URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Sense reacció davant la crisi

Alternativa | 09 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de març va ser rebutjada la nostra moció sobre mesures davant la crisi econòmica. Amb 7 vots a favor del PP-UMP i el nostro , i 9 vots en contra dels grups de UM-UNPI, PSOE i PSM.

Al mes de setembre ja vam presentar una moció a favor de mesures davant la crisi que va  ser aprovada per unanimitat i va suposar la congelació dels sous dels polítics, i del capítol 2 del pressuposts, però també es va aprovar la redacció d’un pla estratègic del que encara no sabem res; però la crisi va a més, i les previsions diuen que l’hivern de 2009 serà molt dolent econòmicament.

L’Ajuntament, dins les seves limitacions, ha d’intentar fer alguna cosa per pal·liar la crisi; en moments de crisi s’han d’aportar diners als serveis socials i a la creació de llocs de feina. Una de les coses que s'hauria de fer és  racionalitzar i intentar estalviar despesa. Per exemple s'hauria de fer feina a la  millora de la contractació d’empreses externes. Al debat vam insistir a la necessitat de racionalitzar la despesa en publicitat,  hi ha taulers, pàgina web i ràdio municipal que poden servir per reduir despeses, i si el que es vol  és ajudar a impremtes del municipi, com va dir el batle al debat. es pot fer amb altres activitats, com material educatiu. 

Proposam la creació d' un Fons social de contingència per fer front a situacions de risc de marginació social. Amb l’objectiu que els ciutadans en situació d’atur i sense ingressos puguin fer front a situacions extremes temporals (pagament dels serveis bàsics de llum, aigua i gas, lloguer d’immobles...). Aquest tipus de fons s’ha fet a diferents nuclis de l’àrea metropolitana de Barcelona, a Ajuntaments de diferent color polític. Hem de pensar que en aquests moments, hi ha famílies que necessiten acudir als Serveis Socials municipals i que mai ho havien necessitat.

Cal prevenir polítiques, discursos i actuacions de xenofòbia, treballant conjuntament amb els col·lectius d’immigrants per buscar fórmules per a fer-hi front. Les primeres víctimes de la crisi  són els immigrants, que, a més d’estar a l’atur, suporten discursos i polítiques xenòfobes.

L’equip de govern  va votar en contra, i segons ells "no per que no estiguin d’acord, sinó que ja s’estan plantejant possibles solucions, i, per això, també, s’estan retardant els pressuposts. " Segueixen estudiant, una excusa que per repetida no deixa de ser absurda i al cas de la crisi econòmica perillosa.

Montoro a Jorge Cortel. net


 

 A continuació la nostra moció

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb