URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El deute, entre la ficció i la realitat.

Alternativa | 27 Abril, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

 Al darrer Punt Informatiu ens va cridar l'atenció el titular  "L'Ajuntament de Pollença entre els menys  endeutats de Mallorca" a la pàgina 21, titular que anava acompanyat 'una taula i una extensa notícia firmada per la redacció on s'informava que Pollença era el cinquè municipi menys endeutat i es subratllava que el poc endeutament de Pollença comparat amb municipis de similar població. 


Després vam veure la taula on  figurava Pollença el deute ets de nou milions i mig d'euros i ens va cridar l'atenció la població del municipi ( dades d'1 de gener de 2008), pràcticament vint mil habitants, i  quan vam veure el deute per habitant no ens sortien els comptes, 147 euros per habitant? 

 Municipi                                              Deute per habitant       Deute (milers euros)        Població


 Si feu la divisió amb aquestes xifres el deute per habitant seria de 475 euros per habitant. Però el deute encara és major ja que la població de Pollença en realitat és de 16.997 habitants per tant el deute real de Pollença és  de 559 euros per habitant. Amb la qual cosa estam per damunt de la mitjana d'endeutament dels municipis de Mallorca i Espanya.

A la pàgina del ministeris d'economia i hisenda podeu consultar el llistat complet dels deute dels municipis espanyols

A més hem d'afegir que aquestes xifres fan referència només  al deute amb els banc, d'aquesta manera no s'inclou el deute comercial amb empreses i particulars que al cas de Pollença és  important.

 Res a dir si l'endeutament va acompanyat de serveis i millores importants pel municipi, però al cas de Pollença a nosaltres i cada vegada a més ciutadans no ens surten els comptes. Després d'anys de bonança econòmica,  amb una activitat turística i constructora important,  el municipi que tenim no és el que ens mereixem, amb serveis bàsics no coberts o que no funcionen correctament.

La crisi ja es troba entre nosaltres i un bon grapat dels que l'han de gestionar són els mateixos que han estat incapaços de gestionar la bonança econòmica, si fos cristià diria això de "que Déu ens agafi confessats".

Article del PIP.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb