URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Auditori, dessaladora i caça.

Alternativa | 06 Març, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

La tertúlia a la ràdio municipal del polítics de dimecres va tractar diversos temes prou interessants.

En primer lloc es va parlar de l'Auditori. El batle es va comprometre a fer diverses reunions amb els grups polítics i associacions per tractar el tema, i parlar de si l'ha de fer en Moneo o no , si ha de tenir una capacitat de 600 persones o menys... Esperam que aquest procés sigui el més obert possible i que tothom pugui donar les seves idees i suggeriments.

Un tema molt important que encara és a l'aire és si l'Ajuntament ha de posar més doblers o no, els doblers que sembla que ja són segurs que ha de posar l'Ajuntament són els dels interessos dels 4,7 milions d'euros que aporta presidència, ja que aquests doblers aquest conveni és fins al 2018 i l'obra es suposa que es terminarà abans.

Al punt que es trobam actualment nosaltres volem un edifici el més multifuncional possible, pensat sobre tot en les necessitats del dia a dia dels ciutadans, la sala principal no cal que sigui tan gran ( a no ser que hi hagi un sistema per fer una divisió fàcil i funcional de la mateixa) i evidentment l'Ajuntament no hauria de posar cap doblers. 

 També es va parlar de la dessaladora  d'Alcúdia que ens donarà aigua aquest estiu. A aquest punt varen defensar que era millor el projecte d'eix transversal projectat al primer pacte de progrés, un projecte que va ser esborrat a l'anterior legislatura pel govern UM-PP.Sobre aquest tema hem publicat diversos articles a aquest blog.

El tocomocho de l'aigua.// La dessaladora no és la solució.//Aigua sense dessaladores...

Ara tendrem aigua privatitzada més cara i de mala qualitat. La producció d'aigua potable en base a aigua de la mar, exigeix un consum elèctric, energia produïda fonamentalment per la crema combustible fòssil, augmentant  les emissions a l'atmosfera de diòxid de carboni, causant de l'efecte hivernacle i del canvis climàtic. És una hipocresia parlar de lluitar contra el canvi climàtici després optar per aquest model. Igualment la producció d'aigua dessalant aigua de mar té un cost econòmic molt elevat que acabara repercutint al preus que pagarem  per l'aigua dessalada.

 Per terminar es va parlar de la diada del caçador, i Joan (UM_UNPI) , Tomeu (PP-UMP) i na Francisca (PSOE) varen fer front comú per alabar aquesta diada  sobre tot dient que no seria un benefici econòmic pel poble. Tan Tomeu (PSM) com nosaltres consideram que es podrien tenir els mateixos beneficis amb una diada que no fos de caça sinó realment de Medi Ambient . La caça és una afició d'un part de la població, una afició que cada vegada té menys adeptes entre la gent jove i que cada vegada és més artificial  (la majoria dels animals caçats son criats), però sobre tot és una activitat que per molt que li vulguin donar un aire romàntic o medi ambiental té una finalitat molt clara matar animals per diversió i  això no s'hauria de subvencionar ni fomentar amb doblers públics.

 Us recordam que a ràdio urxella anam penjant els plens i tertúlies, a més d'alguna entrevista de la ràdio municipal.

 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb