URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Salt del Freui Avenc de son Pou. Caminant per Mallorca (XXXIV).

Alternativa | 03 Maig, 2009 18:00 | facebook.com twitter.com

D'excursió virtual amb Toni Flores al Salt del Freu, un paisatge que no pareix Mallorca i Avenc de son Pou que
pareix un altre Mon.
 
 
 
 
 (Segueix)

Transparència al servei dels ciutadans (Juntes de govern)

Alternativa | 03 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

La transparència, la informació i la participació són fonamentals al nostre concepte de política, per això seguim donam una informació que per lògica hauria de donar el propi Ajuntament i no un grup polític.

Avui que ens posam a la fi al dia a aquest tema, voliam fer un comentari general sobre les Juntes de Govern i sobre el que nosaltres consideram una manca de

A les Penjar les actes de les Juntes ha estat una mica problemàtic. Al  principi penjavam les actes senceres, com es fa a altres Ajuntaments ( per exemple Etxano, Zumaiako, San Clemente, Ejea...). Aquesta publicació va motivar la queixa de una part dels tècnics municipals contractats per l'Ajuntament com falsos autònoms, ja que a les actes surt el que cobren. La secretaria de l'Ajuntament va fer un informe on havia arguments jurídics a favor i en contra de la publicació d'aquestes dades, per la llei de protecció de dades. A partir d'aquest moment vam evitar la  polèmica i van decidir llevar els noms de les persones de les actes el que suposa una feina extra, ja que abans pasavam l'acta a pdf i directament la penjavam.

Això no ha evitat després que alguna empresa de les que fan feina per l'Ajuntament s'hagi sentit molesta per que les seves factures hagin estat remarcades en negre. Hem de dir que quan hem remarcat aquestes factures és simplement per la quantitat i hem adoptat un criteri objectiu, o sigui hem remarcat les factures més importants a partir d'una quantitat. O sigui remarcar aquestes factures no té cap connotació negativa.Igual que no té cap connotació negativa que demanem el llistat de factures, com hem fet, de les empreses que més facturen a l'Ajuntament. Es tracta simplement de la feina normal de control de la despesa de doblers públics que hem de fer com partit.

Ens hem trobat amb queixes similars quan hem fet una pregunta o prec als plens respecte a la situació laboral de qualque treballador, empresa...  Com si demanar una informació fos ja una cosa negativa quan precisament es tracta de tot el contrari aclarir una informació i acabar amb remors.

En ocasions l'equip de govern ha tardat en donar-nos informació que l'havien demanat amb l'excusa de que "el publicariem a aquest blog", quan el que havien de fer és simplement donar-nos la documentació, la seva publicació o no ja és responsabilitat nostra. El darrer  exemple seria que després de mesos el regidor de medi ambient encara no ens han donat els plans tècnics del vedats de caça que l'hem demanat.

Des del nostre punt de vista tot això respon a una manca de tradició democràtica, aquesta por a la tranparència respón a l'herència franquista d'una administració pública opaca i allunyada dels ciutadans. Ja és hora d'avançar en Administració pública transparent i accessible, totalment al servei dels ciutadans que són els que la paguen. El que fem feina per l'administració pública hem de tenir molt clar qui ens paga i al servei de qui estam ELS CIUTADANS.

Avui publicam un bon grapat de les actes de les Juntes de Govern en pdf,només ens resta per publicar en aquest moment l'acta de la Junta del 3 de febrer, no l'hem rebut en word i la publicarem amb la propera junta que serà ja d'abril. A la fi ens hem posat al dia en aquest tema.

 Junta del 2 de desembre del 2008.

Junta del   16 de desembre del 2008.

 Junta extraordinària del 23 de desembre de 2008.

 Junta 20 de gener 2009.

Junta 17 de febrer 2009.

Junta 3 de març 2009

Junta 17 de març 2009.

Us recordam que podeu escoltar els plens de l'Ajuntament a ràdio Urxella, dividits per punts.

Tornam a recordar el nostre model a aquest tema a  Suècia, des de 1766 hi ha una llei que garanteix el  lliure accés a la informació.

El pavelló de Suècia a l'exposició internacional de Zaragoza tenia aquest cartell a la seva entrada.

A continuació estructura general de les actes de les Juntes.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb