URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L’elixir de l’eterna joventut.

Alternativa | 01 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

 Un bon article d'en Miquel Sánchez pel dia dels treballadors. Recordau que avui tenim concert a la plaça major a partir de les 20:00. Us recordam que aquest blog està obert a tothom i que si voleu escriure un article  l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es Quan més veus diferents i més debat hi hagi millor.

Dos dels gran misteris que encara no ha pogut esbrinar la humanitat són el descobriment de “La pedra filosofal” i “L’elixir de l’eterna joventut” i d’aquest darrer va aquest article.

Fa uns dies, que membres del Govern de l’estat, del Banc d’Espanya i alguns contertulians de ràdios i televisions de totes les tendències i colors manco la nostra, que no tenim cap mitjà de comunicació afí a part clar està de Ràdio Urxella, estan dient que l’edat de jubilació hauria de passar 65 a 67 anys al manco, la raó és que com ara l’esperança de vida dels espanyols és més gran, hi ha més despesa pública en pensions i que això no hi ha estat que ho pugui suportar, ja just ens faltava aquesta.

És veritat que la medicina ens ha donat una millor qualitat de vida, al manco sanitari, és veritat que aquesta despesa és molt grossa però hi el que no ha aconseguit la medicina és que un home o dona de 65 anys tingui la vitalitat d’un de 20 o 30 anys, que és la millor edat per fer feina, els que fan feina mecànica veuen com a certa edat els seus reflexos i aptituds van disminuint fins que sense ells desitjar-lo les seves feines es fan molt més lentes i amb això disminueix la seva productivitat (la paraula de moda), els que fan fines “intel·lectuals” tres quarts del mateix, amb l’agreujant que aquesta formació continua que han de tenir, amb eines ofimàtiques per posar un exemple, ja no s’assimilen igual segons a quines edats, quedant fora del mercat laboral i fins i tot com “obsolet” a l’empresa on pot estar prestant els seus serveis.

La veritat és que totes aquestes informacions són hilarants i ja han sortit veus crítiques dels radicals de sempre, endevineu qui són. Crec que la jubilació al contrari hauria de ser obligatori molt abans i així donar pas a les noves generacions molt més preparades pels nous temps, perquè de moment aquest èxit sanitari ha estat just omplir les “residències” d’homes i dones i la creació de clubs de la tercera edat.

 

Us imagineu això amb 67 anys (foto. notociasdealava.com)

Resumint que fins que algú no trobi l’apreciat elixir serà molt difícil fer feina amb aquesta edat.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb