URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Es pot caçar però no passejar.

Alternativa | 13 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Volem mostrat el nostre rebuig a que al municipi de Pollença hi hagi tres vedats de caca major de  cabra mallorquina.  Al ple de febrer ja vam presentar una moció rebutjant el vedat a Formentor, que només va obtenir el suport del PSM, la resta de grups es va excusar en que no era competència municipal i que era un negoci privat, com si el ple no pogués opinar sobre un tema que l’afecta i molt

Què aquests vedats siguin o no positius pel turisme és opinable, des del nostre punt de vista no és positiu ja que és una molèstia i un  perill pel turisme que cerca la tranquil·litat del paisatge i és tracta d’una activitat molt minoritària que afecta a un gran espai. A més en aquest cas podem parlar d’excés d’oferta ja que  hi haurà tres vedats al mateix municipi (Formentor, Ternelles I Cala Murta) i un al proper muncipi d’Alcúdia ( La Victòria).

El que no és opinable i és totalment antidemocràtic i opac és que no hàgim pogut consultar el pla tècnics del vedats a pesar del que el venim demanant mitjançant l’Ajuntament per escrit des del mes de febrer. Segons el regidor de medi ambient la negativa del Consell es fonamenta en que no són  documents públics, pel que s'ha d'acreditar l'interès i la necessitat  per tenir-hi accés. Com si no fos suficient  una petició que fa l'Ajuntament on es troben els vedats i per on hi ha camins públic de titularitat muncipal. Aquest secretisme per part de la Conselleria de Medi Ambient és vergonyós i profundament antidemocràtic i en cas de que aquest mes no podam aconseguir la consulta d’aquest plans elevarem una queixa al defensor del poble. Ja que el nostre Ajuntament i especialment el nostre regidor de medi ambient no estan sent capaços de fer- se valer.

Tenim moltes dubtes sobre com s’ha pogut  encaixar aquests plans tècnics dins el Pla d’Ordenació de Recursos Naturals de la Serra. I al cas del vedat de Ternelles el tema és sagnant ja que hem de recordar que la propietat excusa, entre altres coses, el tancament del camí públic de Ternelles, en les molèsties que els caminants poden ocasionar als voltors negres (quan evidentment els voltors no niïn als camins) . Es veu que els caçadors de cabra mallorquina disposats a pagar 6.000 euros no molesten als voltors amb els seus trons.  Tot plegat és una vergonya increïble, una vergonya a la que estan donant suport per activa o por passiva el Consell de Medi Ambient i l’equip de govern de l’Ajuntament de Pollença.

Fotografia de l'excursió reivindicativa a Ternelles, a la propera haurem de dir que anam a caçar.

 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb