URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Segueix el desgavell econòmic i 2

Alternativa | 31 Març, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Seguim comentant el reconeixement extrajudicial de crèdits  per un import total d’1.130.522,62 € que es va aprovar al ple de febrer ( veure anterior article Segueix el desgavell econòmic 1)

L'explicació de l'equip de govern a aquest extrajudicial a un principi es va limitar a una frase del regidor d'Hisenda  Juanjo Mir;  "es tracta de l’aprovació de part de despesa de l’any 2008, que no va entrar al pressupost de 2008, i que ara s’aplicarà al nou pressupost de 2009 ". Una falta de respecte al poble ja que es tracta de diners públics i del quart extrajudicial que s’aprova en la legislatura. Encara que no el sembli a Pollença aquest procediment té caràcter extraordinari,i no anual.

 Hem de recordar que l’any passat amb una brutal pujada d'impostos es varen augmentar el ingressos en 3.600.000 €, i així i tot tenim un extrajudicial  de més d'un milió d'euros. Alguna cosa no va bé .

Si parlam de cada regidor  a un principi no van donar cap explicació, després al debat si que es van explicar una mica:

· La Sra. Catalina Campomar (participació ciutadan i fires)  s’ha passat en 62.000 €. No va dir res.

· El batle  i regidor d'urbanisme Joan Cerdà   en 45.000 €.  Va donar explicacions de 28 .000 euros de la piscina coberta del moll, que eren a l'extrajudicial per que quan es va fer el pressupost no hi havia cap partida per la direcció d’obra! Una demostració més de com s'ha fet aquesta obra.

· El Sr.  Tomeu Cifre Bennàssar (cultura)  s’ha passat en 52.000 € al que hem d'afegir els  65.000 € que s'havia passat l'anteriro regidor en Biel Cerdà. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Va dir que ell com a regidor no a gastat tant, sinó que a final d’any es signen factures de coses fetes durant tot l’any. Assenyala que l’àrea de cultura assumeix el manteniment d’alguns edificis que donen servei a altres àrees, i assumeix les despeses.

· El Sr. Juanjo Mir (hisenda, personal i policia), s’ha passat en 66.700 €. Va donar explicacions generals com regidor d'hisenda Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 , i va indicar que l’any 2007 la liquidació surt negativa en 300.000 €, i  que el Tomeu Cifre  (PP-UMP) era el responsable en part de la situació econòmica en aquell Ajuntament.

· El Sr. Martí Ochogavía (serveis i camins) , a pesar de ser el més afavorit en l’increment del l pressupost 2008, ara s’ha passat en 146.000 €. Per suposat no va dir res, lamentable que aquest senyor pugui governar gràcies als seus socis.

· El Sr. Jaume Plomer (medi ambient)  s’ha passat en 50.000 €.  Va Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 explicar que havia factures que són tasques que provenien de l’anterior regidor, Joan Comas del PP i que quan va assumir la regiduria, es va trobar amb un deute de més de 150.000 € .

· El Sr. Miquel  Ramón Amengual (esports, festes i llicències) sembla que només s'ha passat en 21.000 €, però com va dir  per experiència propia Tomeu Cifre del PP-UMP, Michel  és  expert en carregar factures més endavant. Per suposat tampoc va dir res.

· La Sra.  Francisca Ramón (Port, serveis socials i sanitat),  s’ha passat en 50.000 €. No va dir res.

Vam fer tota una sèrie de preguntes demanant explicacions d'algunes despeses als regidors:

· Respecte els treballs a Bocchoris es pensava que estava finançat per La Caixa, i hi ha factures per un import d’11.000 €? Tomeu Cifre  va dir que  l’excavació a Bóquer té una subvenció de 12.000 i Juanjo Mir va parltr d'un problema de liquidesa al consell.

· Voliam una explicació de les factures de manteniment de les bombes d’impulsió del Port (3.604 euros al mes)? El batle va dir que a questa feina la  l’empresa SEARSA, que s’encarrega del control diari del manteniment de les impulsores. Com li vam dir al batle esperam que l’empresa SEARSA sí disposi de contracte no com LUMSA.Un servei mensual a un extrajudicial no és normal.

· Què passa amb la factura de més de 10.000 € de reparació del manteniment de la calefacció del Centre Cultural? El batle va dir que fa referència a una despesa realitzada en l’impas entre els dos regidors de cultura, es va espenyar la bomba de calefacció.Comprovarem aquesta factura. 

· Hi ha factures elevades de l’any 2006 i 2007 de quan es va fer el centre de joves. Ens sembla  increïble que es tardi més de dos anys en pagar una factura.

· Pel que fa a les factures de l’exposició  de Zoilo al convent, vaig recorda que es va comentar que es replantejarien les exposicions, i vaig demanar si es farà a l’any 2009, ja que porten una despesa excessiva'. Al ple Tomeu Cifre no em va contestar, a les juntes de govern hi ha una partida de 35.000 euros per a la realització d'una exposició d'en Joan March. Vam demanar per la mateixa al darrer ple i el regidor va dir que havia una subvenció de 19.000 euros.

· Vam demanar si no és excessiu fer tantes fires ateses les despeses que comporten. El batle va contestar que hi havia un dèficit en extrajudicial de 90.000 € i que enguany s’ha reduït a 45.000 €, s’espera que, al final de la legislatura, el dèficit acabi a 0.

· La despesa en publicitat és elevada, i assenyala que seria més econòmic fer-la a la ràdio, i els taulers, aprofita per demanar que es pengi l’ordre del dia dels plenaris als taulers. Juanjo Mir va dir que estava d’acord i que les recomanacions per a 2009 van en el sentit de reduir publicitat llevat de l'àrea de Turisme.

Per terminar aquest punt només dir que en aquests moments és imprescindible aplicar l’austeritat i la contenció de despeses, ja que la situació no està per pujar més imposts, i la gent que fa feines amb l’Ajuntament no ha de demanar si cobrarà i quan.

Recordau que podeu consultar els llistat de despeses als enllaços.

 

RESUM EXTRAJUDICIAL PLE 26/02/09
REGISTRE DE FACTURES pdf 678.948,98
FACTURES PAGADES ANY 2008 (PENDENTS D'APLICACIÓ)pdf 233.741,56
FACTURES PAGADES ELECTRICITAT I TELEFONIA ANY 2008 (PENDENTS D'APLICACIÓ)pdf 91.257,49
CONVENI SALVAMENT I SOCORRISME PLATGES 2007 (SALDO) 126.574,59
TOTAL 1.130.522,62
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb