URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Assemblea divendres

Alternativa | 21 Abril, 2009 19:31 | facebook.com twitter.com

Divendres 24 d'abril  a les 21 h. assemblea d'Alternativa EU-EV a can Ramon.

Com és habitual farem la xerradeta i després soparem

Estau tots convidats.

Si voleu participar i no sabeu com, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a aquest mateix bloc  o a eurxella@yahoo.es

 

L'auditori. Carta a Toni Oliver

Alternativa | 21 Abril, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer PIP han publicat la carta que van escriure en resposta a una anterior d'en  Toni Oliver, portaveu d’UM-UNPI, respecte a l’auditori d’en Moneo que ara publicam al blog.  Al ple de dijous 30 presentam una moció demanant  una consuta popular per decidir què volem;el projecte d'en Moneo o una sala multifuncional feta integrament amb la subvenció del Govern i el Consell i a partir d'un concurs públic.

Carta a Toni Oliver 

La carta d’en Toni Oliver és una apologia de prepotència, demagògia i poc sentit democràtic. Resulta que, segons el portaveu d’UM, com que no estam d’acord amb la seva aposta per l’Auditori d’en Moneo, no comprenem res i que no hem aportat res.

El primer que hauria de fer el senyor Toni Oliver és informar-se una mica més o no ser tan demagog, ja que abans de dir que no aportam res tal vegada hauria d’haver llegir les actes o escoltar els plens on s’ha parlat d’aquest tema. Ja que és evident que no ha fet ni una cosa ni altra, li resumirem la nostra posició en quatre punts:

1.- Estam d’acord en que a Pollença fa falta una sala multifuncional i sobre tot des de que tenim unes subvencions del Govern i Consell per fer aquesta sala. No hem d’oblidar, de totes maneres, que el conveni actual amb la Conselleria de Presidència hipoteca la quantitat que ens correspon del Fons de Cooperació local fins al 2018 (més de cinc milions d’euros).

2.- El pressupost de la sala  multifuncional (equipament inclòs) no hauria de ser superior a les subvencions rebudes. Així i tot això suposarà que l’Ajuntament haurà de pagar uns 400.000 euros d’interessos. Aquest punt fa inviable l’avantprojecte d’en Moneo que suposaria una aportació de l’Ajuntament d’entorn als dos milions d’euros.

3.- La nova sala multifuncional s’ha de fer a partir de les necessitat reals del dia a dia del municipi i mitjançant un pla de gestió i un pla artístic previs.  Respecte al manteniment de l’edifici s’ha d’aprofitar al màxim el personal del que disposem.

4.- S’ha de fer un concurs públic  per triar el projecte que millor s’adapti a lo anteriorment exposat: triar l’opció més barata i que més s’adapti a les necessitats.

La cultura no necessita cop d'efecte com la construcció d’un auditori ultracar, sinó continuïtat, contenció i respecte als contribuents. Els doblers públics no ha de servir per a finançar les fabulacions i les ànsies de grandesa d’alguns polítics sinó per resoldre les necessitats reals de la gent.

Ja que el senyor Toni Oliver s’omple la boca amb la paraula democràcia, té molt fàcil demostrar el seu caràcter demòcrata: Per què no es fa una consulta popular sobre el tema? Aquesta possibilitat  es contempla al nostre reglament de participació ciutadana (Títol III. Capítol I)

Per acabar, el senyor Toni Oliver en el seu escrit diu que la clau de l’èxit de l’auditori es fonamenta en la gestió. Hi estam d’acord. Esperam que aquesta gestió sigui millor de la que ell va fer com regidor de cultura respecte al Museu, el Festival de Pollença (que es troba a una situació administrativa d’ al·legalitat total) i Ca’n Llobera.

 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb