URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Admirant recons del Parc de Mondragˇ. Caminant per Mallorca (XXXVIII)

Alternativa | 31 Maig, 2009 18:00 | facebook.com twitter.com

D'esxursió virtual amb Toni Flores, Admirant recons del Parc de Mondragó.
 
 
 
 
 
 
 (Segueix)

Taula rodona eleccions europees

Alternativa | 31 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Un resum personal de la taula rodona sobre les eleccions europees del passat dimarts.

Marti Vilanova  va ser el moderador i els participants van ser; Ramon  Quetglas de la coalició Europa pels Pobles (Entesa, Esquerra Republicana de Catalunya, Aralar...), Francesc Fiol del Partit Popular, Pere Joan Pons del PSOE, David Abril d'Esquerra Unida - Iniciativa per Catalunya Verds, Margalida Miquel Coalicio per Europa (Unió Mallorquina, CIU, PNB, Coalició Canaria)

Tots es van declarar europeistes i defensors de la sostenibilitat! Convençuts, i els hem d'agrair que es van centrar en temes europeus. Entre les intervencions del públic va destacar la de Damià Oliver d’attac Mallorca on va atacar la política privatitzadora i mercantilista de la Unió Europea ( al blog nubulaya podeu veure unes intervencions similars de Damià a un altre debat).

Si ens oblidam de Margalida Miquel que pràcticament va ser una convidada de pedra, podem resumir la taula dient que PP i PSOE van coincidir molt al seus plantejaments, pràcticament no va haver debat entre ells, o sigui que es van reflexar les seves coincidències al Parlament Europeu on voten plegats el 80% de les ocasions. Els dos van defensar directives com la Bolkestein o la directiva del Retorn i el Tractat de Lisboa. Els dos es van mostrar molt satisfets de representar les idees de la major part dels europeus (oblidant que l’abstenció va a més). Davant d’aquest binomi PP-PSOE els candidats d’Europa dels Pobles i EU-ICV, van concretar més els temes i es van mostrar molt crítics amb l’actual construcció d’Europa, van coincidir en criticar la Bolkestein i el dèficit democràtic d’Europa.

Margalida Miquel d'UM (Coalició per Europa)

La veritat que es va notar massa que no dominava el tema,va parlar molt poquet i va dir moltes generaltiats buides de contingut. Ni tan sols s'havia llegit el programa del seu partit. Es va unir al PP i al PSOE en el missatge de que desenvolupar la política social a la Unió Europea és molt complicat, quan realment es tracta d'un tema de voluntat ja que no crec que posar un salari mínim europeu sigui més complicat que arribar a la moneda única.

 

Francesc Fiol del PP.

Va defensar totalment la política actual neoliberal de la Unió Europea, cosa normal ja que són el grup majoritari al Parlament Europeu. Va elogiar el tractat de Lisboa (una mangarrufa total a la democràcia després del rebuid de la Constitució Europea) , Bolonia ( privatització de la Universitat, amb mastrs només accesibles per les classes pudents), la directiva Bolkestein... I va dir que s'havia de debatre sobre el canvi climàtic i l’energia nuclear (ni energies renovables ni res..).


Pere Joan Pons del PSOE.

Va defensar la directiva Bolkestein després de les reformes que s'han fet a la mateixa per iniciativa del grup socialista (a les preguntes no va ser capaç d’explicar en que consistien aquestes reformes) .  Igualment va defensar la  directiva retorn, la  regulació dels  paradisos fiscals (oblidant que a la Unió Europea hi ha paradisos fiscals)  i les ajudes als bancs (oblidant que s’han fet sense cap contrapartida).

Només va intentar entrar en debat amb Fiol a un tema nacional;  quan va culpar a la llei del sòl de 1998 aprovada al govern Aznar de la crisi actual. Es va diferènciar també per no parlar de l'energia nuclear (de moment).

Ramon Quetglas d’Entesa (Coalició Europa dels Pobles).

Va subratllar la importància de que els  pobles sense estats tinguin representació al parlament europeu , entre altres va citar la defensa del català com llengua oficial a la Unió Europea, i canviar la nova normativa europea sobre material pirotècnic que posa en perill els actes de foc mediterranis . També va a criticar el dèficit democràtic de la Unió Europea i  la directiva Bolkestein que afavoreix l’aparició de grans superfícies i perjudica al petit comerç.

David Abril   d'IU-ICV

Va defensar la necessitat d'una altra Europa i de recuperar l’Europa del Benestar. Els dos grans partits ens han llevat a la crisi actual al posar “la competivitat neoliberal  per damunt sostenibilitat i cohesió social. A l’Unió Europea actual es parla de les 65 hores quan l’objectiu haurien de ser les 35 hores..  Tenim un banc europeu independent i reaccionari sense cap control democràtic... Com va dir David educació i sanitat no son drets sinó serveis.

 

 Vull destaca dos exemples concrets de l’actual model europeu defensat per PP-PSOE que va exposar David:

- Els preus industrials a Balears van experimentar un augment del 9,1% Com? Que perquè pugen els preus industrials en temps de crisi? Idò perquè les Illes Caiman, un paradís fiscal, són la principal destinació de les “nostres” exportacions industrials, en aquest cas en forma de vaixells de luxe que no serveixen per altra cosa que per blanquejar diners… I és que la crisi no afecta a tothom per igual, i n’hi ha que en treuen profit!! Gràcies a politiques  que emparen això.

 - Ja ha hagut empresaris que s’han avançat al que suposarà la Directiva Bolkestein ( hi ha despatxos de missers especializats al tema) . L'any passat a Eivissa un hotel va donar treball a 300 ciutadans txecs, amb contractes signats en aquell país sota les condicions i amb els salaris locals. Una actuació que, de generalitzar-se a partir del 2010, pot tenir un resultat "nefast.

 

 

 

A veure si arribem tambÚ a les 25.000 persones nosaltres tambÚ

Alternativa | 30 Maig, 2009 18:51 | facebook.com twitter.com

Sense llibertat no es pot viure. Pep Nas.

Alternativa | 30 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

 Avui voliam fer el nostre petit homenatge a Josep Cànaves Amer, Pep Nas. Home de profundes conviccions democràtiques que no va tenir una vida fàcil, a més de lluitar com qualsevol per tirar endavant una família, va dedicar temps i esforços a la res pública.

Nota biogràfica

Josep Cànaves Amer, Pep Nas de malnom. Nascut al mes d'abril de l’any 1920 a Pollença. Molt jove amb l’adveniment de la República ja va interessar-se per la política d’esquerres. Acabada la guerra, amb 19 anys va marxar a fer el servei militar durant set anys. A la tornada, essent jornaler, va contactar amb un grup opositor a Franco, L’Alianza Democrática, i s’hi va integrar de ple.

En la gran enxampada de comunistes de l’any 1948 l’agafaren i empresonat a la presó Provincial. Junt amb ell, a la mateix causa 49/1948, varen ser jutjats uns altres 39 presumptes comunistes. Segons David Ginard entrà a la presó el 24 de març de 1948. Allà hi restà durant uns nou mesos.

Després de la sortida de la presó va reintegrar-se a la vida normal. Però la por el va fer exiliar-se a Bons Aires durant 10 anys. En aquest temps va casar-se i va tenir un fill.Però l’enyorança de la seva terra el va fer tornar a Pollença.

Al 1971 s’afilià al PSOE, essent regidor d’aquest partit en dues ocasions, essent-ho set anys: entre 1979 i 1987. Actualment era el president d’honor de l’agrupació del PSOE a Pollença. El 2008 el Consell Insular li lliurà la medalla d'or Jaume II que rebé personalment al Teatre Principal de ciutat el 12 de setembre (Diada de Mallorca). Va morir aquest dijous passat amb l'edat de 89 anys.

   Entrevista 10 de setembre 2008. 

 Al mes de setembre de l'any passat el nostre company en Garci  va fer una entrevista a en Pep per la revista sa Plaça, de la que hem seleccionat aquests fragments (la podeu llegir sencera en pdf):

 

P: Vostè és republicà, participareu en política durant la República?

R: Al 1931 era molt jove. Però al 1936 tenia setze anys. Record una anècdota. Al febrer de 1936 per tot Espanya guanyà el Front Popular. A Mallorca no. Els rics varen anar a rostir una porcella al Puig (Puig de Maria) per celebrar-ho. En tornar varen trobar la bandera republicana al balcó de l’Ajuntament.

El juliol de 1936 la Comissió Gestora va rebre un cable (telégraf) perquè es sotmetessin a al nou govern, però els varen contestar que no coneixien més govern que el legítim d’Azaña. Els piquetes varen intentar volar el pont de son Brull, i el varen deixar inutilitzat. D’Inca vengueren grups de feixistes i soldats que agafaren l’altre carretera (carretera a Alcúdia), i es trobaren amb els piquetes que intentaven volar el pont de Sitges, se va armar una batalla. A un el varen ferir.

En total hi va haver, entre el Moll i Pollença, tres morts i un ferit.

Jo no militava, sempre me va agradar la política d’esquerres.

P: Després de la Guerra, com decidireu posar-vos en contacte amb l’oposició antifranquista?

R: A Pollença, quan en Franco ocupava una ciutat repicava les campanes, així tots els pagesos i tothom compareixia i feien una manifestació amb música i cantaven el “Cara al sol” i alçaven la mà. Un em va dir: “Si no fossis d’aquí on ets et fotria dues castanyes”. Perquè no vaig aixecar la mà.

Després de la Guerra vaig anar al servei militar. En vaig fer set anys. Després anava al jornal amb el meu pare (era jornaler).

Varem sentir rumors, devers el 47, que hi havia organitzacions clandestines. Cercant vaig trobar l’”Alianza Democrática”. Em vaig fer soci.

Funcionàvem amb cèl·lules. Mos duien propaganda de Palma. A vegades anava a cercar-la a una casa a Inca. A tots els creuers de la carretera hi havia guàrdia civils que sempre intervenien les bosses i paquets, com que hi havia contraban... Jo duia el “Mundo Obrero”. El posava dins el tub de la bicicleta, davall del “sillín”. I així com que no duia bosses mai no em registraven.

La deixàvem per les obres i llocs estratègics.

Una vegada en varen dur dos més grans, de cartells, que posaven: “República sí, Franco no!”. Els varem anar a penjar al quarter de la Guàrdia Civil i a l’Ajuntament.

P: Quin record en té dels seus companys? Sabem que a Pollença amés de vostè en varen empresonar sis més.

R: A Ignasi Colom l’agafaren i va declarar que les revistes les duia en Pericàs. Nosaltres les anàvem a cercar a ne’n Pericàs a una sitja que feia carbó. (El tal Pericàs era Carboner).

El vespre que agafaren en Pericàs, nosaltres cremarem tot el que teníem. Al dia següent, com que jo feia d’ajudant de camió a una empresa de construcció, duguerem als homes a fer feina a Formentor i llavors havíem d’anar a l’Arenal a fer feina. El cap em va dir que anés a casa a berenar i agafés dinar que faríem el dia. Quan vaig arribar a casa vaig trobar la Guàrdia Civil i al meu pare i la meva mare un a casa cap de la casa. Me varen demanar si era fulano i jo els vaig dir que si, “quedes detingut” em varen dir.

Els guàrdia civils em varen dir: “el teu pare ens ha dit que sense permís del jutge no podíem registrar la casa”. Però dugueren un permís i em demanaren si volia presenciar el reconeixement, els vaig dir que no.

Quan vaig arribar al quarter vaig trobar a cinc companys i mos posaren les manilles. Agafarem el “correu” (bus en pollencí) i anàrem a Palma i ens dugueren a la Guàrdia Civil.

Allà ens feren llevar el cinturó i els cordons de les sabates. Vaig demanar perquè i em van dir que perquè no atemptéssim contra la nostra vida. Jo li vaig dir que amb 27 anys no tenia ganes d’atemptar contra la meva vida. Ell em va respondre que tal vegada en tendria ganes. I em va pegar una bufetada... va ser la primera rebuda.

Cada vespre, al Govern Civil, ens treien a declarar: cops de corretja, castanyes... ens donaren un bon sopar.

Un dia un inspector em va mostrar un “Mundo Obrero” i em va dir: “vostè coneix això? No ho repartia? Cabo de guàrdia traiga un vaso de agua”. Me’l varen fer beure a bocins. Però a jo m’era igual, això no feia mal com les corretjades.

Allà hi estarem cinc dies.

Després ens dugueren a la presó Provincial.

 (...)

P: Perquè s’havia de ser antifranquista?

R: És molt difícil d’explicar. Perquè considerava, com tots suposo, que la llibertat és el més gran que hi ha, sense llibertat no es pot viure. Era igual que la esclavitud.

Cada vespre sintonitzàvem “Ràdio Pirenaica”. Era molt mala de sintonitzar.

 (...)

P: Vol afegir res més a aquesta entrevista?

R: Hi ha una cosa important, i vergonyosa per l’Estat Espanyol: el Valle de los Caidos.

És vergonyós per Espanya tenir una extensió de terreny tan gran a Cuelga Muros i tenir un brutal Dictador enterrat. Cuelga Muros és de l’Estat.

El que haurien de fer és donar els ossos a la família i que en facin el que vulguin amb ells.

I més tenint en compte que està fet er presos republicans. Moriren com animals. Va costar “sangre, sudor y hambre”.

És una vergonya per Espanya. No hi ha cap país al món que guardi restes d’un dictador de quaranta i pico d’anys.

Pep Nas a l'exili, Mar del Plata 1951.

 

 

Pep Nas a l'exili, 1951 Sao Paulo.

 

 

 14 d'abril de 2008. Pep Nas de peu és el que està més aprop de la bandera republicana.

 
Silenci parla Alternativa

Alternativa | 29 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

De moment un petit resum del ple d'ahir. Va faltar el regidor en Toni Martorell (PP_UMP) per motius laborals.

Es va fer un minut de silenci per la mort d'en Pep Cànaves Amer, Pep de ca'n Nas, ex-regidor, al que sempre recordarem amb la seva bandera republicana als actes d’abril.

 

Els regidors del PSOE es van restar muts quan es tractava de donar explicacions o arguments a les mocions, mentre que al ex-dimitit regidor de medi ambient, Jaume Plomer, se l'ha pujat al cap el seu nou càrrec de secretari general i no aturava de xerrar amb els seus companys, quan els regidors de l'oposició donavam els nostres arguments.  Simplement de pena.

I- PART RESOLUTIVA.

1.- Aprovació definitiva, si procedeix, de l'ordenança fiscal reguladora dels preus públics per la prestació de serveis i realització d'activitats de l'escola municipal de Música de Pollença. Aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern, abstenció del PP-UMP i vot en contra d'Alternativa EU-EV .

Van rebutjar les nostres al·legacions sense haver fet un estudi del cost de les mateixes (massa feina). Ens sembla increïble i inconcebible que un govern teòricament de centre-esquerra es negui a ni tan sols plantejar-se un sistema de beques. Farem un article.

2.- Aprovació definitiva si procedeix de l'ordenança reguladora de la taxa per la presatació de serveis a les platges. Aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern i la nostra abstenció.

La nostra abstenció va ser per que el regidor de medi ambient Jaume Plomer, ,responsable del tema, no va argumentar el seu rebuig a l'al·legació d'un particular demanant que les tarifes siguin igual a tot el municipi pels mateixos serveis (a Formentor són més cars) i tampoc van explicar si havien comprovat els errors que denunciava l'al·legació.

3.- Ratificació del decret de batlia núm. 318 de dia 8 de maig de 2009. Aprovat per unanimitat.

4.- Ratificació del decret de batlia núm. 320 de dia 11 de maig de 2009. Aprovat per unanimitat.

Els dos punts eren nomenament de procurador per a contenciosos administratius davant de la taxa de fems. Vam demanar com es trobava l'estudi tècnic de repercussió de les taxes de fems, del que han de sortir unes taxes més justes i adaptades a la producció real. El batle ens va dir que es faria una reunió per explicar com es troba el tema També vam demanar pel pla de viabilitat per a la recollida de fems. El batle va respondre que està molt avançat i que s'ha començat a disminuir costos de manera consensuada amb els treballadors, qle que significarà una davallada de les taxes l'any que ve

5.- Aprovació si procedeix, de la declaració de compatibilitat de la Sra María Serra Petro – tècnica de relacions laborals.

Aprovada per unanimitat

6.- Aprovació si procedeix de la sol·licitud d'autorització prèvia al CIM per a la modificiació puntual del PGOU zona equipament ECAD-12

Aprovada per unanimitat

7 Aprovació definitiva si procedeix, del la modificació de l'article 60 de l'ordenanaça municipal de Policia i Bon Govern.

Aprovada, només es va abstendre María Buades per la seva feina a l'Asociación Empresarial Hotelera de Pollença. 

Només s'havia presentat una al·legació d'un particular. Vam demanar que s'ens tengui més informats i van informar dels problemes a les obres de la Cala Molins demanant un cumpliment estricte de l'ordenança.

8.- Moció presentada pel grup municipal d'Alternativa EU-EV relativa a Informe jurídic Ternelles.

Rebutjada, vot a favor nostre, abstenció del PSM i, la resta en contra.

A aquest punt van sentir moltes excuses ( no per part del PSOE que continuaven muts) sense cap sentit ja que demanar un informe jurídic no suposava més que això, però clar seria una mica complicat dir que no es vol obrir el camí públic quan és possible fer-ho amb un decret de batlia. El que és cert és que l'equip de govern continua sense remoure cap tancament dels camins públics de Pollença.

9.- Moció presentada pel grup municipal d'Alternativa EU-EV relativa a Bens d'Interés Cultural.

Rebutjada vot a favor nostre, tota la resta en contra.

L'administració és incapaç de fer complir la Llei 12/1998 de 21 de desembre del Patrimoni Històric de les Illes Balears que regula que aquests s'han de poder visitar al menys quatre dies al mes, en dies i hores prèviament assenyalats. Tots tenim dret a visitar la Fortalesa i el Castell del Rei. L'argumentació de la resta de grups (excepte el PSOE que continuaven muts) es va centrar en que eren propietats privades i era complicat arribar a acords. Oblidant que un Bé d'Interés Cultural és de domini públic i que l'administració té poder i ha d'executar les lleis.

10.- Moció presentada pel grup municipal PP-UMP relativa a llicències d'obres declarades d'interés autonòmic.

Aprovada amb la nostra abstenció.

La moció és una aplicació al municipi del “decret Nadal” però després de consultar el tema no tenim gens clar que aquest sistema de llicències de tramitació preferent no sigui sinó una manera per embullar la organització administrativa i de desvestir un sant per vestir-ne un altre

11.- Ampliació si procedeix, del termini d'exposició pública (AVANÇ) de l'expedient relatiu a la revisió del PGOU i adaptació al PTI.

Aprovada per unanimitat. El termini d'exposició serà de 30 dies més quan surti publicat. Estam preparant al·legacions i dedicarem qualque article al tema aquests dies.

Indignats, impotents, frustrats, cabrejats i estafats.

Alternativa | 28 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Avui a les 11:00 ple ordinari. Demà publicarem una primera valoració d'aquest ple.

A pesar de que al darrer ple d’abril el regidor d’Hisenda va dir que els pressuposts serien al ple de demà  segueixen sense presentar-se aquests pressuposts (més de set mesos de retard) , el que dificulta la feina de control democràtic per part de l’oposició i la gestió correcta dels doblers públics en uns temps tan complicats com aquests. Seguir amb uns pressuposts prorrogats no és la millor manera de lluitar contra una crisi que a aquest hivern pot ser terrible i congela decisions com la contractació d'un nou servei de neteja viaria al Port.

Ja no sabem que hem de dir per mostrar la nostra indignació, vergonya, impotència, malestar, frustració, “cabreig”... pel retard dels pressuposts del 2009, que segons la llei s’havien de presentar al ple abans del 15 d’octubre de 2008. Estam cansats de sentir a Juanjo Mir el regidor d’Hisenda dir que la setmana que ve... que ens hem de reunir... que ja està a punt...

 A la gravetat d'aquest retard hem d'afegir que ens consideram estafats; ja que  l'equip de govern va contractar una empresa privada per assessorar-les per la preparació dels propers pressuposts ( amb un cost de 20.880 euros). I a dia d'avui ni tan sols hem pogut veure els informes d'aquesta empresa... Uns informes que s’han pagat amb doblers públics, que fa temps que s’han lliurat i que a dia d’avui seguim sense poder consultar., com si aquests documents fossin propietat exclusiva de l’equip de govern. Igual que al cas de la presentació dels pressuposts estam cansats de les  promeses del regidor d’Hisenda dient que ens hem de reunir per veure aquests informes.

També hem de dir que el regidor de cultura del PSM senyor Tomeu Cifre està demostrant que és més fàcil aferrar-se a una cadira que complir una promesa Biel Cerdà, regidor del PSM va  anunciar que si el pressupost del 2009 no s'aprovava com màxim en gener es faria una replantejament molt clar de sortir de l'equip de govern cosa para la qual tenia el suport de l'agrupació local del PSM. El senyor Tomeu Cifre   formava i forma part  de l'agrupació però sembla que no s'adona per al·ludit, ja és hora de que faci presentar d’una vegada els pressuposts al ple o  deixi l’equip de govern.

Tornam a recordar la intervenció d'en Biel Cerdà al ple del 9 de setembre del 2008 on va fer la seva afirmació de sortir de l'equip de govern si el no s'aprovaven els pressuposts per gener.

 


 

Ple de maig

Alternativa | 27 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Con sempre esperam els vostres suggeriments, precs i preguntes pel ple de demà dijous 28 a les 11:00. UM i PSOE tenien actes electorals i han canviat l'hora del ple. De moment un petit resum, ja parlarem més detalladament de cada punt.

A aquest ple presentam dues noves mocions.

Seguim sense notícies del pressupost.

I- PART RESOLUTIVA.

1.- Aprovació definitiva, si procedeix, de l'ordenança fiscal reguladora dels preus públics per la prestació de serveis i realització d'activitats de l'escola municipal de Música de Pollença.

Només nosaltres hem presentat al·legacions, després de estudiar les ordenances d'altres Ajuntaments com Alcúdia i la Garriga. Trobam que es poden millorar les bonificacions previstes i que és imprescindible un sistema de beques en funció de la renda bàsica individual ja que estam parlant de l'educació. Les al·legacions han estat rebutjades per l'equip de govern.

Més concretament el que demanvam era.

-A les bonificacions (article 5.1) les famílies amb més d'un membre matriculat a l'escola haurien de tenir una bonificació del 20% de la quota.

- A les bonificacions (article 5.3) els alumnes discapacitats haurien de tenir una reducció d'un 50% siguin inscrits a PRODIS o no.

- Introduir un article que reguli un sistema de beques de tipus variable en funció de la renda bàsica individual, i que previ informe dels Serveis Social, es puguin atorgar beques fins el 75% de les quotes d'aquests estudis.

2.- Aprovació definitiva si procedeix de l'ordenança reguladora de la taxa per la presatació de serveis a les platges.

Només ha hagut una al·legació (que ha estat desestimada) d'un particular demanan que les tarifes siguin igual a tot el municipi pels mateixos serveis (a Formentor són més cars) i que diu que hi ha errors.

3.- Ratificació del decret de batlia núm. 318 de dia 8 de maig de 2009.

Nomenament de procurador per a un contenciós administratiu del Café Capuchino 1919 S.L. contra la desestimació d’un recurs de reposició davant de la taxa de fems.

4.- Ratificació del decret de batlia núm. 320 de dia 11 de maig de 2009.

Nomenament de procurador per a un contenciós administratiu de Calvari Inversions s.XXI, S.L. contra la desestimació d’un recurs de reposició davant de la taxa de fems.

5.- Aprovació si procedeix, de la declaració de compatibilitat de la Sra María Serra Petro – tècnica de relacions laborals.

6.- Aprovació si procedeix de la sol·licitud d'autorització prèvia al CIM per a la modificiació puntual del PGOU zona equipament ECAD-12.

L’ampliació del Centre Sanitari no es pot fer amb l’actual normativa i cal autorització del Consell.

7 Aprovació definitiva si procedeix, del la modificació de l'article 60 de l'ordenanaça municipal de Policia i Bon Govern. Veure “l’article construcció i turisme

Només ha hagut una al·legació d’un particular (que ha estat desestimada) al·legant que el canvi és negatiu per a l’activitat turística i el medi ambient, que no és objectiu, que els afectats es poden veure “intimidats” i que agreugen la crisi de la construcció per excés.

Encara que la modificació de l’article no es troba en vigor ja ha hagut dos casos que s’han resolt mitjançant negociació i mediació de l’Ajuntament; s’ha llevat la grua de Cala Molins (UNAC 33) i s’han aturat les obres del “tango” al Port.

8.- Moció presentada pel grup municipal d'Alternativa EU-EV relativa a Informe jurídic Ternelles.

Seguim amb la lluita per obrir el camí públic de Ternelles. L'equip de govern diu defensar el caràcter públic del camí però a l'hora de la veritat sempre està ajornant innecessàriament el tancament d’un camí públic d'una gran importància cultural i turística.

9.- Moció presentada pel grup municipal d'Alternativa EU-EV relativa a Bens d’Interés Cultural.

Al cas dels BICs, a Pollença no es poden visitar ni la Fortalessa, ni el Castell del Rei a pesar de que la Llei 12/1998 de 21 de desembre del Patrimoni Històric de les Illes Balears regula que s'han de poder visitar al menys quatre dies al mes, en dies i hores prèviament assenyalats. Aquesta va ser una de les reivindicacions de Biel Cerdà com regidor del PSM a l'anterior legislatura i ara a pesar de ser director de Patrimoni i dels nostres precs no ha estat capaç de regular aquestes visites, com tampoc va ser capaç l'anterior director de patrimoni i actual batle Joan Cerdà. El que ens resulta totalment incomprensible.

10.- Moció presentada pel grup municipal PP-UMP relativa a llicències d'obres declarades d'interés autonòmic.

Demanen que es creï un registre dins el servei d’obres de les sol·licituds de llicències que siguin declarades d’interès autonòmic, sempre que el sol·licitant ho justifiqui adequadament, i que aquestes tenguin una tramitació preferent en quant a l’aplicació directe del decret-llei 1/2009 (decret de Nadal).

11.- Ampliació si procedeix, del termini d'exposició pública (AVANÇ) de l'expedient relatiu a la revisió del PGOU i adaptació al PTI.

Es vol ampliar vint dies l’exposició pública d’aquest important document, encara no s’ha presentat al Port i a l’igual que nosaltres hi ha particulars i associacions que necessiten més temps per fer al·legacions.

12.- Propostes/Mocions d'urgència.


II- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte dels acords de la Junta de Govern i de les resolucions de Batlia

3. - Precs i preguntes.

Ferreres al diari Público

Europa i el Bloc

Alternativa | 26 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

 Us recordam que avui hi ha una taula rodona amb representants de les principals candidatures europees al Club Pollença, a les 21:00

 El ple d'aquest dijous 30 és a les 11:00. UM i PSOE tenien actes electorals  l'hora baixa. Esperam que al manco sigui retransmés per la ràdio muncipal.  Com sempre esperam els vostres suggeriments, precs i preguntes. Demà publicarme l'ordre del dia i un petit resum.

Pels que creim en la política el que ha passat amb els partits del Bloc per Mallorca a  aquesta campanya europea ha estat realment lamentable. De la il·lusió i del Projecte de Progressistes per les Illes ja només resta el record i pel camí el que hem vist sobre tot és una successió de ganivetades polítiques que van deixant ferides difícils de cicatritzar. El que és pitjor és que tot el que ha passat respon més a “estratègies electorals” i lluites personals  que a les vertaderes diferències ideològiques de les bases de cada partit integrant del Bloc. Darrera de les divisions i discussions hem vist molt poc debat ideològic i molta lluites de poder.

 

Primer els Verds de Mallorca decideixen  entrar en la coalició “Esquerra dels pobles – Els Verds”i com fa La Confederació Verda  ino en la coalició Izquierda Unida -Iniciativa per Catalunya Verds com havien fet a les darreres eleccions. Aquesta és una decisió legitima però a nosaltres com assemblea amb simpatizants verds ja ens va deixar descol·locats. 

Segon Esquerra Republicana de Catalunya vincula la negociació del PSM per entrar a la candidatura "Europa dels Pobles - Verds" a les properes eleccions autonòmiques, on els demana una candidatura conjunta, acord que fa extensiu als Verds, però no a EU a la que es vol excloure. En aquest punt coincideix amb l’anàlisi que fa el PSM; ERC no pot pretendre negociar amb una decisió que ha de prendre lògicament amb temps la militància del PSM. Aquesta preferència d’ ERC amb Entesa i aquestes condicions sembla que no tenen més objectiu que voler substituir al PSM a l'espai de l'esquerra nacionalista de les Illes Balears.  A partir del fracàs d’aquestes negociacions el PSM decideix no presentar-se a les eleccions i donar suport extern a la candidatura Europa dels Pobles-Verds. Els Verds de les Illes decideixen no presentar-se a les eleccions i que jo sàpiga no dones suport extern a cap candidatura en un principi.

Tercer  Esquerra Unida de les Illes decideix incloure la paraula verda a la seva propaganda electoral amb el permís d’Iniciativa per Catalunya Verds que comparteix candidatura amb EU ( el número dos de la candidatura és el verd Raül Romeva) , i que té el suport del Partit Verd Europeu. Això suposa un  un litigi amb els verds de les Illes sobre l'ús del terme i la simbologia "verds".

El que és molt clar és que tot aquest procés no fa sinó ajudar al bipartidisme com si no fos suficient  l’ aclaparador i aixafador el suport mediàtic i econòmic que ja té. 


Del blog d'Eneko " y sin embargo se mueve"

 

Correus que no son nostres, suplantaciˇ i mentides.

Alternativa | 25 Maig, 2009 14:45 | facebook.com twitter.com

Avui ens han avisat que ha arribat un correu a un membre de la directiva del PSOE baix les sigles PGS. Aquest correu li ha arribat a través d'un correu GMAIL: urxella2009@gmail.com

Volem aclarir que aquest correu no l'hem enviat nosaltres, que desconeixem l'autor i el contingut més enllà de que és un correu una mica dur i que qüestiona a aquesta persona.

Per evitar mals entesos publicam els notres 3 correus electrònics, perquè si algú reb un correu des d'una compte diferent no li faci cas, o almenys no pensi que som nosaltres.

eurxella@yahoo.es

urxella@gmail.com

alternativaeuev@gmail.com

Aclarit això volem fer constar que farem el que calgui, inclús denunciar aquesta possible suplantació, ja que através d'un correu electrònic es pot saber la IP d'un ordinador. Per això esperam que no torni a passar.

Com tampoc és bo ni lògic que la gent firmi amb noms d'altres. És poden posar pseudònims, però no suplantacions que puguin dur a la confusió. Per exemple el comentari: Garci | 25/05/2009, 14:17, "Moltes gràcies J. Cerdà. Estic molt content de saber que fareu això dels esports". no és de Garci.

Agrairem que no ho faceu, les IP queden enregistrades.

 

Patronat d'esport

Alternativa | 25 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Ja és hora que  el Patronat d'Esports Municipal de Pollença deixi de ser  fictici i s'activi. A pesar de que el regidor d'esports Miquel Ramon va declarar al Punt Informatiu que el Patronat  començaria a funcionar a finals del 2007 o a principis del 2008, a dia d'avui segueix sense funcionar.


Pensam que és fonamental i urgent que es reuneixi l'Assemblea Consultiva del Patronat, que mai s'ha reunit, i on teòricament membres de l'Ajuntament , representants dels diferents clubs esportius i usuaris s'havien de reunir periòdicament  per debatre sobre les necessitats i mancances esportives que hi ha al municipi.

Igualment és urgent que es faci més feina
, ja que la deficient gestió de l'àrea d'esport de l'Ajuntament és evident i entre altres coses
pot afectar  a l'empresa que  gestiona les piscines
i les pistes  del poliesportiu del Port. Actualment una pista d'esquaix i la de futbet es troben inutilitzades, el que suposa un perjudici econòmic per l'empresa ( a la que correspon un 50% del pagament de les pistes).


 Al mes de desembre una de les pistes d'esquaix del poliesportiu del Port de Pollença va restar inutilitzada per l'entrada d'aigua ( es va aixecar el parquet). Cinc mesos després segueix inutilitzada i amb el lamentable aspecte que podeu veure a les fotografies, a pesar de les reiterades peticions que hem fet als plens respecte a aquest tema.

A aquesta situació podeu afegir el que ja vam denunciar fa uns dies,
fa cinc anys, al 2004, es adjudicar la instal·lació de gespa artificial als camps de futbol del municipi a l’empresa Mondo Ibèrica que entre altres coses es va comprometre instal·lar gespa a la pista de futbet del Port de Pollença, quatre anys després encara no s’ha fet.

 

Voltants de la Cova Mitjana, Cap de Pere. Caminant per Mallorca (XXXVII).

Alternativa | 24 Maig, 2009 18:00 | facebook.com twitter.com

D'excursió virtual amb Toni Flores pels voltants de la Cova Mitjana, Cap de Pere.

 

 

 

 

 

 (Segueix)

Europa

Alternativa | 24 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Les eleccions al Parlament Europeu  es celebraran entre el 4 i el 7 de juny a tots els estats de la Unió Europea amb l'objectiu d'escollir 735 eurodiputats. A Espanya es trien 50 eurodiputats (quatre menys que a les anteriors eleccions) en circumscripció única.

Us recordam que aquest dimart 26 hi ha una taula rodona amb representants de les principals candidatures europees al Club Pollença, a les 21:00

L’eurobaròmetre preveu una abstenció record, una abstenció del 66%. El que demostra que hi ha un greu problema de credibilitat. La visió que tenen els ciutadans dels eurodiputat és d’uns senyors que es retiren de la política nacional per dedicar-se a cobrar uns sous desorbitats,  i tenir cura dels seus negocis i els dels seus amics. Cosa que fan un bon grapat d’eurodiputats però no tots. Com ja vam comentar a la web www.parlorama.eu, podeu veure una classificació dels eurodiputats segons la seva assistència i activitat. El més actiu és l’eurodiputat Raül Romeva (número 2 de la candidatura IU- ICV) i  la cua podeu trobar sobre tot  eurodiputats del PP i qualque del PSOE.

Mauro Entrialgo al diari Público

 

Fins que les lleis no ens afecten no sóm conscients de la importància de les eleccions europees. El parlament pot  aprovar, rebutjar o esmenar legislació que ens afecta molt profundament com la Directiva Bolkestein.  Lleis que prevalen sobre el dret nacional i que tenen efecte directe, lleis que poden o no protegir als treballadors, als consumidors, als ciutadans o al medi ambient. 

A la visió negativa del parlament Europeu ha ajudat el que aquest hagi estat un instrument més del neoliberalisme. Els dos principals grups del Parlament el Partit Popular Europeu (284 eurodiputats)  i el Partit Socialista Europeu (215 eurodiputats) han votat plegats, a la darrera legislatura, el 80% de les iniciatives que s'han debatut al parlament. Les polítiques liberalitzadores han avançat imparablement mentre que les polítiques socials o mediambientals han avançat al pas de tortuga.  L'esquerra política està en minoria, i gairebé segurament ho seguirà estant després dels comicis europeus, ja que la crisi no sembla afectar a les perspectives electorals dels partits conservadors i socialiberals . Del tal manera que els que creiem en una Unió Europea més social, més verd, més respectuosa amb la seva diversitat cultural, ens trobam frustrats, però aquesta frustració no ha de significar passivitat, al manco que el nostre vot digui que volem una Europa diferent, una Europa d'esquerres, socialment més justa i ecològicament més respectuosa.

 Hi ha vegades que Europa sembla estar molt lluny, però està aquí mateix i molt més a la dreta del que ens agradaria.

Pdt. Al blog de Raül Romeva hi ha un article dedicat a na Xesca Ensenyat; Amb X de Xesca: que l'hidroavió segueixi volant, i apagant focs

A la continuació d'aquest article podeu llegir un exemple concret de que significa l'Europa socioliberal.

 Ferreres  al diari Público


 


 (Segueix)

Construint lĺEspanya Federal

Alternativa | 23 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

A les darreres eleccions generals a partir de la candidatura d’Unitat  vam tenir un interessant debat a l’article "Quo Vadis Esquerra" . Per la meva part defensava que és complicat poder arribar a la independència sense passar abans per un model federal, i assenyalava que la història d'altres països així el demostrava. Un "amic de Lladó" em respondia que

"No hi ha via cap exemple de estat centralista que es federalitzi i que dels Estats que conformen la Unió Europea n'hi ha 12 que l'any 1907 no eren estats. Europa no ha vist federalitzacions (només el cas singular d'Alemanya de l'est) sinó que només ha vist el naixement de noves republiques fruit de la seva independència..."

Vaig dir que le contestaria, però el cert és que fins avui no l'havia fet (perdó).  La majoria dels països que han alcanzat la independència a Europa al segle XX l'han fet després d'una guerra, sigui la primera Guerra Mundial o guerres nacionales com la de Iugoslàvia.

Hi ha dos exemples; Txecoslovàquia i la URSS que han donat lloc a diversos paísos independents d'una manera prou pacífica, i al dos casos es tractaven de repúbliques federals.

Pens que aquells que defensen la independència dels Països Catalans, de les Balears o de Mallorca han de ser ben conscients que si això es vol aconseguir de manera pacífica s'ha de fer de forma gradual  i pas a pas. No oblideu que la Constitució al seu article 8 diu "que l'exèrcit té com missió defensar la seva integritat territorial". 

 A Espanya és clar que hi ha un nacionalisme espanyol homogeni, monolingüe i excloent majoritari, però crec que el camí no és respondre amb el mateix tipus de nacionalisme. Els nacionalismes, inclús l'espanyol són un continu històric i seguiran existint agradin o no. Negant l'existència d'Espanya i del seu nacionalisme no se soluciona el problema i tampoc s'aconsegueix res pensant que  els nacionalistes espanyols tindran una revelació i acceptaran pacifica i democràticament la independència d'una part del "territori espanyol". 

Des del meu punt de vista el que hem de fer és  avançar cap a una república federal que reconegui el dret a l'autodeterminació, mitjançant un procés de reforma constitucional . Cal canviar d'una vegada un Senat inoperant i disfuncional que no serveix per a representar l’estructura territorial i política d’Espanya. Cal institucionalitzar els mecanismes multilaterals amb caràcter vinculant (Senat, conferències sectorials i conferència de presidents),  i terminar amb la provisionalitat, actual; el tracte desigual i la ineficaç implantació dels drets bàsics de ciutadania en sanitat, serveis socials i educació.

Relacionat amb tot això ens ha arribat una interessant informació sobre una nova web www.españafederal.es o www.espanafederal.es en la qual es pot trobar la Declaració “Construint l’Espanya Federal” que fou presentada a Madrid el passat desembre. Aquesta Declaració es defineix com una proposta de reforma federal de la Constitució Espanyola sorgida de les aportacions de varis experts/es de l’Estat Espanyol en matèria federal.

La Web és un instrument de difusió de la Declaració “Construint l’Espanya Federal” i serveix per a:

  • Informar sobre totes les activitats relacionades amb la Declaració.
  • Constituir un punt de trobada de las diferents activitats i propostes relacionades amb el projecte d’una Espanya Federal.
  • Obtenir noves adhesions i suports, tant del àmbit acadèmic com de la societat civil.

Pi i Margall president de la Primera República Espanyola, que entre altres coses va impulsar la separació de l'Església i l'Estat, l'abolició de l'esclavitud, l'ensenyament obligatori i gratuït, la reducció de la jornada laboral i el projecte de nova Constitució que preveia una República Federal formada per 17 Estats.

 

Cultura,caša...

Alternativa | 22 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Seguint amb les precs i preguntes del ple de març.

P: Es podien explicar la manca de liquidés i precisar la finalitat de les operacions de tresoreria amb Sa Nostra (500.000 euros) i BBVA (1.750.000 euros) aprovades a la Junta del 17 de febrer.

Respon el Sr. Mir que s’han demanat unes ofertes per poder renovar les pòlisses, les xifres corresponen més o manco a les de l’any passat, però explica que a dia d’avui no estan signades.

P.- Què es pensa fer davant de la reiteració de denúncies relatives a l’agent 370044?

Respon el Sr. Mir que s’ha obert un expedient i s’ha requerit a la Conselleria d’Interior el nomenament de l’instructor. Hem de dir que ja han col·locat càmeres al quartell de la policia municipal, una petició que vam fer a principi de legislatura.

Pren la paraula el Sr. Tomeu Cifre Bennàssar (PSM) i contesta els precs i preguntes del Sr. García:

P: “Fa un any al ple de març el director de Patrimoni i en aquell moment regidor Biel Cerdà a resposta a una pregunta nostra va afirmar que havia demanat un informe jurídic per regular les visites als BICS (Fortalesa i Castell del Rei). Demanam al regidor de cultura que demani si ja s’han fet aquests informes i que si no insisteixi en la necessitat i urgència dels mateixos.”

R: S’ha fet la consulta a la Direcció de Patrimoni i s’han fet uns informes d’accés a BIC i no donen una solució global, sinó que s’han d’estudiar cas per cas, informa que s’està posant en marxa la modificació de la Llei de Patrimoni. Hem demanat a molt de plens sobre aquest tema i  seguim sense poder visitar ni el Castell del Rei, ni la Fortalessa. Que s'hagi previst una modificació a la llei no significa que no s'hagi de cumplir l'actual.

P: Per què s’ha canviat el bibliotecari i arxiver municipal per altres persones tan al club de lectura amb un cost que no havia fins ara, com al curs d’història?

R: A l’Ajuntament hi ha un bibliotecari-arxiver que els darrers anys havia dut a terme l’activitat del club de lectura, tot i no ser l’activitat per la qual està contractat a l’Ajuntament, i suposava, a més, tenir la biblioteca desatesa, i era un cost en hores; per altra part, el curs d’Història encara no s’ha fet enguany. Pensam que el tracte que s'està donant a aquesta legislatura a Pere Salas, bibliotecari i arxiver municipal, no és el més adhient. El curs d'història fa molt d'anys que es feia amb molt d'éxit , el darrer al gener de 2008 va ser el XVè (protagonistes invisibles. Una història de les dones a Pollença). La darrera notícia que tenim és que segurament finalment hi haurà curs enguany (després de l'estiu) coordinat per en Pere Salas i que es'està cercant una persona mitjançant la Fundació Universita- empresa per ocupar el seu lloc a la biblioteca mentre fa la feina d'organtizar i coordinar el curs.

P: Es podria el regidor de cultura desglossar la despesa de 35.000 euros en la realització de l’exposició de l’artista Joan March?

R: Es desglossa en lloguer de maquinària (3400), fotografies (600), comissariat(3000), catàleg i promoció, honoraris del pintor(9000), imprevists a justificar( 2000).Indica que aquesta exposició està subvencionada. No es va indicar fins on arribava la subvenció. 

P: Ens podien explicar la factura 4315 del darrer extrajudicial; 795 fotocòpies de l’àrea de cultura a 598’57 euros. Com s’explica aquest cost excessiu?a quina àrea pertanyen si no són de Cultura? Quin tipus de fotocòpies són?

R: és una factura que va signar al principi de ser regidor, i que no va detectar que no era de Cultura, però una vegada comprovat són preus de mercat.

El Sr. Batle va dir que als documents s’indicava que podien ser del mercat del Port de Pollença, però s’està estudiant què va passar. Tomeu va reconeixer que havia pecat de novat i el van colar aquestes factures que no eren seves.

Pren la paraula el Sr. Jaume Plomer i contesta els següents precs i preguntes del Sr. García:

P: “Reiteram la nostra petició de que l’Ajuntament demani a la Conselleria de Medi Ambient els plans tècnics dels vedats de caça del Puig de Santuïri, Formentor, Cala Murta i Ternelles per poder consultar-les a Pollença. Aquests vedats afecten al nostre municipi i els seus plans directors s’haurien de poder consultar a Pollença.”

R: que els plans tècnics són documents privats i, per sol·licitar-los, necessiten un motiu, i li demana que n’hi digui un, li indica que Santuïri no és un vedat si no una zona d’ensinistrament. Li vaig insistir al regidor de Medi Ambient que la raó que hi ha per tenir accés al pla tècnic de caça és que simplement sóc  i vulll conèixer el pla director d’uns vedats que estan situats al terme de Pollença.

A aquest tema seguim sense tenir aquest plans.

 Aquests dies una ciutadana va demanar a la Conselleria de Medi Ambient com es pot saber per on pot caminar tranquil·lament al municipi  sense perill que et peguin un tro. El Punt d'Informació Ambiental li va respondre que el calendari de vedes, es publica cada any i que les de la pròxima temporada es publicaran pròximament.

Com ens ha suggerit pensam  que seria bona idea fer consultes al mateix
organisme; Punt d'Informació Ambiental (PIA)  pia@dgqal.caib.es  perquè al manco tenguin constància del que molesta i com pot ser de perillós caminar amb caçadors pegant trons vora els camins.

 El roto en el blog d'Arnal Ballester. 

 

 

 

La xiulada i els quatre moixos radicals

Alternativa | 21 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Us recordam que aquest blog està obert a tothom i que si voleu escriure un article  l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es . Quan més veus diferents i més debat hi hagi millor

Després del espectacle amb la xiulada de l’himne espanyol a l partit de la final de la Copa del rei de futbol encara es segueix negant que aquest país anomenat Espanya no escolta, prefereix mirar cap una altra banda o millor dit negar que hi ha un problema d’identitat a Espanya principalment al País Basc i Catalunya, però per què passa això, per què es diuen tantes “balenades” per ambdues parts.

Analitzem, es de suposar perquè jo no ho sé, que a Europa quan els polítics estrangers pregunten damunt el tema de les aspiracions nacionals de certes regions d l’estat espanyol deuen respondre el mateix que aquí, “són quatre moixos radicals”, però mira per on un partit que es televisava a mig mon, quan el monarca espanyol i l’himne comença a sonar a l’estadi el públic de dues d’aquestes regions es posen a xiular com boixos, supòs que just hi ha anat aquest moixos a veure el futbol, però tranquils són quatre radicals i a més amb una en principi hàbil maniobra TVE ens fa una connexió amb San Mamés i assumpte arreglat, doncs no perquè tota Europa o al manco “els futboleros” estan veient com el monarca espanyol i l’himne és xiulat per la immensa majoria del públic assistent al partit i un cap roda a la televisió estatal. Els polítics dels dos més importants partits estatals intenten minimitzar l’assumpte, doncs es clar que no volen donar l’impressió cap a l’exterior què és veritat que tenim un problema de independentisme dins les nostres fronteres, Rosa Diez de UpyD carrega contra el Govern d’en ZP, aquesta dona li agrada més una discussió que anar a sopar, a tot això el ridícul és espantós i en Messi ens deixa un parell de detalls increïbles.

Espanya, millor dit, els polítics espanyols dels dos gran partits no escolten o no volen escoltar, el problema català o basc, sense oblidar alguns altres “de moment petits problemes emergents”, no ve perquè els catalans o els bascs es sentin superiors a ningú i per això no vulguin formar part del regne d’Espanya, bé algú sí, però són una immensa minoria, els catalans i el basc (i cada vegada més d’altres comunitats autònomes) en la seva majoria no volen un estat espanyol com l’actual, on la noblesa encara té privilegis i viu de les subvencions que reben per las seves terres, i tenen als habitants d’aquestes terres principalment Andalusia sense feina i cobrant un subsidis molt superiors a la resta dels habitants de l’estat precisament per tenir-los contents i no reclamin aquestes terres per fer feina en elles, sortint aquest subsidis dels impostos dels catalans i bascs entre altres, tampoc volen ser d’un regne o estat on la festa nacional consisteix en maltractar un animal fins a la mort amb els seus impostos, tampoc volen que las seves llengües pròpies quedin un escaló per baix de la llengua comú de l’estat, per molt comú que aquesta sigui, i podrien seguir però crec que tots ja sabeu el que passa, doncs a xiular i potser a un futur es torni repetir aquesta final amb els dos mateixos equips, però a Madrid i presidida per un ciutadà espanyol i anomenada “Copa de la República Española” (per la llengua comú clar està).

Miquel Sánchez Vives.

Manel Fontdevila a público.


Assemblea. Partits i Moviments socials

Alternativa | 20 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Aques divendres 22 de maig  a les 21 h. assemblea d'Alternativa EU-EV a can Ramon.

A la mateixa hora es presenta  una exposició fotogràfica al Club Pollença titulada:"Retrospectiva fotogràfica de coves i avencs de Mallorca" que romandrà oberta tot el cap de setmana. Per tant primer soparem i després farem l'assemblea per si quasevol vol veure la presentació de l'exposició.

A l'Assemblea parlem de la nostra refundació i també comentarem el ple de dijous 28 on presentam dos mocions : Demanar un informe jurídic per fer un decret de batlia per llevar les barreres de Ternelles i regular les visites als Bics (Fortalesa, Castell del Rei...)

Si voleu participar i no sabeu com, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a aquest mateix bloc  o a eurxella@yahoo.es.

 Al llarg debat sobre la refundació de la nostra assemblea vull destacar un fragment d'una de les intervencions de Tomeu Sales  on fa una interessant reflexió per debatre sobre els partits polítics i els moviments socials.

    "Un partit polític es un instrument d'intervenció social. Te permet ideologitzar l'opinió pública, no en el sentit pejoratiu, sino en un altre sentit. Lligar les decisions locals, putuals amb questions més socials més amplies i sobretot en principis ètico-morals més generals. Així un partit polític mediatitza políticament l'opinió i l'acció dels ciutatadans. Mostra i orienta quines son les contradiccions socials més paleses i quines poden ser les coordenades d'acció que se podrien seguir. En aquest sentit, hi ha un vell debat que prové des del maig del 68 en torn a si els partits d'esquerra s'haurien de convertir en un moviment social o no. Aquesta discussió va provocar l'erosió dels antics partits socialistes i socialdemòcrates front als partits de la nova esquerra i la nova cultura política més assemblearis i sense estructures burocràtiques de partit. A la llarga, aquest l'experiència ens ha ensenyat que un moviment social necessita una articulació i una institucionalització, sinó a la llarga l'impuls i l'impetu inicial que va fer neixer el moviment va decaiguent i el moviment se va dissolvent. Així, un partit d'esquerra transformadora, desde la meva perspectiva ha de sorguir d'un moviment social o contestació social que se transformi en una estructura minimament burocràtica de toma de decisions. No se pot mantenir des d'una perspectiva global de la societat una estructura assemblearia de partit. Si un partit vol optar en prendre el poder i inserir-se en les estructures de govern, dificilment pot perpetuar les seves estructures de toma de decisions assemblearies. El partit com a estructura burocràtica de toma de decisions es necessari. Això sí, el maig del 68 també ens mostrá els errors dels partits polítics d'esquerra tradicional, que tendeixen a professionalitzar els polítics i a escleorititzar-se; sent incapazos de veure les noves contradiccions socials que van emergint."

En aquest sentit, l'ideal d'un partit polític d'esquerra transformadora hauria de combinar una mínima estructura de partit amb una forta assemblea de base que controlàs i supervisàs les decisions del partit. Una de les opcions podria ser proposar la rotació temporal dels membres de l'estructura del partit, impedint així la profesionalització dels quadres de partit.

Genial Quino al blog esquina Montevideo. 

 

 

 

Cala Murta, Ternelles...(precs i preguntes)

Alternativa | 19 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquests són els nostres precs i preguntes del ple de març. Contesta el Sr. Batle

P: Al ple de desembre varem denunciar que al solar municipal al costat de la piscina del Port de Pollença hi ha material de construcció i municipal abandonat, es va dir que es solucionaria però encara segueix igual. Al mateix solar hi ha emmagatzemats contenidors, cotxes i motos, i l’Ajuntament no compleix les seves Ordenances, article 34? Quan es pensa solucionar aquest problemes Ara amb la piscina coberta oberta pensam que és imprescindible millorar el seu entorn.

R:Hi ha una part que encara hi ha material d’obra que correspon a l’empresa Amer, la resta són cotxes que la policia assenyala que no es poden retirar, però s’espera que abans de l’estiu estigui tot netejat. Després d'insistir mesos finalment han fet net el solar.

P: En quina situació es troba el tema de les llicències del campament de Cala Murta (Formentor)? Que ha fet o que fa l’Ajuntament per resoldre els problemes plantejats des de la Conselleria de Medi Ambient?

R: El PORN de la Serra de Tramuntana impedeix que a Cala Murta es puguin fer campaments, i a l’exposició pública no es varen presentar al·legacions, i ara la Conselleria de Medi Ambient estudia què es pot fer, per què és complicat canviar el PORN; aquests campaments són tradicionals a Pollença però legalment s’ha de mirar el que es pot fer.

Finalment s'obriràn les instal·lacions de Santa Maria  situades a la part de dalt, però haurà de millorar les condicions de seguretat arrelde la denúncia que li va interposar el Consell de Mallorca l’any passat. per realitzar activitats lúdiques en una zona inclosa dins el PORN. Ara  s’hauran de millorar les condicions de seguretat per poder tornar a acollir nins durant els mesos d’estiu. S’haurà d’executar un pla de seguretat, col•locar més extintors contra incendis i delimitar la zona d’acampada per tal d’evitar accidents propis de l’estiu com és el foc.

El campament de l’Alzinar, ubicat més prop de la platja, ha estat tancat perquè no disposa d’un pla d’evacuació fiable. És cert que aquest campament (el de secció de montanya)  es troba dins un canal perillós en la propagació del foc, però pensam que era possibles mantenir els menjadors al mateix lloc, però canviar el lloc d'acampada uns metres més amunt sense tant de sotabosc i fora del perill d'incendi.  Pensam que tancar el campament és el camí més fàcil i que el que  caldria seria adaptar  al campament, a un tema tan importants com la lluita contra els incendis. Aquest tipus d’instal·lacions són molt necessàries i no són gaire abundants a la nostra comunitat.

Recordam que tot aquest tema ha coincidit amb fer un vedat de "caça major de cabra mallorquina"a Cala Murta. Un perill enfront als excursionistes que es passetgen tot l'any per la zona.

 

P.- Què ha fet durant aquests mesos respecte a la peatonització? Quan deixaran de circular els autobusos per la primera línia del Port? Quan pensen retirar les barreres que es troben abandonades a les voreres i al parc infantil? Finalment com serà la peatonització?

R:Aquesta setmana hi ha hagut una reunió amb el Consorci del Transport de Mallorca, i s ‘espera que la setmana que ve s’acabi de concretar què es pot fer, en funció de la resposta es decidirà el futur de la peatonització. Finalment ja sabeu el que va passar, rectificar és de savis.

P.- Com es troben els informes dels Serveis Tècnics Municipals respecte a la possibilitat de fer un decret de batlia per ordenar l’obertura de les barreres de Ternelles? I respecte a la valoració del justipreu de la servitud de pas pel mateix camí? S’ha fet ja la contestació a les al·legacions de la propietat a l’expedient d’infracció urbanística?

R: S’està pendent dels informes dels STM. Al ple d'aquest mes insistim en el tema amb una moció demanant els informes dels Serveis Tècnics Municipals per  a la possibilitat de fer un decret de batlia per ordenar l’obertura de les barreres de Ternelles. Pensam que aquesta moció no hauria d'arribar al ple i que aquests informes que vam demanar a novembre ja haurien d'estar fets el dia del ple.


P.- S’ha obert o es pensa obrir cap expedient d’infracció urbanística a les obres del polígon 3, parcel·la 904 (Can Cuarasa)? Des del nostre punt de vista les obres fetes no es corresponen a les llicències donades.

R: Després del final d’obra no hi ha cap denúncia de que s’hagi fet res més. Es va fer una visita però no ha rebut l’informe al respecte. Seguim fent feina a aquest tema. 

P.- Per què no es fa complir la vigent ordenança d’ocupació de la via pública fins que entri en vigor la nova ordenança?

R: S’estan fent actuacions, hi ha molts expedients tramitats. Juanjo Mir com a instructor dels expedients, va afegir que tal vegada la seva tramitació es retarda una mica.S'ha decidit ajornar un altre estiu la nova ordenança mentre que no es fa complir l'antiga. 

P.- L’entitat Manuel Alvarez S.L. ha justificat ja els conceptes facturats a l’Ajuntament en els darrers quatre anys com se li demanava a la Junta de govern del 17 de febrer?

R: El Sr. Alvarez ha presentat justificants del que queda pendent de cobrar però no del total, ja cobrat i pendent. Un tema brut de l'anterior legislatura; unes factures que no es volen pagar per que no consta la seva justificació.

 

A facebook quan semblava que es podien tancar totalment els campaments es va fer un grup S.O.S. Campaments de Cala Murta (Pollença) amb 1290 membres

 

 


 

 

Espais a l'auditori

Alternativa | 18 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Com ja us haviam comentat s'ha fet un pla de gestió i usos per definir i ordenar el funcionament del futur auditori (al pdf he llevat les bonites fotografies del munciipi que acompanyen el pla) , una de les coses que sempre hem demanat i que consideram molt positiu. Encara que per fer-ho han tardat més de tres anys (recordau que en Moneo va presentar el seu projecte a juny del 2006), quan el més lògic era fer primer aquest pla i després fer un concurs públic. En aquest cas semblava que l'important era que en Moneo construís l'equipament i ja es veuria després les seves funcions i usos.

Aquest dimecres llevarem l'enquesta que estam fent sobre l'auditori, si encara no  haveu votat animar-vos a votar.

Els objectius principals del pla són vincular el projecte arquitectònic amb les necessitats culturals reals de Pollença i proposar les característiques principals amb les quals ha de comptar l'Auditori. Pensam que el pla és millorable, però és un document per començar a parlar, Esperam els vostres suggeriments. Avui fem un resum dels espais que proposa el pla.

L'estudi defensa que s'ha de disposar d'una sala magna d'una capacitat de 600 localitats, per optar a espectacles de qualitat, que són descartats per a fòrums menors (l'auditori d'Alcúdia té 477 butaques). Però a la vegada també es demana un sistema que permeti reduir de manera senzill la capacitat de l'amfiteatre fins unes 100-150 butaques.

La petició d'elements que han d'acompanyar la sala magna és molt ambiciosa; cabines de traducció simultània ( per a congressos amb una capacitat mínima per a quatre interpretes), cabina de projecció de pel·lícules, cambres d'assaig...

També s'indica que l'Escola de Música s'ha d'instal·lar a l'auditori i precisa de vuit aules de diferents grandàries i tres despatxos.

Un altre espai seria una sala polivalent d'uns 200 metres quadrats, amb diverses funcions: sala d'exposicions temporals de petit format, ball, teatre amateur, tallers didàctics, activitats educatives, conferències... Aquest espai haurà d'estar dotat d'elements adients (projector, equip de so i cadires mòbils plegables).

Més espais serien; un despatx per al director, un espai d'oficines per a 3 o 4 taules (secretaria i gestió), una sala de juntes, un bar o cafeteria i botiga amb accés a l'aire lliure, un magatzem, un centre de control tècnic.

A l'exterior:

Aparcaments, es diu d'aprofitar de moment “l'aparcament de la Renault” i posteriorment a l'espai pendent de desenvolupament urbanístic UP1

Jardí i petit amfiteatre exterior, per a petits concerts, recitals de poesia, etc...

En principi aquest suggeriment d'espais significa un canvi important al projecte que va presentar en Moneo a juny del 2006.

Continuarà...

 Mauro Entrialgo al diari Público.

 

D'Orient a Sˇller passant per el Puig de la Rateta. Caminant per Mallorca (XXXVI).

Alternativa | 17 Maig, 2009 18:00 | facebook.com twitter.com

D'excursió virtual amb Toni Flores d'Orient a Sóller passant per el Puig de la Rateta.
 
 
 
 
 
 
 (Segueix)

Contractes

Alternativa | 17 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Ja estam al dia al tema de publicar les actes de les Juntes de Govern. Avui publicam l'acta de la Junta del 3 de febrer, no l'haviem rebut en word i la'hem tengut que scanejar, també publicam la darrera acta que hem rebut  del 7 d'abril. 

A aquesta darrera acta destaca l'aprovació de la llicència per rehabilitar la caserna de la Guàrdia Civil al Port de Pollença.

També s'adjudica provisionalment el contracte dels serveis informàtics de l'Ajuntament  a l’empresa Nord Solucions Informàtiques SL per un import de 5.999 € mensuals sense IVA,  amb una durada d’un any.  Hem de dir que de tota una sèrie de contractes que vam demanar a empreses que fan feina regular per l’Ajuntament aquesta és la única de la que hem aconseguit  consultar el contracte. Aquesta empresa a més ara té una feinada amb el trasllat de l’Ajuntament.

Les empreses de les que no han estat capaços donar cap contracte a pesar de fer feina regular per l’Ajuntament són les següent ; Nord Esport Balear, Gruas Pollença, Ponent C.B. i Elèctrica Bahia. Pensam que l’Ajuntament hauria de millorar molt la gestió i control d’aquestes contractacions sobre tot a la seva actual situació econòmica.

A la mateixa Junta es va aprovar l’expedient de contractació per a la redacció del pla de mobilitat urbana sostenible de Pollença. És la primera notícia que hem tingut, pensam que és un tema molt important i que feia temps que s’havia d’haver fet, demanarem més informació.

S’adjudica provisionalment la contractació de les obres del projecte “centre de dia per a persones majors” de Pollença a l’empresa “Construcciones Llabres Feliu SA” per un import de 956.891’05 €, i un import d’IVA de 153.102’57 €, amb un total de 1.109.993’62 €. Recordeu que aquesta obra es va aturar per la fallida de Construccions Crespi i que l’Ajuntament va tardar un temps preciós en reaccionar quan feia mesos que no es feia feina al Centre de Dia.

Per terminar es va adjudicar  la contractació de serveis de treballs de medi ambient de l’Ajuntament a l’actual tècnic de medi ambient per un import de 27.663’30 €, i un import d’IVA de 4.426’13 €.

De la pàgina web  mexicana Cencos Centro Nacional de Comunicación Social

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb