URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Sindicats, Àngels o Dimonis ???

Alternativa | 08 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Avui  publicam un nou i interessant article d'en Miguel Sánchez Vives. Us recordam que aquest blog està obert a tothom i que si voleu escriure un article  l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es . Quan més veus diferents i més debat hi hagi millor.

   Sindicats, Àngels o Dimonis ???

Crec que ningú dubta ja que aquesta crisi l’estan pagant els treballadors, com sempre la cadena es romp pel costat més feble, els darrers nombres parlen ja de més de 4 milions d’aturats i uns 300 mil d’ells no cobren cap tipus de subsidi, a més també hi ha moltes famílies amb tots els seus membres aturats.

   Els sindicats estan rebent closcades de per tots els  costats, els mitjans de comunicació conservadors no s’expliquen com encara amb aquesta situació els sindicats encara no s’han mobilitzat en contra del Govern d’en Rodríguez Zapatero, aquest mitjans volen aprofitar la crisi per desgastar ja un govern que no sap el que ha de fer per aturar la crisi ni trobar els bitllets de 500 euros que han desaparegut de la circulació. Però Qui està afiliat als sindicats ???

   A Mallorca que un treballador estigui afiliat a un sindicat és una cosa que està molt mal vista per part de l’amo de l’empresa, donat que la majoria de les empreses de aquestes illes són del tipus anomenades “PYMES”, l’afiliació es molt baixa, i només anem al sindicat quan ens han donat una “potada al cul” i necessitem que algú ens verifiqui que no ens han estafat cap euro de la nostra liquidació.

   És molt trist intentar fer unes eleccions sindicals a una empresa i els principals detractors d’aquestes accions siguin els teus mateixos companys que et tirin pel terra les mateixes i encara vagin a fer la “pilota” a l’amo i vagin per darrera a dir que en “fulanito” o en “sutanito” està organitzant un comitè, una reunió informativa, i comenci haver amenaces d’acomiadaments als eventuals que assisteixin a la convocatòria.

   I és que els treballadors tenim una gran deute amb els sindicat, gràcies a ells hi ha un estatut dels treballadors i uns convenis col·lectius, que si molts d’ells tenen unes retribucions de vergonya, és ben cer que sense aquest conveni la cosa podria ser molt pitjor.

  Però no tot han de ser flors pels sindicats, hi ha una sèrie de coses  que no fan gens bé i això o aprofiten els empresaris per atacar als sindicat, dos del punts febles són els “alliberats” què són els companys que no fan feina a l’empresa i duen la representació sindical de la mateixa, i les hores sindicals d’alguns delegats que no s’aprofiten com caldria, cal que els dirigents sindicals posin un poquet d’ordre amb aquests dos assumptes.

   Damunt la passivitat sindical durant aquesta crisi, just USO a dit en veu alta que es necessita una reforma laboral de veritat, però no a gust just dels empresaris, UGT i CCOO just han dit que la crisi no l’han de pagar les treballadors, però l’estan pagant. Els empresaris volen l’acomiadament lliure i una baixada a les quotes de cotització a la Seguret Social, i els sindicat diuen que “nones”.

Però jo tinc una espina clavada amb els sindicats d’aquesta comunitat autònoma, quan s’ha de negociar el conveni col·lectiu d’hostaleria se signa per dos o tres anys i sempre fan que l’any de negociació no coincideixi amb les eleccions autonòmiques, sembla que són els mateixos sindicats que no volen que els treballadors puguin tenir el suport interessat electoralment, dels partits polítics.

   Resumint les treballadors tenim un deute amb els sindicat, però darrerament hi ha coses que no s’estan fet bé.

De La Cueva de Daimao "Viñetas de humor de la actualidad política."

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb