URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Xarxa de favors

Alternativa | 14 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

A partir de la xerrada sobre els bancs de temps del divendres passat es va arribar a l'acord de col·laborar amb l'Associació "hoy por ti". 

La gent que vulgui participar a la xarxa de favors (aquest nom és més adhient que el de banc de temps) es podrà apuntar via internet o telefònica a la mateixa Associació, o directament  a  Participació ciutadana (en aquest moment la oficina es troba al convent de Sant Domingo, entre el claustre i el museu,). A Participació podeu  trobar un fulletó informatiu que també podeu consultar a internet i que resumeix el funcionament d'aquesta xarxa de favors.

Una vegada que s'arribi a registrar un grup de cinc o sis persones, vendrà una persona de l'Associació  a fer una entrevista per donar d'alta a la gent; comprovar les dades, explicar les normes... Com mínim s'han d'oferir dos habilitats i demanar altres dues per gaudir com receptor. Les habilitats que ja es poden trobar  a aquesta xarxa de valors són del més variat; cuin, magia, conversació, mecanografia, lectura, electricitat domèstica, jardinería, fer encàrrecs... Només a  Sa Pobla s'ofereixen 27 habilitats.

Quan una habilitat d'un emisor coincideix amb la d'un receptor l'associació els contacta i a partir d'aquest moment emisor i receptor es posen d'acord. Una vegada terminat l'intercanvi aquest resta certificat mitjançant un xec. El teniu narrat amb més details i exemples reals al fulletó.

El que es va insistir a la xerrada és com a partir de la xarxa de favors es creen llaços entre la gent i com es recupera i dinamitza la vida social. Tambe és una eina magnífica per facilitar la integració dle nouvinguts.

A la xerrada van participar usuaris de la xarxa que van destacar el bon ambient de la xarxa. Un va resumirperquè seguia a la xarxa de valors després d'anys , amb una frase molt senzilla; m'ho pass molt bé. 

 

A la fí esperam que us animeu a participar, per qualsevol dubte ens teniu a la vostra disposició. 

Una frase que resum l'esperit de la xarxa és " al final,el que importa no són els anys de vida, sinó la vida dels anys.” Abraham Lincoln. El temps que vivim és únic i és el més valuós que tenim. Un moment de la xerrada del divendres passat.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb