URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El forat (Urxella 20)

Alternativa | 21 Març, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Aquests dies hem anant repartim la nostra publicació Urxella, on ja hem arribat al número 20, per si un cas no us ha arribat la podeu descarregar en pdf.
Aquest és l'article de la portada.  

EL FORAT

La pregunta més freqüent entre els ciutadans de Pollença és com i on s'han gastat els seus doblers? On se van els impostos? La mateixa pregunta ens fèiem nosaltres i per això vàrem demanar una auditoria, que l’equip de govern no va voler fer. Què volen amagar? Quina por tenen a una anàlisi externa i objectiva dels comptes de l’Ajuntament?

Som un municipi ric, on es recapten una bona quantitat de doblers en forma d'impostos i taxes. Però malgrat això tenim mancances a serveis bàsics: zones del municipi sense clavegueram, amb una il·luminació deficient, amb barreres arquitectòniques, talls d'aigua a la Cala, clots que semblen cràters, una neteja dels carrers lamentable,entrades al poble que fan pena... I el que es pitjor: després d'anys de bonança afrontam la crisi amb un forat econòmic impressionant. Què ha passat amb els nostres doblers?

Ara que es vol utilitzar Agatha Christie com atractiu turístic tal vegada hauríem de demanar a un dels seus famosos detectius que investigués les causes de l'actual situació. A nosaltres se’ns han ocorregut un parell de raons de caràcter general:

- A Pollença hi ha hagut durant diferents legislatures equips de govern que han estat qualsevol cosa menys “equips”. Els diferents partits que els han conformat han actuat competint sense respectar les partides pressupostàries, fent una cursa fonamentada en un populisme irresponsable, en parts i quarts i no en una gestió seriosa, responsable i igualitària. Això explica que a Pollença una eina fonamental de gestió com són els pressuposts s’hagin arribat a aprovar amb un any de retard al 2008.

- Una altra raó és la manca de transparència  i participació a la gestió. Als ciutadans, associacions i partits moltes vegades els ha faltat informació per fer un control efectiu i eficaç del govern. Igualment els partits només se’n recorden de  la gent cada quatre anys.

- Tampoc no ha ajudat el control polític de les associacions i de la premsa local. Això ha mort la societat civil, que és el que vertaderament vertebra i fa fort un poble.

Per tapar el forat no és suficient amb criticar als bars o quan arriba l’hora de pagar els impostos. Ja és hora que la gent es mobilitzi i exigeixi una bona gestió dels seus doblers. Cal implicar-se activament per canviar les coses. Només d’aquesta manera es taparà el forat no només econòmic sinó també moral en el qual s’enfonsa el poble.

 

Qui és fanàtic?

Alternativa | 21 Març, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Al penúltim número del Punt Informatiu el senyor José Lluis Pons president de l’Associació de Caçadors de Pollença,  amb conversa fluïda i agradable (segons l'entrevistadora na Eva Cerdà), deia que jo tenia una actitud fanàtica , que m'oposava als caçadors i que atacava qualsevol cosa relacionada amb els mateixos. Com sempre que puc vaig escriure una carta de resposta que no ha sortit al darrer PIP(esper que surti al següent).

Com representat d’un partit polític i dels ciutadans de Pollença jo no faig oposició a cap associació, tot el contrari, m'agrada col·laborar i ajudar a les mateixes en la mesura de les meves possibilitats, faig oposició a les decisions polítiques d’altres partits. Nosaltres ,  Esquerra Unida – Els Verds (no Pepe García) no estam d’acord amb subvencionar activitats que atemptin contra els drets dels animals. Igualment pensam que quan l’Ajuntament cedeix un terreny, edifici o bé públic hauria de seguir uns criteris objectius, cosa que no fa ni ha fet amb la cessió de 7.200 metres quadrats al Puig de Santuïri a la seva Associació. Tampoc estam d'acord amb la despesa de 120.000 euros, en temps de crisi, a una diada dedicada a una afició d'una part de la població. Fer tot això no és ser ni un fanàtic ni un radical, és simplement tenir una opinió diferent a vostè, i a altres partits polítics, sobre la gestió dels recursos públics, i això és diu democràcia. Voler fer complir la llei al cas de les demostracions amb animals que s’han fet a la Fira i a la Diada del Caçador és simplement el nostre deure.

Senyor Josep Lluis vaig ser jo el que li vaig demanar tenir una entrevista per parlar de tots els punts que ens separen, la varen tenir però veig que vostè confon parlar i dialogar amb qui li doni la raó. Vaig ser jo qui vaig demanar que parlés al ple, quan varem presentar la moció relacionada amb la seva associació, cosa que segons l’ordenança no podia fer. Això no el fa una persona “fanàtica” com diu vostè. El que si fa un fanàtic és dir públicament, a bars i carrers, que toparà a un regidor per que no està d’acord amb la seva opinió, i vostè ha fet això. Un senyor que representa a una associació no pot dir això i ha de ser més respectuós amb un regidor que ha estat triat democràticament, li agradin o no les seves opinions.

Pdt. Ternelles també ha demanat se un vedat de caça major de cabra mallorquina.

 El roto a redacciones

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb