URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La ciutat de les persones ha de substituir a la ciutat de les coses.

Alternativa | 04 Abril, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Ahir es va celebrar un ple extraordinari per commemorar el 30 aniversari de les eleccions municipals del 3 d'abril de 1979.Es va fer lectura de dos manifest que podeu trobar a la continuació, us recomanam la lectura de l'article de Pere Salas, l'altre és la típica declaració institucional que per contentar a tots no diu res. Nosaltres al manco haguessin afegit una reclamació de més recursos pels Ajuntaments.
 
La lectura dels manifests es va fer a tres veus; Joan, Francisca i Tomeu del P, nosaltraes no vam participar de la lectura,  pensam que era fer una mica el "pariple". Faltavenun bon grapat de regidors i el públic només era tv Mallorca, ni tan sols era la ràdio municipal. La millor manera de commemorar la democràcia és fer feina i que els ciutadans passin al primer pla de la política municipal, com agents actius. Es tracta de que els ciutadans s'hi trobin a gust, disfrutin de la seva ciutat. La ciutat de les persones ha de substituir a la ciutat de les coses.
 
Fa 30 anys el PCE que actualment forma part d'IU va obtenir un gran resultat, a pesar de la por del moment i de que havia estat un partit totalment demonitzat, fou la segona llista més votada, amb 1.483 vots (el 25’1 %) i va obtenir quatre regidors; Martí Vicenç Bonjesús, Jeroni Llobera, Toni Solivellas i Manolo García. Precisament en Manolo pare del nostre actual coordinador (Pere Josep García) encara forma part de la nostra assemblea amb la mateixa il·lusió però més experiència que al 79. Si alguna cosa ens ha destacat en Manolo d'aquella época és la il·lusió del començament de la democràcia i la inexperiència. També destaca com el batle i els seus regidors darrera no estaven acostumats per res a la democràcia i a respectar les opinions de l'oposició, que més d'una vegada va abandonar els plens per què no els deixaven parlar. Als plens pràcticament no es podia fer res, entre les lluites més importants Manolo recorda la lluita per aconseguir una millora a la participació ciutadana als plens i administració municipal en general. També destaca éls intents de promoure un procés per accedir a la autonomia per l'article 151 de la Constitució, amb més autogovern.
A la Comissió Permanent (on l'oposició tenia representació) i a les comissions de feina si que se tenia més en compte les opinions i idees de l'oposició. Els regidors comunistes van a tenir un paper important en aconseguir la gratuïtat de les festes i la modernització de la policia local...
 

Manolo García regidor del PCE a 1979 i actual membre de l'Assemblea d'Alternativa EU-EV, un exemple  de com es pot pasar de la primera línia a ajudar als novençants


 A continuació el manifest institucional

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb