URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Platja de Cap Falcó... Caminant per Mallorca (XXVII)

Alternativa | 08 Març, 2009 18:59 | facebook.com twitter.com

D'excursió virtual amb Toni Flores a la Platja de Cap Falcó.

 

Dia de la dona.

Alternativa | 08 Març, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Ahir a la tarda, membres d'Alternativa EU-EV de Pollença, vàrem anar a penjar una gran pancarta a la plaça, amb motiu del dia de la dona. Com un temps, hem recollit la frase dona treballadora, tot i saber que totes les dones són treballadores, però així no perdem l'esperit iniciàtic de la reivindicació: la millora de les condicions de les dones en l'ambient laboral, i en tots els sentits de la vida.

 

"Les primeres celebracions del Dia de la Dona foren, per part de les socialistes nord-americanes el darrer diumenge de febrer de 1908. A Europa l'any 1910 en la II Conferència Internacional de Dones Socialistes Clara Zetkin proposà l'establiment del Dia Internacional de la Dona per tal de promoure el sufragi femení, a més de la pau i la llibertat. Així doncs el 19 de febrer de 1911 les europees celebraren la diada.

El Dia Internacional de la Dona queda fixat en la data del 8 de març a partir de la sortida al carrer (en protesta per la manca d'aliments) de les dones russes el 8 de març de 1917." (wikipedia).

Les dones segueixen patint pitjors condicions laborals que els homes. Primer de tot cal dir que a igual feina, cobren menys. És un fet i una injustícia. Segon, a mesura que es pujen llocs de responsabilitat a les empreses, cada cop hi ha menys dones. És un altre fet, i una altre injustícia.

 

En un món mascliste i patriarcal, com és el que vivim, no està de més reivindicar que la dona no mereix estar per sota de l'home, que només en un pla d'igualtat es pot conviure i que el jou històric que porten al damunt, de segles de submissió, s'ha d'acabar.

Desitjam mai més haver de celebrar aquest dia, això voldrà dir que ho hem aconseguit, que la dona és igual a l'home i que no calen més reivindicacions.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb