URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Demanen el cessament immediat d'en Juajo Mir

Alternativa | 20 Març, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

El regidor Juanjo Mir té el trist honor d’haver aconseguit que demanem la seva dimissió per cada àrea que gestiona; Policia, Hisenda (nosaltres vàrem demanar la seva dimissió per presentar el pressupost del 2008 a final d’any) i ara el comitè d’empresa del personal laboral de l’Ajuntament.

Les raons que ha donat el comitè són que el regidor ha demostrat una ineficàcia reiterada i/o manca d’interès a l’hora de gestionar l’àrea de personal, i fan una enumeració de raons , per demanar el seu cessament immediat:

- Incapacitat per controlar l'excés d’hores extraordinàries, realitzades per part d’alguns es treballadors/es, i el no repartiment equitatiu d’aquestes hores entre tot el personal laboral tal com s’indica a l'article 16.4 del Conveni Col·lectiu.

- Incapacitat per controlar les vacances, llicencies retribuïdes i horaris d'alguns/es treballadors/es del personal laboral, d’acord amb el que estableix el conveni.

- Realització de contractacions irregulars i no solventar contractacions irregulars ja existents, dels quals ha estar informar pel Comitè d'Empresa.

-No facilitar la informació que s’ ha de donar al Comitè d’Empresa, segons estableix l’ Estatut dels Treballadors.

- Donar clares mostres d'inoperància intencionada, al nostre entendre, per dilatar  situacions irregulars prou conegudes ja que li han estat reiteradament comunicades pel Comitè d’Empresa, algunes de les quals han acabar amb una denuncia dels fets davant de la Inspecció de Treball i la Conselleria de Treball; així com altres pendents de denúncia. Aquestes denúncies possiblement desembocaran en sancions de tipus econòmic per l’Ajuntament de Pollença, sancions que seran pagades amb els doblers de tots els ciutadans.

Tot això l’ha denunciat el comité des del principi de la legislatura, i nosaltres l'hem anat recordant a precs i preguntes, sense haver aconseguit un canvi de una dinàmica que no és nova;  els parts i quarts, falta transparència i  es fan mangarrufes a l’hora de contractar.

Com ressalta el comitè entre altres coses s’estan tudant doblers a un moment de crisi quan la gestió pública hauria de ser exemple d’austeritat, gestió racional i igualitària.

El darrer tema que ha denunciat el Comitè ( i que també varen treure al darrer ple) són les contratacions que ha fet l'Ajuntament aprofitant les ajudes  de la Conselleria de Treball i Formació. Dites contractacions per obres o serveis d’interès general, s’havien de fer per tasques no cobertes per les plantilles, per tant en teoria no son per efectuar tasques habituals de l'Ajuntament o la Residència, i son a càrrec dels Fons Social Europeu en part. Entre altres condicions per a l'obtenció d'aquestes subvencions, hi ha el de promoure la formació i practica professional de les persones desocupades i els projectes han d'incloure un mòdul de formació professional. Així mateix, s'havia de donar publicitat a l'oferta.A més a més tenen preferència per accedir-hi, els que tenen responsabilitats familiars, i treballadors amb llarga durada d'atur.

Molts d'aquests requisits s'han incomplit i el que és pitjor sembla que ha hagut parts i quarts.
 

 Per la nostra part donam l'enhorabona al comité d'empresa del personal laboral per fer aquesta denúncia i per la seva lluita per millorar la feina pública, el que per nosaltres és un dels pilars de la gestió municipal.

Hi ha regidors que no tenen clara la difèrencia entre personal laboral o funcionaris i càrrecs de confiança. Del blog Nauscopio Scipiorum 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb