URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L’art culinari de la esquerra en la política balear.

Alternativa | 24 Abril, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Un article de Miquel Sánchez per obrir debat.

Us recordam que aquest blog està obert a tothom i que si voleu escriure un article  l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es Quan més veus diferents i més debat hi hagi millor.

L’art culinari de la esquerra en la política balear.

Diuen els bons cuiners que el secret de la bona cuina està en el gust i els ingredients, ja que amb gust i sense ingredients o vic eversa és impossible fer bona cuina .

El cuinat de l’esquerra balear no té cap tipus de lògica, tant és barrejar sucre amb sal, oli amb aigua o llimona amb tomàtiga, tot és bo perquè a l’estomac tot es junta, el que passa és que hi ha perill de alguna indigestió fruit de la capacitat del nostre organisme de tolerar segons quin tipus de “trampó”, cuinat o amanides.

El menú per les eleccions locals i autonòmiques es deia “BLOC PER LES ILLES”, els seus ingredients: PSM, Esquerra Republicana y Alternativa EU-EV, a segons quins pobles com Pollença o Artà per posar un exemple, la salsa betxamel es va tallar hi va ser impossible de recuperar-la i els ingredients es varen de barrejar una vegada servida la taula, amb la peculiaritat que alguns d’aquest ingredients no han estat compatibles i un està com primer plat i l’altre de segon plat, es dir no formen el mateix plat.

El segon invent de la esquerra balear va ser per les eleccions generals va ser “UNITAT PER LES ILLES”, al menú es va fer fora uns dels ingredients i va ser substituït per un altre ingredient que res a veure té amb els plats que es volien servir, l’excusa un intent de fer pujar el preu d’aquest menú i per tant que els comensals haguessin de pagar més per gaudir del menú balear, res de res, la gelatina no va quallar i el plat no va tenir l’èxit esperat.

Ara es preparen més menús per les eleccions europees, ara just es la meitat d’un ingredient com si fos llet desnatada que la llet queda’s tota sola i la nata anés per lliure, el curiós d’aquesta escissió és que just és temporal i la nata tornarà a la llet, perquè la llet no l’importa que la nata vagi a un altra grup de plats segons diu la nata a la seva nota de premsa (supòs que no importa dir que aquests ingredients són EU-EV).

S’ha de ser molt aficionat a la política per intentar entendre els cuinats, amanides o postres de la cuina balear d’esquerres i així no és d’estranyar que els consumidors finals es decantin més per un pastís blau o un coca vermella, al manco saben el que mengen i no hi perill de torbar-se una pebre picant dins un gató amb gelat, just perquè qualque cuiner trobi què aquest postres mallorquí li fa falta una mica de picant o substituir el gelat d’ametlla per gelat de llimona per això dels contrasts de sabors, malgrat siguin agres i mal de pair.

?

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb