URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Diada del caçador

Alternativa | 07 Març, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

 Aquest cap de setmana es cel·lebra la IX diada del caçador a Pollença . Com recordareu la Conselleria d’Agricultura i Pesca ens va que confirmar per escrit (pdf) la il·legalitat dels actes amb animals que es van fer a la passada Fira de Pollença (exhibició de voladors dels caçadors i de caça de cabres amb llaç). Aquest dilluns varen entrar a la Conselleria d’Agricultura un nou escrit informant que a la “Diada del Caçador”  hi ha programades demostracions  amb animals i que l’Ajuntament de Pollença i la Conselleria de Medi Ambient, autèntica promotora d’aquest esdeveniment, fan cas omís de la Llei 1/92 de Protecció Animal que viuen al entorn humà.

 

  Consideram que els actes de la diada als qual s'utilitzen animals com les demostracions de caça ( es torna a fer la demostació de caça de cabres amb cans i llaços) incompleixen la llei  1/92 de Protecció Animal que viuen al entorn humà, es facin a aparcaments com a la Fira o a sól rústic. Aquests esdeveniment no es poden considerar com actes de caça, ja que són espectacles amb públic inclòs, i per tant no és competència ni de la Conselleria de Medi Ambient ni de la la llei 6/2006 de caça i pesca.

Al mateix escrit sol·licitàvem la prohibició dels espectacles de la diada que tinguin els animals com protagonistes i els demanàvem que en cas de resoldre al nostre favor, ens ho notifiquessin abans de divendres i en horaris d’activitat normal, per que no torni passar com el cas anterior que el fax es va rebre el de capvespre quan l’Ajuntament ja estava tancat.

No hem rebut aquesta notificació i per tant consideram que la Conselleria d’Agricultura i Pesca ha fet deixadesa de les seves funcions i es permetrà una vegada més un incompliment de la llei. A partir d’aquest moment  demanarem l’obertura d’expedients sancionadors per part de la Conselleria d’Agricultura i Pesca als organitzadors i responsables d’aquest actes, i estudiarem amb les associacions protectores d’animals amb les que col·laboram la possibilitat de denunciar a la mateixa Conselleria d’Agricultura per la seva inactivitat a aquest tema.

Evidenment no participarem dels actes d’aquesta diada, si Medi Ambient vol fer una diada hi ha un centenars de temes realment medi-ambientals sobre els que es podria fer una diada, entre altres sobre la protecció d’animals.

 Julve va dir que els caçadors mallorqins eren un 3% de la població. Bé els que no sóm caçadors sóm un 97% de la població i estic segur que la majoria no estam d'acord amb que es subvencioni amb doblers públics la caça . A la pàgina de "ecologistas en acción" us podeu apuntar a un registre de no caçadors.

Es pretén que el Registre de NO CAÇADORS serveixi de referència i punt de trobada entre persones interessades en la iniciativa i en el qual els quals s'inscriguin fan seu el següent MANIFEST:

* Declar públicament la meva condició de no caçador.

* Reclam el meu dret a gaudir de la naturalesa sense estar subjecte a l'amenaça i el soroll dels tirs dels caçadors.

* Reclam el meu dret a passejar lliurement pels espais i vies públiques sense estar subjecte a les restriccions i obstacles que dóna lloc l'activitat cinegética.

* Declaro el meu compromís de gaudir de la naturalesa responsablement sense danyar-la ni molestar ni perjudicar a terceres persones ni als seus béns legítims.
 

 


  


 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb