URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Nova ordenança terrasses 1.

Alternativa | 04 Març, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

  Al ple de gener es va presentar l’aprovació inicial de l'ordenança reguladora de l'ocupació de la via pública amb taules, cadires i altres elements complementaris i del us de terrasses i zones privades de la oferta turística bàsica visible de la via publica. Es va aprovar amb les abstencions del PP-UMP i nostra.

 Com sabeu hem dedicat un bon grapat d’articles, precs i preguntes a denunciar l’incompliment de l’anterior ordenança d’ocupació de la via pública (Espai públic?, Les promeses són eternes, els titulars es repeteixen, El Calvari…). A molt de llocs l’espai públic s’ha vist reduït a angosts passadissos per les taules, cadires, publicitat. Entre altres excuses el batle sempre parlava de la impossibilitat de fer complir l’anterior ordenança per la seva complexitat.  

Fa un any es va parlar del projecte de canviar l’ordenança de manera consensuada i s’ens va mostrar uns primers mapes de com seria la plaça major de Pollença amb les zones delimitades per la nova ordenança. Després ja no s’ens va mostrar res més fins que a les comissions dels ple de gener on es va informar que es presentaria per urgència l’aprovació inicial.

Encara que feia un any que es parlava la precipitació final de la presentació d’aquesta ordenança es va demostrar en que a la mateixa s’havien oblidat d’esborrar el nom de Càlvia, que ha estat el model que han seguit per fer la nova ordenança.

L’equip de govern s’ens va excusar, va dir que a les al·legacions hi hauria consens i negociació... Una demostració més de que les coses no es fan bé i que l’equip de govern està sobrepassat per la gestió del municipi. Ja no és que no vulguin saber res de democràcia participativa, és que ja ni tan sols faciliten la participació dels grups polítics.

Aquesta ordenança com podeu veure al seu llarg títol es refereix al tema de les terrasses, per tant  a la resta de temes  ( càrrega i descarrega, construcció...) segueix vigent l’anterior ordenança. L’aprovació inicial de l’ ordenança va ser publicada al boib del 24 de febrer i teniu un mes per presentar al·legacions.

Demà parlarem i valorarem més específicament  l’ordenança que podeu llegir al següent document pdf i podeu veure els mapes de delimitació de les zones d’ocupació al següent pdf. Una vegada més hem de denunciar que aquesta feina l’hauria de fer l’Ajuntament i no un blog d’un partit com aquest.

Un exemple; carrer Cresques (Port de Pollença), a l'estiu hi ha espais intransitables pels vainants.

 


 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb