URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Per què no volen l'Agència?

Alternativa | 06 Abril, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de febrer vam presentar una  moció presentada demanant l'adhesió d a l'Agencia per a la Protecció de la legalitat urbanística i territorial de Mallorca. La moció va ser rebutjada amb  el vot en contra de l'equip de govern,el vot  a favor nostro i l'abstenció del PP-UMP

  Abans de presentar aquesta moción els regidors de la Coordinadora Diògenes van tenir una reunió amb la consellera de territori Mª Lluïsa Dubon (PSOE), i després del resoldre els dubtes que teniam, varm concloure que l’Agència era una opció interessant i necessària per  Pollença,  on tenim un gran problema en disciplina urbanística que ha produït un creixement totalment desordenat del municipi a sol rústic degut a la ineficàcia de l’Administració municipal.

Ja coneixiam les reticències i oposició a la creació d'aquesta Agència per part dels batles d'UM el seu principal argument  el que resulta inaudit  és el suport dels regidors del PSOE i de Tomeu Cicre (PSM) a UM.

Al cas dels regidors del PSOE és increïble que no donin suport a formar part d'una Agència que és una  iniciativa d'una Consellera socialista, més encara si recordam que el darrer article del desaparegut blog de l'Agrupació socialista de Pollença es dedicava a donar la benvinguda i felicitar-se per la iniciativa de crear aquesta Agència.Es veu que els regidors del PSOE fan més cas al senyor Joan Cerda,  que a la seva consellera de territori i a la seva assemblea.

 Des de que en Tomeu  Cifre del PSM és regidor aquest ha estat per a nosaltres el seu major error. Tomeu va dir que la incorporació s'havia de fer després de negociar, i que no es podia fer si es prenia  la decisió d’incorporar-se abans de parlar-ne. Una mala excusa.  Si s'hagués aprovat  l’adhesió en aquell moment es quan s'hauria de començar la negociació per signar un conveni al qual es pot regular el funcionament, i aquest hauria de ser aprovat al Ple, i a més l’Ajuntament en qualsevol moment pot abandonar el conveni,per tant és un model obert i flexible.Si es diu que no ens volem incorporar no hi ha res que parlar, que és el que passa ara.

El batle i regidor d'urbanisme Joan Cerdà (UM-UNPI) té tan guanyats als seus socis de govern que només va argumentar  que per ara cap Ajuntament gran s’havia adherit, i que no era  el moment adequat. Cosa que no és certa ja que Son Servera si que ha demanat la seva incorporació.

Per a nosaltres ja és el moment de començar a solucionar el tema de la disciplina urbanística al municipi i hagués estat bé que Pollença fos dels primers en adherir-se. L'Agència només es faria càrrec dels expedients a partir de la incorporació, i seria el millor sistema d’evitar  que es continuí fent de la disciplina una eina de clientelisme polític, i de greuges comparatius.

 El paisatge és el principal actiu econòmic de Pollença, i no es pot seguir destruint, s’hi ha de posar ordre. Als programes electorals tots proposavam que s’incidís en la disciplina urbanística però a la realitat quan s'han de votar passos concrets a aquesta línia no l'han volgut fer.

Us recordam que a ràdio Urxella podeu escoltar tot el ple dividit per punts.

Aquesta és la primera part del debat d'aquest punt.  

 A continuació la nostra moció.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb