URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Passivitat suïcida

Alternativa | 17 Març, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

  És realment preocupant que a pesar de que ja hi ha hotels oberts i comença a haver un bon grapat de turistes al Port de Pollença seguim sofrint el que era una prova pilot de peatonització i que s'ha convertit en una definitiva semipeatonització cutre i mal feta.

A tots aquests mesos l'equip de govern ha estat incapaços de evitar que els autobusos segueixen circulant per la primera línia del Port, i també el fan cotxes, que no respecten les senyals, a gran velocitat . Això converteix la zona en un perill per passejar. D’aquesta manera tota la primera línia del passeig Londres i Saralegui s’ha buidat de gent ja que no té les avantatges d’una zona peatonal  i si les seves desavantatges.

El darrer diumenge de matí aquest era el desolador aspecte del Passeig.


Els turistes i veïns que entram al Port per Joan XXIII preferim passejar per la zona totalment peatonal del passeig Anglada Camarassa i Vora Mar. D’aquesta manera el que ja  ha aconseguit ja la semipeatonització és tancar un bon grapat de negocis de la primera línia (la papereria, una immobiliària, una botiga de souvenirs...) i que negocis que eren totalment favorables a la peatonització ara mostren el seu rebuig a com s’estan fent les coses.

Al mes d’octubre l'equip de govern va rebutjar la nostra moció, i les més de mil firmes que demanaven una peatonització ben feta. A  desembre l'equip de govern no es va dignar a debatre la  moció on demanavam solucionar els problemes plantejats per aquesta semipeatonització. Ha arribat març i la única millora que han fet és fer cas a una de les nostres peticions i han col·locat uns petits semàfors per advertir del tancament. Les barreres que havia abans fa mesos que es troben abandonades a les voreres i al parc infantil. Un símbol més de la seva deixadesa.

 

 

 Qué ha fet durant tot aquest temps la regidora del Port na Francisca Ramón que té dedicació exclussiva? La passivitat  de l'equip de govern, a un moment de crisi  com l’actual, resulta suïcida i greument perjudicial pel Port de Pollença. No han fet el que deia l’informe de l'Inspector de la policía;  la creació de un Pla Director de Mobilitat del Port de Pollença i el que demanava l'Associació de Veïns del Port; un projecte definitiu de peatonització. I a dia d’avui encara no han decidit com serà definitivament la peatonitació i encara no han aconseguit llevar els autobusos, i ja estam a les portes d’una temporada complicada, una temporada marcada per la crisi, una temporada on sobren els experiments com aquesta xapusssa inmensa i perllongada.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb