URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Auditori si!

Alternativa | 02 Març, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Entenent a qui anaven dirigides les declaracions que van sortir a la premsa divendres passat, referents a l’auditori de Moneo, del portaveu d’UM-UNPI de Pollença i un dels màxims dirigents del turisme a Mallorca, Toni Oliver, voliem respondre-li.
En primer lloc nosaltres mai hem dit que no sigui necessari un auditori o una sala polivalent. Pollença necessita un espai per a fer actes grans, teatre, etc.

Ara bé, el que no és de rebut és hipotecar Pollença per una firma. Que l’auditori sigui de Moneo ens costa a tots els ciutadans molts diners. No oblidem el més d’un milió d’euros en interessos i que ja no rebrem els fons de cooperació del govern fins al 2018.

El més lògic en obres de gran despesa i tamany és, primer, fer un estudi de la despesa, segon, fer un estudi de la seva gestió i després d’esbrinar les necessitats reals que té el poble, fer un concurs públic per donar l’adjudicació al projecte que més s’acosti a aquestes necessitats. És un protocol proa senzill i bàsic.

Però no, aquí, amb arguments demagògics, es fa un projecte absurdament car, desmesurat i sense tenir en compte que se’n farà després.

Hi ha dades dels auditoris d’arreu de Mallorca, però no les han ni consultat, sinó se n’haguessin adonat de que la resta d’auditoris no s’omplen tot i tenir molt menys capacitat; que la resta d’auditoris han estat com a mínim la meitat de barats; i que tots tenen pèrdues cada any.

Si el que volen son edificis singulars, que es dediquin a promocionar molts dels monuments històrics que hi ha descuidats a tot el municipi. Pollença té molta història i una paisatge prou bonic per no construir un pou sense fons firmat per Moneo.

Ens diuen que no mesuraran la part econòmica, sinó la satisfacció social. I com es mesura això? Més bé creiem que ells valoraran més la seva satisfacció personal al veure la placa amb el seu nom quan ho inaugurin.

 

Imatge del futur auditori de Pollença. 
 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb