URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Xerrada sobre el Fòrum Social Mundial a Pollença

Alternativa | 12 Març, 2009 20:48 | facebook.com twitter.com

Xerrada sobre el Fòrum Social Mundial

per Aina Calafat

Divendres 13, 20.30h,

Centre Cultural de Pollença


 

De documental, barreres, festes i altres preguntes.

Alternativa | 12 Març, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Per terminar ja amb el ple de gener transcrivim els precs i preguntes, una secció sempre interessant on transmetem moltes de qüestions que ens arriben a través dels ciutadans. Us animam a fer-nos arribar els vostre precs i preguntes pel proper ple a aquest blog o a eurxella@yahoo.es Hem afegit comentaris.

P: En quina situació es troba el documental fet per l'Equip4 sobre la vida d'en Guillem Cifre de Colonya?

R: Com a Ajuntament no es disposa de cap informació, però sí li pot comentar que esta acabat, i que Colonya l'ha comprat.

Pensam que és incomprensible que l’Ajuntament hagi pagat un viatge als descendents d’en Guillem Cifre, un viatge que no ha tingut pràcticament publicitat i que hauria d’haver finançat Colonya i que una feina de difusió com aquest documental l’hagi pagat Colonya sense cap intervenció de l’Ajuntament.

P: Compta la Radio Municipal amb el preceptiu Títol Habilitant de la radiodifusió sonora? Si negatiu, quan procedirà l'equip de govern a regularitzar la radiodifusió  d'aquest mitjà de comunicació municipal?

R: El regidor que va posar en marxa la radio ho va deixar en ordre; i per tant suposa que sí.

P: Quan es pensa eliminar l'escaló de l'entrada de la nova area de serveis socials i facilitar l'entrada a les persones amb problemes de mobilitat reduïda?

R: Hi ha una rampa de fusta que es col· loca quan fa falta.Pren la paraula la Sra. Ramón i assenyala que s'ha habilitat una zona per a minusvàlids en front de l'edifici, i tot i que la rampa de fusta no és el més adequat per ara funciona.

Pensam com després va dir la regidora del PP-UMP Margalida Reynés que ja que es pensa traslladar en un futur a aquest  edifici les associacions, quan Serveis Socials puguin anar al Centre de dia, caldria fer una rampa adequada i fixa, a més a més l’amplada de l’entrada fa que no sigui una feina massa complicada.

Ja seria hora de prendre seriosament el tema de l’eliminació de barreres arquitectòniques i mostrar més sensibilitat per un tema en el s’incompleix la llei. Esperam que al pressupost del 2009 hi hagi una partida dedicada al tema.
 

A continuació varem insistir en preguntes pendents de resposta del ple anterior

P: Quina empresa fa la reparació i manteniment de les estacions de televisió?

Respon la Sra. Campomar que ho fa Miquel Nicolau .

P: Quin cost va tenir la Fira del Vi?

Respon la Sra. Campomar que va pujar a 34.000 €.

A la situació actual hauria que replantejar-se fer una fira del vi cada any, sobre tot amb aquest cost.

P: Quin és el cost desglossat de les festes 2008?

Sense resposta, segueixen sense complir la llei. A temps de crisi s'hauria de reduir el pressupost de festes.

P: Per què s'ha tancat la placa de Monti Sion uns dies

Respon el Batle que no s'ha donat cap ordre de tancament.

A continuació varen fer uns precs:

Varem demanar  els plànols d'ocupació de la via pública de la nova ordenança (fins final de mes es poden fer al·legacions)

Ja ens han arribat i ja els hem publicat a internet (pdf)

 

- Varen insistir en que es tregui el concurs per a la neteja de la via pública del Port.

En pocs dies es complirà un any sense contracte i el pitjor és que a efectes legals no podem fer res, em resulta increïble que l'administració pugui actuar d'aquesta manera sense cap conseqüència. 

 

- Recordarem la promesa de renovació del parc infantil de la Plaça Joan Cerdà del Port, i varem demanar que es traslladi un balancí al costat del edifici que, per la seva ubicació, és perillós. Igualment varem demanar que es llevin les barreres arquitectòniques . De moment no han fet res.

Aquest és el balancí, un nin es pot caure cap a enrere i donar-se un mal cop amb la vorada.

 

 


 

 

- Varen comunicar les  queixes dels treballadores de la recollida de fems en relació a que, amb motiu de preparar la cavalcada a Santuíri, es varen treure les taules i cadires que utilitzen per al descans. També vare denunciar  que l'estat del local és lamentable, i varen demanar que es millori, i si no és possible que no es lIevi el que hi ha .

  - Varen demanar solucions a les voreres sense acabar al Port, com a la cantonada de vicenc Buades amb  Xaloc.

A Pollença i a la Cala Sant Vicenç també hi ha un grapat de voreres sense acabar, carreres mal asfaltats...Fins quin punt és lògic asfaltar camins rurals i no tenir en condicions els municipis? 


 Quedau convidats a la xerrada sobre la Reforma de la Llei d'estrangeria que organitza Esquerra Unida de Mallorca avui a las 20:00 hores a la Sala Groga del sindicat CCOO (Francesc de Borja Moll, Palma).
La xerrada serà a càrrec del senador d'Esquerra Unida i Alternativa, Joan Josep Nuet i posteriorment es donarà la paraula al públic per a que pugui fer les aportacions que trobi adients i resoldre els dubtes que la reforma els susciti.

 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb