URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Participeu a l'adaptació al Pla Territorial

Alternativa | 23 Abril, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de febrer es va aprovar per unanimitat  l’Avanç de la revisió del PGOU de Pollença i adaptació al Pla Territorial de Mallorca.

 Com la majoria de municipis de Mallorca portam un retard important a aquest tema, només (Alcúdia) s'ha adaptat completament al Pla Territorial, en quatre casos més el procés es troba en fase d'aprovació provisional per part de l'ajuntament (Campos, Calvià, Felanitx i Santa Margalida), i en 18 casos més es troba en fase d'aprovació inicial. Nosaltres ens trobam al pas previ que seria  un document d'avanç que ara es troba en periode d'informació i recollida d'aportacions fins el 27 de maig. La documentació gràfica i escrita d'aquest important document la teniu a la pàgina web de l’Ajuntament

Ha estat l’empresa Gabinet d’Anàlisi Ambiental i Territorial (G.A.A.T), S.L., la que ha realitzat de realitzar les tasques d’adaptació del PGOU de Pollença al PTI de Mallorca. A aquest tema consideram que a diferència d'altres si que s'està fent amb informació i participació . Els grups polítics amb representació hem fet un bon nombre reunions i ja s'ha fet una primera presentació-col·loqui al Club de Pollença, al manco es vol fer un altra a l'Associació de Veïns del Port.

És molt important que la gent participi a un document que marcarà el futur del municipi i que ens afectarà a tots. Aquest document fixa el criteri de revisió de les normes urbanístiques vigents, de gestió urbanística de les urbanitzacions,  de les normes de determinades zones com el centre històric, Cala Sant Vicenç, Formentor..., es creen àrees de desenvolupament de serveis al port, com un polígon per a la indústria nàutica, es produeixen desclassificacions de sòls, es determina una nova zona de creixement urbà de Pollença ,a la zona UP-1, al Port es planteja la creació del polígon industrial, amb dos possibles assentaments per ara, es regula l’ordenació del sòl rústic, s’estableixen sistemes generals, s’introdueix el catàleg de camins...

 L'urbanisme a pesar de condicionar nostra vida quotidiana s'ha convertit en un jeroglífic de difícil interpretació amb un vocabulari tècnic incomprensible.  Pensam que la ciutadania ha d'ajudar a planejar la ciutat, i decidir cap a on aquesta ha de caminar, però es fa difícil prendre qualsevol tipus d'iniciativa a un embullat de terminologia. A veure si amb aquest blog i  entre tots aconseguim simplificar la informació i fer suggeriments i aportacions  a aquest important document.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb