URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'avenc del fumat. Caminant per Mallorca (XXXIII)

Alternativa | 26 Abril, 2009 18:00 | facebook.com twitter.com

D'excursió virtual amb Toni Flores a l'avenc del fumat.

Intermediaris (precs i preguntes febrer)

Alternativa | 26 Abril, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquestes són els precs i preguntes del ple de febrer, en gran part  resultat dels vostres suggeriments a aquest blog o el nostre correu, pensam que una de les nostres feines és fer d'intermediaris dels ciutadans.  El dijous 30 tenim un nou ple ordinari i com sempre esperam els vostres suggeriments, precs i preguntes.

 

    Precs:

            1.- Demanam  instal·lar un mirall al creuer de la carretera de Llenaira, ja que el bruc de la finca que fa cantonada al camí del Refugi d’animals impedeix una bona visibilitat i és un perill.

            2.- Al carrer creus de Pollença un bruc impedeix la visió de Pollença del que és un mirador, demanam la retirada d’aquest bruc.

            3.- Enguany fa dos-cents anys que va néixer Charles Darwin, l’autor de la teoria de l’evolució, i el centenari es commemora a tot el món amb tot d’actes. Demanam que es celebri qualque acte (conferència, documental, taula redona, exposició ...) per commemorar aquest a aniversari a Pollença. Ja es va fer una conferència.

         Preguntes que va respondre el batle

            P: S’ha obert cap expedient d’infracció urbanística a les obres del polígon 3, parcel·la 891 (Can Cuarasa).?

            R: No  perquè té llicència. Estam fent feina a aquestes i altres llicències que consideram tenen irregularitats.

            P: Què pensen fer amb la peatonització del Port? Es mantindrà com es troba ara quan comenci la temporada? Demanam més informació i participació a aquest tema.

            R: S’està a l’espera de la resposta de la Conselleria de Mobilitat. Ja sabeu quina va ser la resposta.

            P: Respecte al projecte de l’auditori d’en Moneo. Quan de doblers pagarà l’Ajuntament? Com es preveu solucionar el problema de l’aparcament? Quan de concerts del Festival es preveu portar a l’auditori? Quins mesos?

            R: Quan es prengui la decisió que ho faci el Sr. Moneo, es debatrà a Ple. Nosaltres pensam que la decisió s'ha de prendre després de consultar als ciutadans i per això presentam una moció al ple de dijous 30.

            P: Al carrer creus número 37 un veí ha instal·lat una càmera mirant al carrer. Compleix la llei de protecció de dades? En cas de que la resposta sigui negativa demanam la retirada d’aquesta càmera o el compliment de la llei.

            R: Es passarà a la policia per a l’emissió de l’informe,  i informa que no hi pot haver càmeres a les vies públiques.

            P: Aquesta setmana hem tingut coneixement de la denegació de permís de la Conselleria d’Agricultura i Pesca a l’espectacle de caça de cabra amb llaç i l’exhibició de voladors dels caçadors que es varen fer durant la Fira. El batle va declarar a la premsa que la denegació del permís per part d’Agricultura va arribar dos dies després de celebrar-se l’acte (això seria el dimarts 11) però a l’escrit que ens ha enviat la Conselleria d’Agricultura i diu clarament que la resolució es va transmetre el mateix divendres dia 7 de novembre via fax o sigui dos dies abans de que s’arribés a fer l’espectacle. Va arribar o no va arribar el citat fax, i quan?

            R: Se li varen donar els documents, el fax de la conselleria d’Agricultura va arribar  a l’Ajuntament el divendres a les 17 hores, i, per tant, no es veure fins dilluns, ja que no era horari d’oficina, sí va arribar abans el de la Conselleria de Medi Ambient que era favorable. Cert la Conselleria no va actuar correctament.

            P: Volem conèixer el programa de la diada de la caça dels dies 7 i 8 de març i si s’ha previst fer aquest tipus d’exhibicions” a l’aparcament de Can Conill ja que en aquest moment no es pot excusar el desconeixement de la llei.

            R: Demà és la presentació, a les 10’30 i li farà arribar tota la informació. Una vegada mès es va imcomplir la llei, estam fent feina per demanar responsabilitats.

            P: Quan es pensa fer la remodelació del camp de futbol sala del Port?

R: S’estan fent reunions, per arribar  a un acord entre totes les parts, i afegeix el Sr. Ramón que s’ha de tenir en compte que també es va patir el temporal. Aquesta remodalació en principi era una de les millores que havia promés l'empresa que va fer els camps de gespa artificial, o sigui que estam parlant d'anys d'incompliment i Michel parla del temporal!

Respostes d' altres regidors.

P: Quan es pensa arreglar la pista d’squasch del Port de Pollença?

Respon el Sr. Ramón Amengual i explica que hi va entrar aigua, per tant s’ha d’eixugar, ja s’ha triat el parquet, i es posarà quan les condicions siguin adequades. Encara no s'ha arreglat, cinc mesos per eixugar-se?

P: Es va tallar un pi a la plaça Miquel Capllonch, hi ha comptes de reposar-lo? No és la primera vegada que es tallen arbres al Port per després posar taules i cadires.

Respon la Sra. Ramón que l’arbre estava prodit i es va tallar,  i ara està tapat. Els arbres segueixen sent substituits per taules i cadires davant de la passivitat de l'equip de govern.

P: Pensen adoptar qualsevol acció per a la protecció i conservació del jaciment de Boccor? Al ple de març de 2007 es va aprovar una moció que proposava de redacció d’un projecte bàsic per a la creació d’un recorregut arqueològic.

Respon el Sr. Cifre Bennàssar i explica que han tengut converses amb la Direcció Insular de Patrimoni, i tècnics per veure les mesures més adequades per a la protecció del jaciment, és propietat privada, però està col·laborant en això.

Preguntes d'anteriors plen... (Segueix)

 Us recordam que a ràdio Urxella podeu sentir el ple sencer.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb