URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La carretera vella de Lluc ha de seguir oberta.

Alternativa | 24 Març, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

De cap de les maneres l'Ajuntament i el Consell podem permetre que es torni a tancar la barrera de la finca de l'Empaltada. A aquesta finca coincideixen camí i carretera i per tant des tan l'Ajuntament com el Consell tenen competències. El primer ha de complir el decret del 2006 i mantenir un camí públic obert, a  més de seguir l'expedient d'infracció urbanística que es va fer a la barrera i que es té congelat fa un any. El segon ha d'evitar que es pugui tancar una carretera pública que a aquest punt es troba perfectament delimitada.

A la vista de  la intenció de tornar a tancar el camí-carretera vella de Lluc al pas per la seva finca del propietari de la finca de l’Empaltada; hem registrat la següent petició a l'Ajuntament  i  a la vegada l'hem presentat com  moció d'urgència pel proper ple  d'aquest dijous.

Aquesta és la petició /moció:

Atès que a un decret de batlia amb data de 25 de maig del 2006 es va dictar l’obertura del camí vell de Lluc a l’altura de la finca de l’Empaltada. Decret que fins ara no s’ha complit.

Atès que a la finca de l’Empaltada coincideixen camí i carretera vella de Lluc i que si bé la segona és competència del Consell, el primer seria competència de l’Ajuntament.

Atès que  al decret de batlia número 926, de 19 de desembre de 2007,  es va obrir expedient sancionador per infracció urbanística (100/07) al propietari de l’Empaltada per les obres de les columnes que són utilitzades per tancar amb barrera “l’antic tram de la ruta de pedra en sec” (segons el mateix expedient). Aquest decret va ser comunicat al propietari en data de 4 de febrer del 2008.

Atès que el propietari de la finca de l’Empaltada va presentar al·legacions a l’anterior expedient, registrades el 4 d’abril del 2008. I aquestes al·legacions no han estat a dia d’avui encara contestades incomplint l’Ajuntament l’article 66 de la llei 10/90 de disciplina urbanística.

Atès que la barrera que tancava el camí-carretera vella de Lluc ha estat llevada i el propietari de la finca ha declarat a la premsa la seva intenció de tornar a tancar de nou el camí-carretera vella de Lluc prèvia notificació al batle.

Per tot això demanam

1.- Que una vegada rebuda la notificació del  propietari de la finca de l’Empaltada de tancar el camí –carretera vella de Lluc s'informe al propietari de la impossibilitat de fer qualsevol tancament a un camí públic,  i se  faci al propietari els advertiments que la seva acció pot comportar segons marca la llei.

2.- Que una vegada rebuda la notificació del  propietari de la finca de l’Empaltada de tancar la carretera vella de Lluc  immediatament es posi en coneixement del Consell de Mallorca les intencions del propietari de tancar aquesta carretera  pública de titularitat del Consell de Mallorca. Que a aquest tram té una delimitació prou clara,  i on les possibles dubtes sobre  l’amplària de la carretera a aquest pas mai poden justificar el seu tancament total

3.- Que les administracions municipal i del Consell posin tots els mitjans al seu abast per  vigilar i evitar que el propietari de la finca de l’Empaltada torni a tancar el camí-carretera pública vella de Lluc. Entre altres s’hauria d’avisar al Seprona d’aquestes intencions.

4.- Que es faci la resolució de l’expedient d’infracció urbanística (100/07) tal com marca la llei.

Pollença 23-03-09

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb