URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Banc de temps

Alternativa | 04 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Fent efectiva la nostra moció de  donar publicitat i informació sobre els bancs de temps, amb la finalitat de que els ciutadans puguin conèixer aquesta experiència de primera mà i apuntar-se, que es va aprovar per unanimitat al ple de gener;  aquest divendres 8 de maig  es farà  la xerrada sobre els  Bancs de Temps a les 20:15 al Centre Cultural de Pollença per l'associació "HOY X TI mañana por mi" que amablement han acceptat venir a explicar el funcionament del seu banc de temps, resoldran dubtes i esperam que animen a la gent a participar d’aquesta experiència. Per això us pregam que doneu la màxima difusió a aquesta activitat e i que us animeu a venir a la xerrada.

Els bancs del temps es formen a partir de ciutadans i ciutadanes disposats a intercanviar els seus coneixements, serveis o tasques quotidianes. En aquests bancs la unitat d'intercanvi és la moneda simbòlica de l'hora i no cap unitat monetària de curs legal. El seu valor és independent del servei que s'ofereixi o que es rebi. Per tant, el recurs del banc del temps són les persones i els seus intercanvis. A través dels grups d'intercanvi de temps, es motiva als ciutadans a ajudar-se  sense cap interès econòmic , donant valor als petits treballs que es desenvolupen en la vida diaria, de forma natural, i que en la majoria dels casos no reben cap valoració per part de qui els rep : petits bricolatges casolans, costura, planxat, lectura a invidents , acompanyament per passejades, ensenyament de receptes de cuina , assessorament informàtic, etc.

 Els bancs de temps són un lloc de trobada per compartir i apropar les persones, on s'aprèn a donar i a rebre sense cap tipus de transacció econòmica. És una eina molt útil per crear i ampliar les xarxes socials per a la millora de la convivència ciutadana, i oferir una major varietat de serveis als veïns i les veïnes.

 A Palma el banc de temps del barri de la Soledat i del Polígon de Llevant funciona amb gran èxit des de novembre de 2006 i  a Mallorca existeix  l'associació HOYxTI,  que és amb la que hem contactat per fer la xerrada.

 Com diu un dels lemes d'aquest activitat. Podem no tenir doblers, però la vida ens dóna temps. En les nostres mans està decidir en que invertim aquest temps

Al següent vídeo del programa "entre línies: valor humà" podeu veure exemples d'un banc de temps a Mataró.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb