URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cala Murta. De vedats i diades

Alternativa | 13 Març, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

A la darrera diada de la caça la consellera insular de Medio Ambiente, Catalina Julve va declarar que el tercer vedat de caça major es realitzarà a la la Finca de Cala Murta. La veritat que des de que el ple va aprovar per unanimitat la declaració de Pollença amiga dels animals no hem aturat de veure com el municipi es converteix en una lloc realment poc amic dels animals. Per això demanarem al proper ple que es retiri aquest títol que és pura hipocresia.

Al cas del vedat de caça major a Cala Murta ens preocupa molt com pot afectar això a les colònies infantils-juvenils que fa més de 30 anys que es realitzen a la citada cala. Ja ens havien arribat notícies de que des de la Conselleria de Medi Ambient estavan posant pegues a les Colònies, que al PORN (Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals) de la Serra de Tramuntanana s'havien tingut en compte...que si és un lloc perillós, que si el risc d'incendi, l'evacuació. Pràcticament tota la gent de Pollença ha passat per aquests campaments, són coneguts a tota Mallorca ( a l'any passat quasi 200 joves es varen restar sense plaça per l'èxit d'aquests campaments). Fa anys que hi ha un vedat de caça major i que ara es faci un especial de cabra mallorquina no hauria d'afectar per res  a aquest campament, tot el que s'ha assenyalat des de la Conselleria es solucionable per tant esperam que aquest estiu es desenvolupin els campaments sense cap problema, en cas de no ser així promourem una mobilització ciutadana per mantenir aquests campaments que formen part de la vida de molt de pollencins.

Respecte als vedats de caça en general pensam que l'opacitat de la  Conselleria en aquest tema no només és injustificable sinó que incompleix la llei. A l'anterior ple varem presentar una moció de rebuig al vedat de caça de Formentor i varem demanar el pla director del citat vedat per conèixer les seves característiques, extensió. Igual que varen fer quan es va presentar l'ordenança del Puig de Santuïri amb un vedat "social". Als dos casos no hem aconseguit veure els respectius plans tècnics i al cas de Formentor, el regidor de medi ambient ens ha informat que es va demanar el pla a la Conselleria, però aquesta s'havia negat a donar còpia a l'Ajuntament perque s'havia de demostrar un interès legítim per demanar aquesta informació. Pot haver un interès més legítim que el que aquest vedat es troba al municipi de Pollença i l'ha demanat l'Ajuntament. Per què tan de secretisme? Insistim que tot el que envolta al negoci de la caça major a Mallorca és tèrbol i aquesta opacitat el demostra.


Respecte a la diada de caça de Pollença es va realitzar la mateixa demostració de caça de cabres amb llaç al mateix lloc que s'havia fet a la Fira i de la qual havia denegat el permís la Conselleria d'Agricultura.Ens sembla increïble que la Conselleria d'Agricultura hagi deixat fer aquesta i altres demostracions amb animals a la Fira. Pensam que és molt greu que les institucions públiques responsables del compliment de la llei no el facin i que actuïn com si les lleis només fossin pels ciutadans. De moment llevarem el cas al defensor del poble i presentarem una instància a la Conselleria demanant l'obertura d'expedients sancionadors als organitzadors.

http://www1.mma.es/playas/img/galerias/mall/0139/%EDndice.htm 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb