URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Obama endossa presos.

Alternativa | 03 Març, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Llegíem aquests dies passats a la premsa la visita del Ministre d’Afers Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, havia anat a parlar amb la delegada del govern d’Estats Units, Hilary Clinton. Fins aquí tot bé.

El més sorprenent venia unes línies més avall: Moratinos es comprometia a cercar lloc a presons espanyoles a presos de Guantanamo. Que vol dir tot això?

Tal vegada, com que EEUU son un país petit, poc extens i on no hi ha presons suficients, cal que altres països, entre ells Espanya, s’hagin d’encarregar dels presos que no hi caben a les seves presons.

Tal vegada cal llepar el cul als EEUU, i a l’ídol de masses, al change, al yes we can... sigui com sigui. Les relacions amb el Bush no eren bones des de que teníem al PnSnOE (Partit no Socialista no Obrer Espanyol) en el poder i ara calia restablir les relacions sigui com sigui. Dóna igual si ens hem d’ocupar dels seus presos. La qüestió és la submissió. Així tal vegada Zapatero podrà estirar els peus damunt la taula de la casa d’Obama, tal com feu en el seu dia l’expresident Aznar amb l’assassí de Texas.

A algú li cap al cap que EEUU, un país amb un sistema penal brutal (privat i públic) necessiti de les presons espanyoles per dur als seus presos? Hem puc creure que necessitin l’aeroport de son Sant Joan per traslladar presos i torturar-los arreu del món, però em costa creure que no es poden fer càrrec dels presos de Guantánamo.

Un altre motiu podria ser que fos per desfer-se del problema. A l’igual que el Prestige (mític vaixell que va enfonsar-se i ho va deixar tot contaminat) tal vegada l’estratègia sigui enviar-lo lluny abans de que s’espatlli hi ho embruti tot, dur-lo al mig de la mar i que la corrent i el temps facin el que hagin de fer. Guantánamo era i és una vergonya pels nord americans.

En fi, jo no se perquè els EEUU no vol fer-se càrrec dels seus presos i els vol portar a Espanya, tampoc se perquè Espanya vol acceptar els presos de la presó més vergonyosa del món. El que si se és que a aquests presos se’ls ha de fer justícia, el més ràpidament possible i deixar-se d’especular sobre la seva residència com si d’un problema es tractés i no de persones encara innocents a l’espera d’un judici.

 

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb