URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Del Formentor literari al caçador.

Alternativa | 08 Abril, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de febrer vam presentar una moció rebutjam el vedat de caca major de la cabra mallorquina a Formentor. Rebutjada amb els vots en contra d'UM_UNPI i PP_UMP i  2 vots a favor PSM i Alternativa

Al ple vam recordar que al mes de setembre es va aprovar la declaració de Pollença com a municipi amic dels animals, i que no era coherent fer això i  no dir res respecte el projecte de vedat de caça a Formentor. A més pensam que l’Ajuntament s’ha de pronunciar ja que afecta negativament i és un perill pel turisme que cerca la tranquil·litat del paisatge. Aquest vedat tampoc es pot justificar com un producte turístic diferenciat ja que, a prop, hi ha el vedat de la Victòria i  hi ha projectes de vedat a Cala Murta i a Ternelles . És un simbol de la degradació d'aquest municipi que s'hagi passat del Formentor dels premis literaris i els fòrums internacionals al Formentor de la caça de cabres. Pensam  que aquest no és el futur turísticque mereix un paisatge patrimoni de tota Mallorca com el de Formentor.

Al ple el regidor de Medi Ambient Jaume Plomer primer va justificar que no s'ens hagués mostrat el pla tècnic del vedat  que correspon a la CAIB, i  no és un documents públics, pel que s’ha d’acreditar l’interès i la necessitat  per tenir-hi accés. La veritat que ens va sorprendre aquesta resposta, no coneixiam el secretisme d'aquests plans tècnics. Si la petició de l'Ajuntament on es troba el vedat no és suficient per veure el pla tècnic ja em direu de que estam parlant.

Per altra part, Jaume va defensar que la cabra fina mallorquina ha estat declarada per la Comissió Europea com a fòssil vivent que s’ha de conservar, i això serveix per justificar l'eliminació de l’altra espècie, la hibridació amb les cabres domèstiques, segons el regidor de medi  ambient això servirà també per protegir la flora autòctona, a l'eliminar gran quantitat de cabres hibrides. Sobre aquest tema us recomenam el debat al fòrum del GOB; Tema polèmic: cabra salvatge mallorquina. 

En Tomeu Cifre (PP-UMP) va explicar que s’ha dimonitzat el tema de les cabres i tampoc creu que es pugui parlar de plaga.. També va explicar que la caça tradicional de la cabra salvatge es feia amb cans i llaç, i era una forma de tenir ingressos a les explotacions agrícoles, però a pesar del nom no eren tan salvatges sinó que es tracta d’una raça asilvestrada . Va afirmar que és incomprensible que la Conselleria d’Agricultura doni subvencions als criadors, i s’apliquen normes sanitàries per després amollar-les als vedats. Després va dir que la nostra  moció sortia de les competències municipals i que per això votarien en contra. Nosaltres sempre hem mantingut que l'Ajuntament ha d'opinar de tot el que es fa al municipi encara que no sigui competència. La realitat física està per damunt de la realitat legal i sobre tot com hem dit és un tema que des del nostre punt de vista afectarà negativament al municipi.

 

En Tomeu Cifre del PSM va manifestar el seu desconeixement ja que, a l'igual que nosaltres ,no havia tengut accés al pla del vedat de caça, però va assenyalar la sospita que, a la llarga, pot suposar un inconvenient per a l’allargament de la ruta de pedra en sec fins al far, i una interferència en els usos senderistes.Va a votar a favor de la moció

En Joan Cerdàl Sr. Batle i va repetir un argument d'altres ocasions; al ser una activitat empresarial legal l’Ajuntament no pot dir si agrada o no, i a més està fora de les competències municipals.

Com no es competència municipal per això només presentavam la moció per expressar el rebuig al vedat, i vam tornar a recordar al batle  que el fet que siguin legals no vol dir que no es pugui estar en desacord, i vam tornar a posa rl’exemple de les lleis de Nuremberg de l’Alemanya nazi. Com eren lleis no s'havia de dir res?

 Sobre aquest tema us recomenam si encara no l'haveu llegit l''article que va publicar Biel Perelló al seu fotoblog amb molta informació i interessant enllaços.

 Cabres salvatges? 6.000 euros? Foto de la pàgina "perdizroja"

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb