URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

A l'equip de govern no li importa gens ni mica el patrimoni.

Alternativa | 11 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Estic gairebé convençut que a aquest consistori, i més concretament a l'àrea de Cultura, no li importa gens ni mica el patrimoni de Pollença. I molt menys el patrimoni arqueològic.

A Pollença hi ha centenes de jaciments arqueològics trobats, i incontables que encara no estan ni catalogats. No tots son visitables o tenen un interés, però si un bon nombre d'ells son molt atractius.

Per aquest motiu fa més d'un any, el març de 2008, vàrem presentar una moció que va ser aprovada, demanant  la redacció d'un projecte de creació de recorregut arqueològic a Pollença, a tal efecte, es demanarà l'assessorament del Departament de Patrimoni Històric del Consell Insular de Mallorca.(Veure l'article)

Aquesta moció, entre excuses del que llavors era regidor del PSM i director general de patrimoni, Biel Cerdà; i més excuses de l'actual batlle i ex conseller de patrimoni, va ser aprovada amb els vots a favor del PP-UMP i les abstencions tant del PSM, UM-UNPI i PSOE. Ara bé, la moció estava aprovada.

Ara els vull recordar l'aprovació de la moció, i també la llei: Llei 12/1998 de 21 de desembre del Patrimoni Històric de les Illes Balears que té l'objectiu de la protecció, la conservació, l'enriquiment, el foment, la investigació i la difusió del patrimoni històric de les Illes Balears, perquè puguin ser gaudits pels ciutadans i puguin ser transmesos en les millors condicions a les generacions futures. A la mateixa llei diu que els poders públics promouran, per tots els mitjans al seu abast, la conservació, la consolidació i la millora dels béns integrants del patrimoni històric de titularitat pública i privada.

La  responsabilitat  de l'ajuntament, segons la llei, és la conservació i el manteniment dels béns del patrimoni històric de titularitat municipal i senyalitzar l'emplaçament dels béns integrants del patrimoni històric que es trobin en el terme municipal respectiu, ordenar les vies d'accés i adoptar les mesures de protecció respecte del trànsit de persones i vehicles.

La llei o diu ben clar. I el dia a dia també ho diu clar. Els nostres governants no fan cas ni de les lleis, ni de les mocions aprovades, en un exercici de despreci als grups que les presenten i a tots els ciutadans. Mostrant una nul·la sensibilitat en quant al patrimoni. Mentre el patrimoni pollencí s'està deteriorant i degradant a cada dia que passa.

El que podría ser un alicient turístic potent passa per ser unes runes perdudes enmig del camp. Però tranquils, som un poble de cultura.

Esperam que el regidor corresponent, Tomeu Cifre del PSM, prengui bona nota i es posi a fer feina en aquest tema el més aviat possible. El seu predecessor ens va dir que s'estava treballant en el tema, però més d'un any després no s'ha fet res, i no perdem la memòria.

 

Primera imatge de les coves de cala Sant Vicens i la segona del poblat talaiòtic de can Daniel

A continuació la moció.

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb