URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Els imputats han de dimitir.

Alternativa | 19 Març, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

L’esquerra ha de recuperar el sentit ètic de la política, que és una de les activitats més nobles del ser humà ja que implica una labor de servei cap als altres. Per desgràcia aquesta visió de la política és minoritària entre els propis polítics, i actualment el que s’imposa és una visió totalment instrumental i possibilista de la mateixa.

Hi ha uns polítics que només utilitzen la política pel seu profit, i és evident que d'aquest grup trobaríem un bon grapat als dirigents del PP i UM . Mentre que altres polítics , la majoria, opten pel possibilisme i pensen que per aconseguir uns objectius concrets, immediats i limitats es pot cedir en el fonament bàsic de la política que hauria de ser l’ètica. I ética vol dir complir les promeses electorals i no governar amb partits i persones que són a l'ètica com l'aigua a l'oli.

Per a nosaltres l'esquerra no es pot conformar amb evitar que governi la dreta. Aquest és l'argument que utilitza el PSOE amb molt d'èxit i que l'ha convertit en un partit de centre .Varen començar amb el “OTAN d'entrada no” i ara estan disposats a governar amb el suport del PP al País Basc. No per casualitat l'origen d'Esquerra Unida va ser l'engany de l'OTAN i ara caldria refundar una nova esquerra fonamentada en la ética i en la democràcia participativa.

Si parlam de Mallorca el Bloc va decidir governar tan al Govern com al Consell de Mallorca amb UM, un partit que havia protagonitzat amb el PP la legislatura més destructiva i corrupta que ha pateix la illa. Es va acceptar Son Espases , ara es governa amb el suport de cinc polítics imputats (quatre d'UM i un del PSOE).

A l'anterior legislatura els dirigents del Blocs varen denunciar totes les irregularitats de Can Domenge i varen posar un contenciós contra el mateix, ahir aquests mateix dirigents deien “que demanarien la dimissió de Nadal si es confirmen els indicis”. Què més indicis volen que els que els mateixos varen denunciar al seu dia ( Els terrenys foren adjudicats pel Consell a una empresa que oferia la meitat del preu que valia després d'un concurs ple d'irregularitats.).  No està de més recordar que va ser a una mateixa sessió del Consell Insular de Mallorca que el PP va donar suport a Can Domenge i UM va donar suport a Son Espases. Un intercanvi de cromos fonamentat en la desconfiança de com s'havien fet aquests dos "projectes".

Arribat a aquest punt el Bloc des del nostre punt de vista ha de demanar a Antich la destitució immediata del seu Conseller de Turisme Miquel Nadal, imputat per tres delictes; prevaricació, malversació de cabals públics i falsedat documental.Igualment s'ha de demanar a Francina Armengol la dimissió de seu vicepresident Toni Pascual.

Tothom té dret a la presumpció d’innocència, però no parlam de responsabilitat judicial, això correspon al jutges i per desgràcia serà un procés molt llarg, parlam de responsabilitat política i d’ètica.
Apostar per l'ètica no és un camí fàcil ni curt, inclús és possible que no sigui un camí d'éxit al capitalisme però és l'únic camí en el que l'esquerra pot transitar a la política.

El roto al blog voces de mujer

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb