URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Legalitat formal no real

Alternativa | 06 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de marçes va ratificar decret d’Alcaldia núm. 122, de 24 de febrer. Amb els vots a favor dels grups de UM-UNPI, PSOE, PSM i PP-UMP, i la  nostra abstenció. El decret era el nomenent dels procurador i lletrat  de l'Ajuntament (Juan José Pascual Fiol, Miquel Ripoll Torres i Maria Martina Plomer Cifre) al recurs contenciós administratiu que ha posat  un veí contra la llicència de la coneguda com "villa Cortina".

A aquest blog hem denunciat en diverses ocasions que a "Villa Cortina"  hi ha hagut irregularitats, i manca de voluntat de fer complir la legalitat urbanística, amb una obra impressionant que destrossa una part important del nostre paisatge. Una dada per què us adoneu de com funcionen les coses; les obres duen 21 mesos en marxa, dels quals només durant sis s’ha respectat la legalitat urbanística; però tot i així l’obra està pràcticament acabada i s’ha demostrat que els diners estan per damunt la legalitat i el bé comú. El regidor d’urbanisme nomes ha mantingut formalment la legalitat. Ningú pot creure que el que s’ha fet sigui correcte. Les irregularitats les ha anat denunciant el veí  mentre que l’Ajuntament ha anat sempre per darrera.

Hi ha un informe de 2005 de l'arquitecte municipal Sr. Carbonero que requeria la presentació d’un projecte de demolició, però més endavant es va informar favorablement sense que s’haguessin esmenat les deficiències; una vegada denunciat es va presentar el projecte de demolició dos anys més tard.

A l’estiu de 2007 les obres es varen iniciar  incomplint la normativa de contaminació acústica i sense presentar el projecte d’execució, es varen dictar fins a tres decrets de paralització, i es va imposar una multa, que no es sap si s’ha cobrat, quan s’hauria d’haver previst una multa reiterada cada 15 dies per l’incompliment.  O sigui només es deixa destrossar el paisatge sinó que a més s'ens perjudica econòmicament, ja que l'Ajuntament no cobra la multa que toca; les obres varen continuar, així com les denúncies; la obra no s’adequava al projecte d’execució i es va esbucar l’habitatge preexistent sense llicència...

Part de responsabilitat també és de Biel Cerdà (PSM) , com a director de Patrimoni ja que va eliminar per donar la llicència el requisit de l’autorització de Patrimoni, que sí s’ha exigit posteriorment al cas des Guix.

El darrer decret de paralització de l’obra prové d’una denúncia del mes d’agost, i va tardar 4 mesos en dictar-se, aquesta resolució s’havia d’acatar des de la notificació; i tot i que s’ha denunciat no s’ha fet res, ni tan sols s’ha incoat un expedient sancionador; i evidentmen no s'ha acordat el precinte de les obrescom era preceptiu

S’ha tardat molt en dictar les ordres de suspensió però després no s’ha fet res per fer-les efectives, i ha suposat que, a nivell pràctic, s’ha deixat fer la feina, el dia del ple per exemple no s'havia revocat el decret de suspensió però les obres continuaven.

S’han produït molts incompliments, irregularitats, i si és reprovable l’actuació il·legal de la propietat, més ho és que el batle i regidor d'urbanisme no hagi estat garant de la legalitat; no és de rebut que, a més de posar en coneixement la il·legalitat comesa, també s’hagi d’afegir el cost d’haver de litigar contra l’Ajuntament.


     Al debat el batle i regidor d'urbanisme no va dir res de la seva responsabilitat per no cobrar les multes, no paralitzar les obres i no fer complir un decret de suspensió encara en vigor. S'ha dit públicament que l’obra molesta però s'ha perdut l’ocasió de posar multes, llevar la maquinària, treure el llum i no s'ha fet. S' ha facilitat que una obra que ha estat fora de la legalitat la majoria del temps estigui pràcticament acabada.

Villa Cortina. 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb