URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El final de la semipeatonització.

Alternativa | 03 Abril, 2009 14:41 | facebook.com twitter.com

Finalment el temps ens ha donat la raó a nosaltres i a les més de mil firmes que es van recollir per una peatonització ben feta.Avui l'equip de govern ens ha informat que llevarà la prova pilot de semipeatonització feta al Port. Ara diuen que és per culpa del consorci de transport públic que no ha volgut llevar els autobusos de la primera línia. Que diguin el que vulgui, simplement és “el final d’una chapusa”de la qual els principals culpables són l’equip de govern. Ens alegram que a la fi els hagi entrat el sentit comú però pensam que la majoria de veïns i negocis de la zona haguessin agraït que els hagués arribat el sentit comú per octubre quan vam presentar una moció al ple demanant el fi de la prova pilot. acompanyada de més de 1000 firmes de veïns, i ens varen restat tot sols a la votació. A desembre una altra vegada vam presentar una moció al mateix sentit i l'equip de govern no va dir res al seu torn, amb una manca de respecte total.

Rectificar és de savis però el podien haver fet fa cinc mesos sense haver fet el mal que ha fet aquesta prova pilot que ha durat  mig any.

Esperam que ara es facin les coses bé amb consens, participació, un pla seriós de mobilitat i pressupost per desenvolupar-la. Tots els partits estam a favor de la peatonització però una transformació tan ambiciosa del municipi  requereix la feina conjunta de tots els partits polítics i la ciutadania no només per tenir-la informada sinó també per implicar-la i il·lusionar-la .

 RECORDAU QUE AVUI COMENÇA ABRIL DE REPÚBLICA, a les 20:00 a Can Llobera. L'església i República a càrrec de Pere Fullana.

La propera vegada que l'hi pensin i facin millor

 

Articles anteriors sobre el tema

Si la degradació de la zona no fos tan palpable, la crisi no faria tan de mal en la Cala.

Alternativa | 03 Abril, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

 La situació de la Cala Sant Vicenç ha arribat a un punt més que preocupant.
Aquesta setmana la direcció de l'hotel Simar (més de quaranta anys de feina al sector) de la Cala Sant Vicenç  ha anunciat als seus treballadors fixos discontinus que no obrirà aquesta temporada (uns trenta treballadors al carrer, alguns amb 27 anys de feina a aquest hotel). Això unit a que l'hotel de la Moraleja es troba en venda i tampoc obrirà són una demostració de la situació crítica de la Cala Sant Vicenç.

No sabem si el tancament és temporal o definitiu, però per reformes sembla que no és, ja que va fer reformes al 2002.  Segons l'últim estudi estadístic publicat per la Conseller ia de Turisme del Govern Balear, la taxa mitja d'ocupació en la Cala Sant Vicenç va ser del 83’5%. L'Hotel Simar compte amb 121 habitacions, de les quals 107 són dobles i 14 sónsuites. Els últims anys, l'Hotel ha romàs obert al voltant de sis mesos. Tot això ens indica, que aquest any la Cala Sant Vicença contarà amb aproximadament 38.476 estades menys que l'any passat.

Evidentment la causa final i conjuntural d'aquest tancament és la crisi, però hi ha causes a més llarg termini com és l'abandonament i degradació de la Cala.Com deia molt acertadament ahir Santiago; si la degradació de la zona no fos tan palpable, la crisi no faria tan de mal en la Cala.

A pesar de que  l'equip de govern al seu pacte  van acordar fer un estudi de condicionament de la Cala, i de la col·laboració i feina de l'Associació de veïns de la Cala, que es troba molt decebuda per la situació, ha hagut molt de promeses i poques realitzacions. En part resultat d'uns polítics que no veuen més enfora dels possibles vots,  com si la Cala no fos part fonamental del patrimoni del nostre municipi i del seu potencial turístic.

Durant aquesta legislatura no s'ha aturat la degradació de la Cala;  amb la destrucció de la primera línia paisatgística de  Cala Molins,
talls d'aigua, fanals romputs i de tot tipus, escales envaïdes per la vegetació, voravies desfetes, apedaçades amb rajoles de diferents tipus, inexistència de pluvials en bona part de la urbanització, retirada durant mesos del policia fixo el que va facilitar diversos robatoris a la zona...

A la fí el que fa falta és que l'equip de govern es posi les piles ja, i faci
una severa reflexió sobre l'estat real (en tots els aspectes) de la Cala Sant Viceç , parlant amb els veïns i empresaris de la zona, i començar a realitzar accions urgentísimes per a donar solució a un evident abandonament del lloc i recuperar el futur econòmic-laboral de la zona.


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb