URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Segueix el desgavell econòmic 1

Alternativa | 18 Març, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Començam a comentar els punts més interessants del darrer ple de febrer. Al mateix es va aprovar un nou reconeixement extrajudicial de l'Ajuntament.  Els regidors de l'equip de govern segueixen comprometent despeses superiors al que tenien pressupostat. En aquest cas més d'un milió d'euros (1,130.522,62 euros).  Aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern i els vots en contra del PP-UMP i el nostre.

Mentre el pressupost del 2009, a pesar d'haver contractat una empresa per ajudar a fer-ho, segueix sense arribar al ple ( ja són cinc mesos de retard). 

Al següent resum teniu els enllaços per accedir als documents de l'extrajudicial, a la mateixa pàgina podeu trobar anteriors documents que hem penjat; ordenanaces, juntes de govern... Una vegada més fent la feina que no fa l'equip de govern

RESUM EXTRAJUDICIAL PLE 26/02/09
REGISTRE DE FACTURES pdf 678.948,98
FACTURES PAGADES ANY 2008 (PENDENTS D'APLICACIÓ)pdf 233.741,56
FACTURES PAGADES ELECTRICITAT I TELEFONIA ANY 2008 (PENDENTS D'APLICACIÓ)pdf 91.257,49
CONVENI SALVAMENT I SOCORRISME PLATGES 2007 (SALDO) 126.574,59
TOTAL 1.130.522,62

 A l’igual que al mes de febrer de l’any passat ens trobam amb més d’un milió d’euros d’extrajudicials i això que la pujada d’impostos i per tant d'ingressos per part de l’Ajuntament va ser espectacular. Pens que és més que evident dia a dia el que varem proposar al ple; fer una auditoria externa a l'Ajuntament.

Un extrajudicial, a pesar de l'alegria amb la que l'utilitzen els regidors de l'equip de govern és  un incompliment de la llei. Al manco  per responsabilitat i respecte al ple, que representa al poble, cada regidor hauria d’explicar els motius pels que han tingut despeses per un import superior al crèdit autoritzat i sobre tot com pensen evitar que aquesta situació es repeteixi. Cosa que no varen fer tots els regidors. Sembla que alguns regidors no s'adonen que es troben al servei dels ciutadans que paguen els seus sous. Aquesta prepotència esper que qualque dia els passi factura a les urnes. 

Ens preocupa molt la situació econòmica de l’Ajuntament, i a l’extrajudicial que es va aprovar fa un any ja varen convidar a l’equip de govern a fer entre tots de manera consensuada un pla d'austeritat per retallar les  despeses. El batle Joan Cerdà  va dir que estava d'acord a aquest punt però després no ha fet absolutament res per fer aquest pla d’austeritat i com demostra aquest extrajudicial ha seguit el desgavell econòmic.

No és possible mantenir les despeses actuals i és totalment irresponsable seguir posant en una situació difícil als proveïdors. Seguim considerant que és urgent  la unió de tots els partits polítics del municipi per fer un pla d'austeritat real pels pressuposts del 2009, com es va aprovar per unanimitat al ple de setembre a proposta nostra, i sortir d’aquest desgavell . Evidentment no ens fan ni cas i a pesar de contractar una empresa per ajudar a fer els pressuposts del 2009, que  ja porten cinc mesos de retards, de moment només hem pogut veure un mínim resum de la previsió del pressupost .

Als temps actuals de crisis no és possible seguir afegint despeses i que cada regidor vulgui fer la seva, ja és hora de que es plantegin fer canvis de bons i de veres d’aquesta forma de fer política i gestionar els doblers públics.

Si a pesar de la pujada d’impostos no han estat capaços de cobrir amb el pressupost partides bàsiques destinades al manteniment i la prestació de serveis (com la neteja de les escoles i dels carrers, el manteniment de jardins,  la reparació dels vehicles...) com es podrà encaixar el combustible i manteniment de la piscina coberta, i com es pot parlar d'afegir dos milions d'euros municipals a l'Auditori de Moneo, sense parlar ja del cost del seu manteniment?

Altre dia parlarem més concretament de les despeses d'aquest extrajudicial.

Del blog voto en blanco un bon resum de la solució a la crisi del governs.


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb