URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Els usurpadors han d'obrir els camins públics.

Alternativa | 30 Abril, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

La Secretaria General del Consell de Mallorca ja he fet l'informe jurídic sobre la recuperació d’ofici de la possessió de la carretera vella de Lluc, al que s'havia compromés després de que traslladéssim al Consell la barrera que tancava la carretera a l'altura de l'Empaltada i de la reunió que es va tenir amb na presidenta del Consell, na Francina Armengol.

A l'informe se assenyala que  fa més d'un any el 5 de març de 2007 el  Ple del Consell de Mallorca, va acordar per unanimitat, realitzar, en el termini de quatre mesos, tots els actes necessaris, per tal que l'antiga carretera de Lluc a Pollenca, passés a formar part de l'inventar¡ de bens propis del Consell de Mallorca. A més a més es comprometia “Atesa la situació actual de tancament de part del camí, i del seu mal estat i destrucció en alguns deis seus trams”, a la recuperació d'ofici i rehabilitació de la totalitat de l'esmentada Carretera Vella de Lluc a Pollença, posant especial esment a que resulti accessible per persones discapacitades que facin ús de cadires de rodes. S'aprovava igualment integrar la totalitat del traçat de la carretera vella  en l’itinerari de la Ruta de Pedra en Sec'" amb independència de que dreceres sobrants del l'antic camí reial de ferradura o del posterior camí de carro (sobre els que es construí gran part de dita carretera), en formin part com variants del recorregut.  O sigui el propietari de l’Empaltada no pot justifica el tancament  de la carretera amb la drecera que ha fet a un costat . Igualment el Consell de Mallorca indica que el conveni que va firmar el propietari de l'Empaltada amb l'anterior conseller de Medi Ambient Borràs (UM) no té cap validesa legal.

L’informe del Consell enumera tota una sèrie de legislació autonòmica i estatal on es fonamenta jurídicament que les administracions públiques tenen la potestat de recuperar d’ofici el seus bens, sense necessitat d'acudir al Jutge. Això  deixa en evidència a ajuntaments com el de Pollença i al propi Consell que han deixat usurpar els camins públics sense actuar ràpidament d'ofici per recuperar el que s'usurpava.

Respecte a la carretera vella de Lluc l'informe conclou que la presidenta del Consell pot requerir, i esperam que el faci aviat, al propietari de l'Empaltada perquè retiri la barrera amb la que tanca la carretera, i que aquest l'ha de retirar en un termini no superior a vuit dies, des de que rebrà el requeriment. De no retirar la barrera el propietari , la mateixa administració podrà llevar la barrera i en aquest cas seran de compte de l'usurpador les despeses derivades de la tramitació del procediment de recuperació.

 En resum aquest informe és un pas més en la lluita per recuperar els camins públics, una lluita en la que a partir d'ara  esperam que s'impliqui més l'equip de govern. Si aquest no fa la recuperació d'ofici de tots els camins públics tancats al municipi és simplement per què no vol, no per què no pugi legalment.

 Aquesta és la imatge que volem veure a tots els camins públics.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb