argumentació lògica varen rebutjar les mocions de l'oposició. Teòricament tot es troba en estudi,  però arribem a la meitat de la legislatura amb molts d'estudis i poques realitzacions.
Uns ciutadans que eren al ple es van sorprendre d’aquesta manera d’actuar. Com es pot dir que s’està a favor d’un tema i després votar en contra? Aquesta és una de les coses que degrada la política.

.- Ratificació decret d'Alcaldia núm. 122, de 24 de febrer. Nomenament de procurador i lletrat a un contenciós relacionat amb “Villa Cortina” . Aprovada amb els vots a favor de UM-UNPI, PSOE, PSM i PP-UMP i la nostra abstenció.

Varem fer un resum de les infraccions, irregularitats i  manca de voluntat del regidor d’urbanisme a l'hora de fer complir la  la llei de disciplina urbanística. Per fer-se càrrec de la permissivitat de l'Ajuntament hem de dir que només s'ha respectat la legalitat durant 6 dels més de 21 mesos en els que s’ha anat construint la casa i a pesar d'això l'obra es troba pràcticament acabada. Una vegada més el regidor d’urbanisme ha mantingut només formalment el compliment de la legalitat però no l’ha fet efectiva. Aquesta obra té un trist historial de irregularitats que només s’han  detectat gràcies a la continua vigilància i denúncies del veí que ara posa aquest contenciós i no  de l’Ajuntament.

.- Ratificació decret d'Alcaldia núm. 176, de 16 de marc. Nomenament de procurador i lletrat a un contenciós relacionat amb  PIMSA (Promociones Iberomediterràneas S. A) que amb l'adaptació del PGOU al POOT no podrà fer tan d’habitatges com pretenia (24).Aprovada per unanimitat.

.- Moció presentada pel grup de PP-UMP sobre accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda. Rebutjada pels vots d'UM-UNPI i PSOE, abstenció del PSM i vots a favor del PP-UMP i el nostre.

A pesar de que ja es va aprovar per unanimitat al ple d’octubre del 2007 una moció nostra per fer un pla bàsic d'accessibilitat i supressió de barreres d'arquitectòniques s'ha fet molt poca feina. Segons l'equip de govern s'ha fet molta feina, segons ciutadans amb problemes de mobilitat no només s'ha fet poca feina per eliminar barreres arquitectòniques anteriors sinó que es fan obres noves amb barreres. Ens preocupa molt la manca d'un projecte i un pressupost a aquest tema.

.- Moció presentada pel grup PSM- Entesa nacionalista de petició de delimitació urgent de la carretera vella de Lluc. Aprovada amb els vots a favor de UM_UNPI, PSOE, PSM i nosaltres. Abstenció del PP-UMP.

El retard en fer aquesta delimitació ens sembla totalment injustificable, igual que ens resulta injustificable la passivitat de l'Ajuntament davant del tancament del camí que coincideix en diversos trams amb la carretera. Des de fa més de tres anys lluitam conjuntament amb la Plataforma pro camins públic i altres associacions per que l'Ajuntament i el Consell actuïn davant el tancament de aquesta carretera /camí. A aquests anys no només ha hagut una manca total de voluntat política per restablir la legalitat sinó que a més a més  s’ha donat suport als que tancaven els camins usurpant el que és de tots.  Ja és hora que les institucions defensin el que és de tots, i no que no deixin sols als ciutadans en la defensa dels béns i patrimonis públics.

.- Ratificació decret d'alcaldia núm. 123, de 24 de febrer. Nomenament de procurador i lletrat a un contenciós del comitè d’empresa contra l’aprovació de la plantilla de personal del 2008.

Aprovada amb els vots a favor d'UM-UNPI, PSOE i PSM i l'abstenció del PP_UMP i nosaltres. Vàrem recordar que en general estàvem d'acord amb les al·legacions del comitè que són el fonament d'aquest contenciós i que al debat no es va fer cas a  la Secretària respecte a la legalitat d'un complement específic.

- Declaració de compatibilitat de la sra. catalina cifre cifre, mediadora cultural. per la realització d’uns estudis fora d’horari de feina. aprovada per unanimitat.

- Aprovació inicial dels nous models de declaració de béns patrimonials i d'activitats per a regidors i càrrecs directius. i els seus corresponents registres. Aprovada per unanimitat. A partir de la nostra moció aprovada al ple de desembre (Transparència contra la corrupció 1 i 2 es fa l'adequacio als Registres de Declaracions de Béns patrimonials i Activitats a la Llei del Sol.
Ara tendreu la prova de que no “tots els polítics són iguals”, ja vereu qui pública els seus bens a la pàgina web de l’Ajuntament i qui no el fa.

.- Moció Alternativa Esquerra Unida- Els Verds sobre Mesures davant la crisi econòmica. Rebutjada pels vots d'UM-UNPI, PSOE, PSM. A favor PP_UMP i nosaltres.

L'equip de govern va fonamentar el seu vot en contra, per que estan estudiant i fent feina al tema (com sempre) i a més a més van tenir la barra de dir que com encara no s'havia aprovat el pressupost i no es podia aprovar aquesta moció. O sigui que la crisi ha d’esperar a que es decideixen a presentar el pressupost, que per la seva incompetència i a pesar d’haver contractat una empresa pel tema porten ja més de cinc mesos de retars. Sembla que encara no s'han adonat que a la situació actual de crisi s'ha de respondre els problemes reals de les persones.

.- Moció Alternativa Esquerra Unida- Els Verds de millora a la participació ciutadana. Rebutjada pels vots d'UM-UNPI, PSOE, PSM. A favor PP_UMP i nosaltres.
Per rebutjar aquesta moció més excuses una mentida; van dir que no tenien cap intenció de canviar el reglament de participació ciutadana, quan a setembre en Joan i na Francisca ens havien assegurat que el farien aquesta legislatura, de totes maneres es varen proposar  fer un esborrany que farem. Després de la votació un grups de ciutadans varen mostrar cartells acusant de demagògia al  regidor de festes per dir una cosa i votar una altra

Propostes/Mocions d’urgència .

-Es va presentar la desestimació del  recurs de reposició del GOB respecte a les obres de l'aparcament de la Gola. Va ser aprovada la urgència i la desestimació va ser aprovada amb els vots a favor d'UM_UNPI, PSOE i PP-UMP i vots en contra del PSM i nostre.

- Finalment a pesar del que havien dit no han tingut en compte ni al·legacions ni suggeriments per fer aquest aparcament que destruirà una part de la zona humida de la Gola. A aquest cas el tenien molt fàcil per fer una part de l’aparcament de terra i no han volgut. El regidor de Medi Ambient no ha estat a l’altura del seu càrrec i a aquest tema no pot dir que no sigui cosa de la seva àrea.

- Moció d’Alternativa EU_EV per constituir una comissió d’investigació municipal per aclarir les causes per les que fa més d'un any que una empresa sense contracte fa la neteja viaria al Port i procedir a delimitar responsabilitats polítiques, administratives i civils o patrimonials.

No es va poder debatre i votar per que l’equip de govern no va aprovar la urgència de  la moció. Després al torn de precs i preguntes van dir que ...l’adivinau, sí, estan estudiant el tema. Més d'un any sense contracte i segueixen estudiant.

- Moció d’Alternativa EU_EV per mantenir oberta la carretera vella de Lluc a l'altura de l'Empaltada. No va ser debatuda ni votada, ja que no va ser acceptada la seva urgencia pels. Només el PSM i nosaltres votarem a favor de la urgència. El més lamentable, una vegada més és la posició del PSOE que per una part ha participat de les excursió reivindicatives i ara ja no només no ha donat suport a aquesta moció sinó que ni tan sols ha volgut parlar del tema. En definitiva es demostra on es situa cadascú.

- L'equip de govern va retirar la seva moció per commemorar el 30 aniversari dels primers ajuntaments democràtics (3 d’abril de 1979). Hi haurà un ple extraordinari el divendres 3 d’abril per realitzar aquest tema.
La democràcia es demostra dia a dia i intentant millorar-la, no fent actes commemoratius.

- També es va presentar per la seva aprovació la valoració de  les ofertes pel contracte d’obres del projecte del Fons d’Inversió Local de Rehabilitació de l’Ajuntament. L’oferta millor valorada ha estat la de Llabres Feliu, SA.

Es va aprovar la urgència i va ser aprovada amb els vots a favor d'UM-UNPI, PSOE,PSM i Alternativa i abstenció del PP_UMP.

Res a dir de l’informe de valoració, només vam mostrar la nostra preocupació per la ubicació dels treballadors i la ràdio municipal que encara no s’ha resolt.

II- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

A aquesta part va destacar que no ha hagut al·legacions al conveni amb Prodis per la gestió de l’edifici de la plaça Joan Cerdà i aquest ja pot començar a funcionar.

Destaca també la renúncia de na Patricia, per raons personals, com directora de la ràdio municipal

Va haver molt de precs i preguntes que ja comentarem, només comentar de les preguntes que havien sortit al blog ( els plecs no els comenten normalment).

 La factura de 795 fotocòpies de l’area de cultura a 598,47 euros no corresponia a cultura, encara que Tomeu la va signar. Corresponia a un tema del Port i na Francisca no era. Tomeu va dir que era preu de mercat. Ja veurem la factura i de què es tracta.

Respecte a la involucració del àrea de urbanisme a les ajudes per part del IBAVI en referència de rehabilitació de façanes, no han fet res, a aquest cas ni tan sols van dir res d'estudiar.

 Mentre tant podeu reflexionar amb Kalvellido


Inspector de treball... Quina porada!!!

Alternativa | 26 Marš, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

 Avui  publicam un article per reflexionar i debatre d'en Miquel Sánchez. Us recordam que aquest blog està obert a tothom i que si voleu escriure un article  l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es Quan més veus diferents i més debat hi hagi millor.

INSPECTORS DE TREBALL AL PORT DE POLLENÇA, QUINA PORADA !!!

Des de fa un parell de setmanes inspectors de treball estan pentinant el Port de Pollença .

Fa un parell de divendres Francesc Cabrer a Ràdio Pollença, va fer un comentari damunt aquest fet, coincidesc amb ell que l’actual mètode d’inspecció administrativa està obsolet, perquè fa que hagis de dur una paperada cap a Palma a més d’un professional del ram perquè si no pots fer front a la inspecció, per embullar mes la troca tots els papers que has de dur els has presentat al seu moment per triplicat com a mínim, es resum et fan perdre el temps.

Però, Quin són el motius d’aquestes visites? Han tirat un dau i a sortit el Port de Pollença? Ens tenen mania? Cap de les dues, es comenta que hi ha industrials que fan renunciar a part del temps de descans que marquen el convenis col·lectius per culpa de la crisis, això ha arribat als sindicats que ho han notificat a la inspecció de treball.

Per altre part hi ha queixes també més que justificades per part dels industrials que la gent no sap fer la seva feina, escarrufa anar a un restaurant i que sembli que et posen un totxo en comptes d’un plat damunt la taula i la qualitat és ínfima. Una de les queixes que a jo personalment m’ha fet més gràcia en que en bars i restaurants el pollencins demanin la setmana de la patrona de vacances o al manco el dia 1 i 2 d’agost lliures, crec que sobren els comentaris.

Resumint, no sabem fer la nostra feina, no som productius, no volen fer feina “las fiestas de guardar”, o pot ser que sigui no volen fer aquesta feina, no ens saben organitzar, i que punyetes som pollencins i per anar a la Patrona no s‘enfonsarà el turisme (de fet ben tocat).

humor de CAUCE 2000 :

 

 

 

Ple de marš

Alternativa | 25 Marš, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Con sempre esperam els vostres suggeriments, precs i preguntes pel ple d'aquest dijous 26 a les 20:00. De moment un petit resum, ja parlarem més detalladament de cada punt i de les nostres quatre mocions.

I- PART RESOLUTIVA.

1.- Aprovació, si procedeix, de 1'acta de la sessió ordinària celebrada dia 26 de febrer de 2009.

2.- Ratificació decret d'Alcaldia núm. 122, de 24 de febrer. Nomenament de procurador i lletrat a un contenciós relacionat amb “villa Cortina” A pesar de infraccions i  contenciosos, s’ha continuat fent aquesta impactant obra. La lentitud de la justícia en aquest tema i la seva inactivitat per aturar aquests desastres és sagnant.

3.- Ratificació decret d'Alcaldia núm. 176, de 16 de marc. Nomenament de procurador i lletrat a un contenciós relacionat amb  PIMSA (Promociones Iberomediterràneas S. A). Igual que al ple de novembre del 2007 es tracta d’un contenciós relacionat amb un conveni urbanístic al Pinaret. Amb  l’adaptació del PGOU  al POOT l apromotora no podrà fer tan d’habitatges com pretenia (24).

4.- Moció presentada pel grup de PP-UMP sobre accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda. A pesar de que ja es va aprovar al ple d’octubre del 2007 una moció nostra per fer un pla bàsic d'accessibilitat i supressió de barreres d'arquitectòniques proposta s'ha fet molt poca feina. Pensam que té poc sentit presentar de nou una moció per que sigui aprovada per unanimitat si després no es posa una partida pressupostària, i pel que sabem aquesta partida no existeix de moment als endarrerits pressuposts del 2009.

5.- Moció presentada pel grup PSM- Entesa nacionalista de petició de delimitació urgent de la carretera vella de Lluc. En teoria avui s’ha d’aprovar l’inici d’aquesta aquesta delimitació amb un gran retard al BOIB núm 187 de 18 -12- 2007 es va declarar aquesta carretera Tiltularitat del Consell de Mallorca. De totes maneres aquesta delimitació no pot ser excusa per tancar el camí a llocs on es troba perfectament marcat, comseria el cas de l'Empaltada.

6.- Ratificació decret d'alcaldia núm. 123, de 24 de febrer. Nomenament de procurador i lletrat a un contenciós del comitè d’empresa contra l’aprovació de la plantilla de personal del 2008.

7.- Declaració de compatibilitat de la Sra. Catalina Cifre Cifre, mediadora cultural. Per la realització d’uns estudis fora d’horari de feina 

8. - Aprovació inicial dels nous models de declaració de béns patrimonials i d'activitats per a regidors i càrrecs directius. i els seus corresponents registres.  A partir de la nostra moció aprovada al ple de desembre (Transparència contra la corrupció 1 i 2 es fa l'adequacio als Registres de Declaracions de Béns patrimonials i Activitats a la Llei del Sol. Nosaltres voliam la publicació d'aquest registre a internet però finalment això només el es farà voluntariament. Ja podeu apostar sobre que regidors no el faran. .

9.- Moció Alternativa Esquerra Unida- Els Verds sobre Mesures davant la crisi econòmica. No ens hem cansat d'advertir que davant de la crisi l'Ajuntament ha de reaccionar.

A aquesta moció proposam més austeritat, garantir la dotació suficient a l’àrea de serveis socials, racionalitzar la despesa en la contractació d’empreses externes que fan serveis municipals, crear un Fons social de contingència per fer front a situacions de risc de marginació social i prevenir polítiques, discursos i actuacions de xenofòbia.

10.- Moció Alternativa Esquerra Unida- Els Verds de millora a la participació ciutadana. A principi de legislatura varem presentar una moció similar que varem retirar abans del ple després d'arribar a una sèrie de compromisos per part d'UM-UNPI i PSOE, més tard no varen voler firmar aquests compromisos. A partir d'aquell moment varem decidir no retirar mai més una moció. A  dia d'avui encara hi ha punts sense complir. Igualment després de les darreres polèmiques als premis de la rua demanam una regularització i democratització de la Comissió de Festes.

Resumidament demanam  exposar documentació pública a la pàgina web, fer un nou reglament de participació ciutadana, contestar als ciutadans,regularitzar el funcionament de la Comissió de Festes.

11.- Propostes/Mocions d’urgència .

 A més a més de les dos mocions ja resumides presentam dues mocions d'urgència.

Una demanant constituir una comissió d’investigació municipal amb la participació de tots els grups polítics per aclarir les causes per les que fa més d'un any que una empresa sense contracte fa la neteja viaria al Port i procedir a delimitar responsabilitats polítiques, administratives i civils o patrimonials.

La segona té com finalitat mantenir oberta la carretera vella de Lluc a l'altura de l'Empaltada, la varem comentar ahir.

L'equip de govern presenta una moció per commemorar el 30 anniversari dels primers ajuntaments democràtics (3 d’abril de 1979).

També es presentarà per la seva aprovació la valoració de  les ofertes pel contracte d’obres del projecte del Fons d’Inversió Local de Rehabilitació de l’Ajuntament. L’oferta millor valorada ha estat la de Llabres Feliu, SA

II- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte dels acords de la Junta de Govern i de les resolucions de Batlia

3. - Precs i preguntes. 

Genial Quino al blog justicia global

 

La carretera vella de Lluc ha de seguir oberta.

Alternativa | 24 Marš, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

De cap de les maneres l'Ajuntament i el Consell podem permetre que es torni a tancar la barrera de la finca de l'Empaltada. A aquesta finca coincideixen camí i carretera i per tant des tan l'Ajuntament com el Consell tenen competències. El primer ha de complir el decret del 2006 i mantenir un camí públic obert, a  més de seguir l'expedient d'infracció urbanística que es va fer a la barrera i que es té congelat fa un any. El segon ha d'evitar que es pugui tancar una carretera pública que a aquest punt es troba perfectament delimitada.

A la vista de  la intenció de tornar a tancar el camí-carretera vella de Lluc al pas per la seva finca del propietari de la finca de l’Empaltada; hem registrat la següent petició a l'Ajuntament  i  a la vegada l'hem presentat com  moció d'urgència pel proper ple  d'aquest dijous.

Aquesta és la petició /moció:

Atès que a un decret de batlia amb data de 25 de maig del 2006 es va dictar l’obertura del camí vell de Lluc a l’altura de la finca de l’Empaltada. Decret que fins ara no s’ha complit.

Atès que a la finca de l’Empaltada coincideixen camí i carretera vella de Lluc i que si bé la segona és competència del Consell, el primer seria competència de l’Ajuntament.

Atès que  al decret de batlia número 926, de 19 de desembre de 2007,  es va obrir expedient sancionador per infracció urbanística (100/07) al propietari de l’Empaltada per les obres de les columnes que són utilitzades per tancar amb barrera “l’antic tram de la ruta de pedra en sec” (segons el mateix expedient). Aquest decret va ser comunicat al propietari en data de 4 de febrer del 2008.

Atès que el propietari de la finca de l’Empaltada va presentar al·legacions a l’anterior expedient, registrades el 4 d’abril del 2008. I aquestes al·legacions no han estat a dia d’avui encara contestades incomplint l’Ajuntament l’article 66 de la llei 10/90 de disciplina urbanística.

Atès que la barrera que tancava el camí-carretera vella de Lluc ha estat llevada i el propietari de la finca ha declarat a la premsa la seva intenció de tornar a tancar de nou el camí-carretera vella de Lluc prèvia notificació al batle.

Per tot això demanam

1.- Que una vegada rebuda la notificació del  propietari de la finca de l’Empaltada de tancar el camí –carretera vella de Lluc s'informe al propietari de la impossibilitat de fer qualsevol tancament a un camí públic,  i se  faci al propietari els advertiments que la seva acció pot comportar segons marca la llei.

2.- Que una vegada rebuda la notificació del  propietari de la finca de l’Empaltada de tancar la carretera vella de Lluc  immediatament es posi en coneixement del Consell de Mallorca les intencions del propietari de tancar aquesta carretera  pública de titularitat del Consell de Mallorca. Que a aquest tram té una delimitació prou clara,  i on les possibles dubtes sobre  l’amplària de la carretera a aquest pas mai poden justificar el seu tancament total

3.- Que les administracions municipal i del Consell posin tots els mitjans al seu abast per  vigilar i evitar que el propietari de la finca de l’Empaltada torni a tancar el camí-carretera pública vella de Lluc. Entre altres s’hauria d’avisar al Seprona d’aquestes intencions.

4.- Que es faci la resolució de l’expedient d’infracció urbanística (100/07) tal com marca la llei.

Pollença 23-03-09

 

 

 

LĺEsport a Pollenša

Alternativa | 23 Marš, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Avui  publicam un nou i excel·lent article d'en Joan Cifre. Us recordam que aquest blog està obert a tothom i que si voleu escriure un article  l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es Quan més veus diferents i més debat hi hagi millor.

 

Pollença gaudeix des de fa molt temps d’un gran potencial en el tema esportiu.  L’entorn i el clima afavoreixen de forma notable la pràctica de l’esport sobretot a l’aire lliure. Tenim també un gran potencial humà, no conec cap municipi a nivell de Mallorca ni possiblement a  nivell d’ Espanya amb un percentatge tan elevat de professionals de l’Educació Física (ja siguin llicenciats, diplomats o tècnics esportius). A més a més gaudim d’un cicles formatius de gran qualitat. Per tot això considerem que Pollença hauria de ser un municipi capdavanter en la gestió  de l’esport. De moment estam lluny de ser-ho, algunes de les causes podrien ser les següents:

 

o        L’esport no té la importància que es mereix.  A Pollença el regidor d’esports ho es també de festes. No em sembla que siguin les dues àrees més compatibles. Tot i que el regidor té dedicació exclusiva,  cosa que suposa un munt d’hores per treballar si ho comparem amb els altres regidors. Així i tot, tal vegada l’empenta que necessita l’esport per convertir-nos en el municipi capdavanter necessitaria més hores dedicades exclusivament a l’esport. També es veritat que hi ha un tècnic esportiu, però per el que se les seves  condicions laborals no son les millors, ni tampoc disposa dels recursos necessaris.

 

o       Manca d’infraestructures. Si bé es veritat que les instal·lacions esportives a Pollença varen tardar molt ha arribar. En els darrers anys s’han gastat molts diners destinades a noves instal·lacions. Per això i més a més tenint en compte que estam en plena crisis no em semblaria seriós dir que no funcionem per manca d’infraestructures. Més bé el que hem de dir és que hem gastat molts diners, però sense planificació i sobretot sense tenir en compte suficientment la gestió i el manteniment de les instal·lacions. Així tenim un poliesportiu al moll sembla que és va construir als anys 60 en lloc dels 90. També son molt millorables les gestions i manteniments de totes les altres instal·lacions. És bàsic també la utilització dels equipaments esportius d’altres institucions públiques, com son les instal·lacions dels IES, per això és important que els ajuntaments, compleixin els convenis i col·laborin amb el manteniment d’aquestes infraestructures.   

 

o       És necessari un patronat d’esports. No un fictici com el que hi ha actualment. Necessitem un patronat d’Esports obert al màxim a la participació ciutadana i que serveixi per potenciar, consolidar i augmentar  tot el teixit associatiu  esportiu de Pollença.

 

o       S’ha de fer assequible l’esport a tothom. Evidentment s’han de potenciar els serveis socials per raons que evidentment van molt més enllà de les esportives. Però al mateix temps esports i serveis socials han d’anar agafats de la mà i possibilitar que tothom pugui accedir a l’esport. Hem de facilitar que els nouvinguts s’integrin en les diferents xarxes esportives, clubs o associacions. Un nouvingut que defensa la samarreta d’un club local, té més motius per sentir-se integrat dins el municipi. Hem d’aconseguir  que la gent no deixi de fer esport per qüestions econòmiques.

 

o       També s’ha d’impulsar la relació entre el Patronat de Turisme i el d’Esports. S’han de potenciar les activitats a l’aire lliure per oferir un producte complementari al sol i  platja. Evidentment no construint més camps de golf, ni clubs nàutics exagerats. Cal potenciar activitats com el l’excursionisme i altres activitats a la natura, fer més carrils bici i involucrar al sector hoteler en tot el tema dels espònsors  tan a nivells de clubs i associacions com a nivells de grans esdeveniments esportius.

Aquest article està fet amb ànim constructiu, no vol ser tant una crítica als responsables de l’àrea d’esports, més be vol ser una reflexió del gran potencial d’aquest municipi .

 Mordillo en The TusKoBlog, 

 

 

Excursiˇ pels voltants de Puigpunyent... Caminant per Mallorca (XXIX)

Alternativa | 22 Marš, 2009 19:00 | facebook.com twitter.com

Excursió Virtual amb en Toni Flores pels voltants de Puigpunyent.

 

Carretera de Lluc oberta

Alternativa | 22 Marš, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

 Quan l'administració és incapaç de fer complir la llei, i permet que uns pocs usurpen el que és de tothom, tancant ni més ni manco que una carretera, els ciutadans han de reaccionar.

 
Esperam que aquesta sigui la primera i darrera barrera que s'hagi de llevar per part dels ciutadans i que les properes siguin llevades per l'Administració.
 
 

 Notícia al Diario de Mallorca, Ultima Hora, Balears

Ahir  el director insular de Medi Ambient, Guillem Riera (UM) va dir que actuaria només com a "mitjancer". Us imaginau que robassin a un ciutadà  i qui ha de fer complir la llei digués que actuaria de mitjancer entre el lladre i el ciutadà?

El mateix  Guillem Riera, va admetre ahir la titularitat pública de la carretera vella de Lluc a Pollença i va anunciar que en el pròxim consell executiu s'aprovarà l'inici de l'expedient de delimitació de la carretera perple de la institució per unanimitat . També va dir quementre no es delimiti la via, el Consell no té potestat per a forçar al propietari de Empeltada a retirar la a incorporar-la al catàleg de béns del Consell. O sigui que al manco l'acció d'ahir va servir per qué quasi dos anys (maig 2007) després es faci el que  va acordar el barrera.En aquest cas li diriam a Guillem Riera, que ja no cal potestat per forçar al retirada d'una barrera que ja ha estat retirada, el que ha de fer el Consell és no deixar que es torni a posar de nou una barrera a una carretera pública que  a aquest tram està perfectament delimitada.

 

 

COMUNICAT DE LA PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

La Carretea Vella de Lluc, quatre anys i mig de denúncies per reclamar pas lliure per un camí públic. 

A Mitjan Desembre de 2005, un grup de pollencines i pollencins ens vam reunir per tal de demanar a l'Ajuntament de Pollença que actués davant el tancament de un camí clarament públic com és la carretera vella de Lluc, així la carta de Nadal que escriguerem des del que a esdevingut una secció de la Plataforma Pro Camins Públics Oberts al municipi de Pollença, que s'afegia així  a la ja constituïda a Manacor, era el demanar a l'Ajuntament que garantís el lliure pas per aquesta via.

 (Segueix)

El forat (Urxella 20)

Alternativa | 21 Marš, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Aquests dies hem anant repartim la nostra publicació Urxella, on ja hem arribat al número 20, per si un cas no us ha arribat la podeu descarregar en pdf.
Aquest és l'article de la portada.  

EL FORAT

La pregunta més freqüent entre els ciutadans de Pollença és com i on s'han gastat els seus doblers? On se van els impostos? La mateixa pregunta ens fèiem nosaltres i per això vàrem demanar una auditoria, que l’equip de govern no va voler fer. Què volen amagar? Quina por tenen a una anàlisi externa i objectiva dels comptes de l’Ajuntament?

Som un municipi ric, on es recapten una bona quantitat de doblers en forma d'impostos i taxes. Però malgrat això tenim mancances a serveis bàsics: zones del municipi sense clavegueram, amb una il·luminació deficient, amb barreres arquitectòniques, talls d'aigua a la Cala, clots que semblen cràters, una neteja dels carrers lamentable,entrades al poble que fan pena... I el que es pitjor: després d'anys de bonança afrontam la crisi amb un forat econòmic impressionant. Què ha passat amb els nostres doblers?

Ara que es vol utilitzar Agatha Christie com atractiu turístic tal vegada hauríem de demanar a un dels seus famosos detectius que investigués les causes de l'actual situació. A nosaltres se’ns han ocorregut un parell de raons de caràcter general:

- A Pollença hi ha hagut durant diferents legislatures equips de govern que han estat qualsevol cosa menys “equips”. Els diferents partits que els han conformat han actuat competint sense respectar les partides pressupostàries, fent una cursa fonamentada en un populisme irresponsable, en parts i quarts i no en una gestió seriosa, responsable i igualitària. Això explica que a Pollença una eina fonamental de gestió com són els pressuposts s’hagin arribat a aprovar amb un any de retard al 2008.

- Una altra raó és la manca de transparència  i participació a la gestió. Als ciutadans, associacions i partits moltes vegades els ha faltat informació per fer un control efectiu i eficaç del govern. Igualment els partits només se’n recorden de  la gent cada quatre anys.

- Tampoc no ha ajudat el control polític de les associacions i de la premsa local. Això ha mort la societat civil, que és el que vertaderament vertebra i fa fort un poble.

Per tapar el forat no és suficient amb criticar als bars o quan arriba l’hora de pagar els impostos. Ja és hora que la gent es mobilitzi i exigeixi una bona gestió dels seus doblers. Cal implicar-se activament per canviar les coses. Només d’aquesta manera es taparà el forat no només econòmic sinó també moral en el qual s’enfonsa el poble.

 

Qui Ús fanÓtic?

Alternativa | 21 Marš, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Al penúltim número del Punt Informatiu el senyor José Lluis Pons president de l’Associació de Caçadors de Pollença,  amb conversa fluïda i agradable (segons l'entrevistadora na Eva Cerdà), deia que jo tenia una actitud fanàtica , que m'oposava als caçadors i que atacava qualsevol cosa relacionada amb els mateixos. Com sempre que puc vaig escriure una carta de resposta que no ha sortit al darrer PIP(esper que surti al següent).

Com representat d’un partit polític i dels ciutadans de Pollença jo no faig oposició a cap associació, tot el contrari, m'agrada col·laborar i ajudar a les mateixes en la mesura de les meves possibilitats, faig oposició a les decisions polítiques d’altres partits. Nosaltres ,  Esquerra Unida – Els Verds (no Pepe García) no estam d’acord amb subvencionar activitats que atemptin contra els drets dels animals. Igualment pensam que quan l’Ajuntament cedeix un terreny, edifici o bé públic hauria de seguir uns criteris objectius, cosa que no fa ni ha fet amb la cessió de 7.200 metres quadrats al Puig de Santuïri a la seva Associació. Tampoc estam d'acord amb la despesa de 120.000 euros, en temps de crisi, a una diada dedicada a una afició d'una part de la població. Fer tot això no és ser ni un fanàtic ni un radical, és simplement tenir una opinió diferent a vostè, i a altres partits polítics, sobre la gestió dels recursos públics, i això és diu democràcia. Voler fer complir la llei al cas de les demostracions amb animals que s’han fet a la Fira i a la Diada del Caçador és simplement el nostre deure.

Senyor Josep Lluis vaig ser jo el que li vaig demanar tenir una entrevista per parlar de tots els punts que ens separen, la varen tenir però veig que vostè confon parlar i dialogar amb qui li doni la raó. Vaig ser jo qui vaig demanar que parlés al ple, quan varem presentar la moció relacionada amb la seva associació, cosa que segons l’ordenança no podia fer. Això no el fa una persona “fanàtica” com diu vostè. El que si fa un fanàtic és dir públicament, a bars i carrers, que toparà a un regidor per que no està d’acord amb la seva opinió, i vostè ha fet això. Un senyor que representa a una associació no pot dir això i ha de ser més respectuós amb un regidor que ha estat triat democràticament, li agradin o no les seves opinions.

Pdt. Ternelles també ha demanat se un vedat de caça major de cabra mallorquina.

 El roto a redacciones

 

Demanen el cessament immediat d'en Juajo Mir

Alternativa | 20 Marš, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

El regidor Juanjo Mir té el trist honor d’haver aconseguit que demanem la seva dimissió per cada àrea que gestiona; Policia, Hisenda (nosaltres vàrem demanar la seva dimissió per presentar el pressupost del 2008 a final d’any) i ara el comitè d’empresa del personal laboral de l’Ajuntament.

Les raons que ha donat el comitè són que el regidor ha demostrat una ineficàcia reiterada i/o manca d’interès a l’hora de gestionar l’àrea de personal, i fan una enumeració de raons , per demanar el seu cessament immediat:

- Incapacitat per controlar l'excés d’hores extraordinàries, realitzades per part d’alguns es treballadors/es, i el no repartiment equitatiu d’aquestes hores entre tot el personal laboral tal com s’indica a l'article 16.4 del Conveni Col·lectiu.

- Incapacitat per controlar les vacances, llicencies retribuïdes i horaris d'alguns/es treballadors/es del personal laboral, d’acord amb el que estableix el conveni.

- Realització de contractacions irregulars i no solventar contractacions irregulars ja existents, dels quals ha estar informar pel Comitè d'Empresa.

-No facilitar la informació que s’ ha de donar al Comitè d’Empresa, segons estableix l’ Estatut dels Treballadors.

- Donar clares mostres d'inoperància intencionada, al nostre entendre, per dilatar  situacions irregulars prou conegudes ja que li han estat reiteradament comunicades pel Comitè d’Empresa, algunes de les quals han acabar amb una denuncia dels fets davant de la Inspecció de Treball i la Conselleria de Treball; així com altres pendents de denúncia. Aquestes denúncies possiblement desembocaran en sancions de tipus econòmic per l’Ajuntament de Pollença, sancions que seran pagades amb els doblers de tots els ciutadans.

Tot això l’ha denunciat el comité des del principi de la legislatura, i nosaltres l'hem anat recordant a precs i preguntes, sense haver aconseguit un canvi de una dinàmica que no és nova;  els parts i quarts, falta transparència i  es fan mangarrufes a l’hora de contractar.

Com ressalta el comitè entre altres coses s’estan tudant doblers a un moment de crisi quan la gestió pública hauria de ser exemple d’austeritat, gestió racional i igualitària.

El darrer tema que ha denunciat el Comitè ( i que també varen treure al darrer ple) són les contratacions que ha fet l'Ajuntament aprofitant les ajudes  de la Conselleria de Treball i Formació. Dites contractacions per obres o serveis d’interès general, s’havien de fer per tasques no cobertes per les plantilles, per tant en teoria no son per efectuar tasques habituals de l'Ajuntament o la Residència, i son a càrrec dels Fons Social Europeu en part. Entre altres condicions per a l'obtenció d'aquestes subvencions, hi ha el de promoure la formació i practica professional de les persones desocupades i els projectes han d'incloure un mòdul de formació professional. Així mateix, s'havia de donar publicitat a l'oferta.A més a més tenen preferència per accedir-hi, els que tenen responsabilitats familiars, i treballadors amb llarga durada d'atur.

Molts d'aquests requisits s'han incomplit i el que és pitjor sembla que ha hagut parts i quarts.
 

 Per la nostra part donam l'enhorabona al comité d'empresa del personal laboral per fer aquesta denúncia i per la seva lluita per millorar la feina pública, el que per nosaltres és un dels pilars de la gestió municipal.

Hi ha regidors que no tenen clara la difèrencia entre personal laboral o funcionaris i càrrecs de confiança. Del blog Nauscopio Scipiorum 

 

Els imputats han de dimitir.

Alternativa | 19 Marš, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

L’esquerra ha de recuperar el sentit ètic de la política, que és una de les activitats més nobles del ser humà ja que implica una labor de servei cap als altres. Per desgràcia aquesta visió de la política és minoritària entre els propis polítics, i actualment el que s’imposa és una visió totalment instrumental i possibilista de la mateixa.

Hi ha uns polítics que només utilitzen la política pel seu profit, i és evident que d'aquest grup trobaríem un bon grapat als dirigents del PP i UM . Mentre que altres polítics , la majoria, opten pel possibilisme i pensen que per aconseguir uns objectius concrets, immediats i limitats es pot cedir en el fonament bàsic de la política que hauria de ser l’ètica. I ética vol dir complir les promeses electorals i no governar amb partits i persones que són a l'ètica com l'aigua a l'oli.

Per a nosaltres l'esquerra no es pot conformar amb evitar que governi la dreta. Aquest és l'argument que utilitza el PSOE amb molt d'èxit i que l'ha convertit en un partit de centre .Varen començar amb el “OTAN d'entrada no” i ara estan disposats a governar amb el suport del PP al País Basc. No per casualitat l'origen d'Esquerra Unida va ser l'engany de l'OTAN i ara caldria refundar una nova esquerra fonamentada en la ética i en la democràcia participativa.

Si parlam de Mallorca el Bloc va decidir governar tan al Govern com al Consell de Mallorca amb UM, un partit que havia protagonitzat amb el PP la legislatura més destructiva i corrupta que ha pateix la illa. Es va acceptar Son Espases , ara es governa amb el suport de cinc polítics imputats (quatre d'UM i un del PSOE).

A l'anterior legislatura els dirigents del Blocs varen denunciar totes les irregularitats de Can Domenge i varen posar un contenciós contra el mateix, ahir aquests mateix dirigents deien “que demanarien la dimissió de Nadal si es confirmen els indicis”. Què més indicis volen que els que els mateixos varen denunciar al seu dia ( Els terrenys foren adjudicats pel Consell a una empresa que oferia la meitat del preu que valia després d'un concurs ple d'irregularitats.).  No està de més recordar que va ser a una mateixa sessió del Consell Insular de Mallorca que el PP va donar suport a Can Domenge i UM va donar suport a Son Espases. Un intercanvi de cromos fonamentat en la desconfiança de com s'havien fet aquests dos "projectes".

Arribat a aquest punt el Bloc des del nostre punt de vista ha de demanar a Antich la destitució immediata del seu Conseller de Turisme Miquel Nadal, imputat per tres delictes; prevaricació, malversació de cabals públics i falsedat documental.Igualment s'ha de demanar a Francina Armengol la dimissió de seu vicepresident Toni Pascual.

Tothom té dret a la presumpció d’innocència, però no parlam de responsabilitat judicial, això correspon al jutges i per desgràcia serà un procés molt llarg, parlam de responsabilitat política i d’ètica.
Apostar per l'ètica no és un camí fàcil ni curt, inclús és possible que no sigui un camí d'éxit al capitalisme però és l'únic camí en el que l'esquerra pot transitar a la política.

El roto al blog voces de mujer

Segueix el desgavell econ˛mic 1

Alternativa | 18 Marš, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Començam a comentar els punts més interessants del darrer ple de febrer. Al mateix es va aprovar un nou reconeixement extrajudicial de l'Ajuntament.  Els regidors de l'equip de govern segueixen comprometent despeses superiors al que tenien pressupostat. En aquest cas més d'un milió d'euros (1,130.522,62 euros).  Aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern i els vots en contra del PP-UMP i el nostre.

Mentre el pressupost del 2009, a pesar d'haver contractat una empresa per ajudar a fer-ho, segueix sense arribar al ple ( ja són cinc mesos de retard). 

Al següent resum teniu els enllaços per accedir als documents de l'extrajudicial, a la mateixa pàgina podeu trobar anteriors documents que hem penjat; ordenanaces, juntes de govern... Una vegada més fent la feina que no fa l'equip de govern

RESUM EXTRAJUDICIAL PLE 26/02/09
REGISTRE DE FACTURES pdf 678.948,98
FACTURES PAGADES ANY 2008 (PENDENTS D'APLICACIÓ)pdf 233.741,56
FACTURES PAGADES ELECTRICITAT I TELEFONIA ANY 2008 (PENDENTS D'APLICACIÓ)pdf 91.257,49
CONVENI SALVAMENT I SOCORRISME PLATGES 2007 (SALDO) 126.574,59
TOTAL 1.130.522,62

 A l’igual que al mes de febrer de l’any passat ens trobam amb més d’un milió d’euros d’extrajudicials i això que la pujada d’impostos i per tant d'ingressos per part de l’Ajuntament va ser espectacular. Pens que és més que evident dia a dia el que varem proposar al ple; fer una auditoria externa a l'Ajuntament.

Un extrajudicial, a pesar de l'alegria amb la que l'utilitzen els regidors de l'equip de govern és  un incompliment de la llei. Al manco  per responsabilitat i respecte al ple, que representa al poble, cada regidor hauria d’explicar els motius pels que han tingut despeses per un import superior al crèdit autoritzat i sobre tot com pensen evitar que aquesta situació es repeteixi. Cosa que no varen fer tots els regidors. Sembla que alguns regidors no s'adonen que es troben al servei dels ciutadans que paguen els seus sous. Aquesta prepotència esper que qualque dia els passi factura a les urnes. 

Ens preocupa molt la situació econòmica de l’Ajuntament, i a l’extrajudicial que es va aprovar fa un any ja varen convidar a l’equip de govern a fer entre tots de manera consensuada un pla d'austeritat per retallar les  despeses. El batle Joan Cerdà  va dir que estava d'acord a aquest punt però després no ha fet absolutament res per fer aquest pla d’austeritat i com demostra aquest extrajudicial ha seguit el desgavell econòmic.

No és possible mantenir les despeses actuals i és totalment irresponsable seguir posant en una situació difícil als proveïdors. Seguim considerant que és urgent  la unió de tots els partits polítics del municipi per fer un pla d'austeritat real pels pressuposts del 2009, com es va aprovar per unanimitat al ple de setembre a proposta nostra, i sortir d’aquest desgavell . Evidentment no ens fan ni cas i a pesar de contractar una empresa per ajudar a fer els pressuposts del 2009, que  ja porten cinc mesos de retards, de moment només hem pogut veure un mínim resum de la previsió del pressupost .

Als temps actuals de crisis no és possible seguir afegint despeses i que cada regidor vulgui fer la seva, ja és hora de que es plantegin fer canvis de bons i de veres d’aquesta forma de fer política i gestionar els doblers públics.

Si a pesar de la pujada d’impostos no han estat capaços de cobrir amb el pressupost partides bàsiques destinades al manteniment i la prestació de serveis (com la neteja de les escoles i dels carrers, el manteniment de jardins,  la reparació dels vehicles...) com es podrà encaixar el combustible i manteniment de la piscina coberta, i com es pot parlar d'afegir dos milions d'euros municipals a l'Auditori de Moneo, sense parlar ja del cost del seu manteniment?

Altre dia parlarem més concretament de les despeses d'aquest extrajudicial.

Del blog voto en blanco un bon resum de la solució a la crisi del governs.


Passivitat su´cida

Alternativa | 17 Marš, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

  És realment preocupant que a pesar de que ja hi ha hotels oberts i comença a haver un bon grapat de turistes al Port de Pollença seguim sofrint el que era una prova pilot de peatonització i que s'ha convertit en una definitiva semipeatonització cutre i mal feta.

A tots aquests mesos l'equip de govern ha estat incapaços de evitar que els autobusos segueixen circulant per la primera línia del Port, i també el fan cotxes, que no respecten les senyals, a gran velocitat . Això converteix la zona en un perill per passejar. D’aquesta manera tota la primera línia del passeig Londres i Saralegui s’ha buidat de gent ja que no té les avantatges d’una zona peatonal  i si les seves desavantatges.

El darrer diumenge de matí aquest era el desolador aspecte del Passeig.


Els turistes i veïns que entram al Port per Joan XXIII preferim passejar per la zona totalment peatonal del passeig Anglada Camarassa i Vora Mar. D’aquesta manera el que ja  ha aconseguit ja la semipeatonització és tancar un bon grapat de negocis de la primera línia (la papereria, una immobiliària, una botiga de souvenirs...) i que negocis que eren totalment favorables a la peatonització ara mostren el seu rebuig a com s’estan fent les coses.

Al mes d’octubre l'equip de govern va rebutjar la nostra moció, i les més de mil firmes que demanaven una peatonització ben feta. A  desembre l'equip de govern no es va dignar a debatre la  moció on demanavam solucionar els problemes plantejats per aquesta semipeatonització. Ha arribat març i la única millora que han fet és fer cas a una de les nostres peticions i han col·locat uns petits semàfors per advertir del tancament. Les barreres que havia abans fa mesos que es troben abandonades a les voreres i al parc infantil. Un símbol més de la seva deixadesa.

 

 

 Qué ha fet durant tot aquest temps la regidora del Port na Francisca Ramón que té dedicació exclussiva? La passivitat  de l'equip de govern, a un moment de crisi  com l’actual, resulta suïcida i greument perjudicial pel Port de Pollença. No han fet el que deia l’informe de l'Inspector de la policía;  la creació de un Pla Director de Mobilitat del Port de Pollença i el que demanava l'Associació de Veïns del Port; un projecte definitiu de peatonització. I a dia d’avui encara no han decidit com serà definitivament la peatonitació i encara no han aconseguit llevar els autobusos, i ja estam a les portes d’una temporada complicada, una temporada marcada per la crisi, una temporada on sobren els experiments com aquesta xapusssa inmensa i perllongada.

Cal una nova cultura del territori

Alternativa | 16 Marš, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Aquest és un excel·lent  article de na Carme Miralles Guasch aparescut al diari Públic el passat 7 de març, a més a més hem aprofitat per incloure enllaça a dos documents molt interessants

- Informe del Parlament Europeu sobre l'impacte de la urbanització extensiva a Espanya.

- Manifest "Per una nova cultura del territori",

UNA NOVA CULTURA DEL TERRITORI

Fa unes setmanes es va publicar un informe del Parlament Europeu sobre l'impacte de la urbanització extensiva a Espanya (es votarà el 26 de març) En ell es considera que les illes i les zones costaneres mediterrànies espanyoles han sofert una destrucció massiva en l'última dècada. El ciment i el formigó han saturat aquestes regions de tal forma que han afectat no només el fràgil medi ambient costaner, sinó també l'activitat social i cultural de moltes zones, el que constituïx una pèrdua tràgica i irreparable de la seva identitat i llegat cultural i mediambiental.

I tot això per l'avarícia i la conducta especulativa (i es podria afegir, en alguns casos, delictiva) de les autoritats locals i membres del sector de la construcció. Aquest informe demana i recomana a les autoritats espanyoles que portin a terme una profunda revisió de tota la legislació urbanística, que declarin una moratòria dels nous plans de creixement urbà que no respectin els criteris rigorosos de sostenibilitat mediambiental i responsabilitat social, i que busquin solucions als problemes existents,  derivats d'aquesta urbanització massiva, irresponsable i insostenible.

A mitjan 2006, un grup de professionals relacionats amb el territori (urbanistes, arquitectes, geògrafs, enginyers, etc.) van presentar el manifest Per una nova cultura del territori, confirmat per diversos centenars d'ells, amb l'objectiu de denunciar, igual que l'informe del Parlament Europeu, l'abús d'aquesta urbanització massiva, i a la vegada alertar de la necessitat i urgència d'asseure les bases per a una nova cultura del territori.

Una cultura que percebi el territori com un bé no renovable, essencial i limitat, que ha de ser entès com recurs, però també com cultura i part de la nostra memòria històrica col·lectiva, a la vegada que referent identitari, per això una de les primeres preocupacions d'aquesta nova manera d'entendre el nostre entorn físic ha de ser la preocupació per trobar la formula perquè, en cada lloc, la col·lectivitat pugui gaudir dels recursos del territori i preservar els valors per a les generacions posteriors. Perquè el territori també és un relat col·lectiu que necessàriament transmetem als nostres fills i néts.

A més, un territori bé gestionat constituïx un actiu econòmic de primer ordre que confereix un valor afegit als productes i als serveis, en particular els turístics, bàsics per a l'economia espanyola. La gestió sostenible del territori és certament una obligació social i ambiental, però també un urgent imperatiu econòmic.

Necessitem una nova cultura que permeti la impregnació de la legislació estatal, autonòmica i local, a la vegada que orienti la pràctica dels ajuntaments i del conjunt de les administracions, i que pugui proporcionar un marc adequat per al bon funcionament del mercat, corregint en benefici de la col·lectivitat els excessos privats i que faci prevaler els valors de la sostenibilitat ambiental, l'eficiència funcional i l'equitat social.

En temps de crisi, i per tant de canvi de models i de prioritats, aquesta hauria de ser la nova fórmula: una nova cultura d'entendre un bé comú com és el nostre territori i els nostres paisatges. D'això depèn no només el nostre benestar sinó també la nostra riquesa.

Blog Caravaca no se vendeExcursiˇ al Puig Major... Caminant per Mallorca (XXVIII)

Alternativa | 15 Marš, 2009 19:02 | facebook.com twitter.com

D'excursió virtual amb Toni Flores al Puig Major. A la primera foto surt en Joan Ramon Veterà (JRV), amic del bloc Urxella.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb