URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El model del PSOE

Alternativa | 16 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

És trist que un debat sobre l’estat de nació s’hagi convertit en una espècie de combat de boxejo on el més important sembla ser guanyar davant dels mitjans de comunicació.  I és lamentable que Zapatero hagi triat l’efectisme prometent  tota una sèrie de mesures que ni tan sols s’havien consultat amb ministres, empreses i governs autonòmics afectats. Si a més a més analitzam les mesures proposades ens trobam que una vegada més resta molt clar que el model econòmic del PSOE no té res que veure amb l’esquerra, l'ecologisme i ni tan sols la socialdemocràcia.

Es segueix la política  d’oferir xecs indiscriminadament  que és totalment injusta, ja que no distribueix els doblers públics de manera equitativa sinó que s’aposta pel titular efectista, i rep igual qui necessita ajuda que el que no la necessita.   

Les mesures proposades no signifiquen sinó apostar per socialitzant  les pèrdues després d'haver privatitzat els beneficis, es tracta d’incentivar el consum, com les subvencions a la compra de cotxes i ordinadors, quan el problema més greu és que hi ha ja molt de gent que no té doblers per consumir, perquè no té feina ni prestació d’atur. Se segueix sense apostar per un model socialment més just i ecològicament més sostenible.

El  més importants a aquest moment hauria de ser fomentar la creació de nous llocs de feina.  Amb aquest punt la mesura més relacionada de les anunciades, seria la reducció de l’Impost de Societats  a les petites i mitjanes empreses que mantinguin o augmentin la seva plantilla.  Però a les empreses que estan en pèrdues, una rebaixa dels impostos sobre els beneficis no serveix de res, i per les que tenen beneficis l’incentiu només serà efectiu si resulta més rendible que reduir plantilla.

 Una política d’esquerres és aquella en la que els doblers públics es destinen a ajudar als sectors de la població que es troben a una situació més crítica. Una política d’esquerres és la que aposta per un sistema fiscal progressiu, que hauria de servir per garantir uns ingressos mínims a les persones que ja han esgotat la prestació per atur o a  les famílies ofegades per les hipoteques que s’estan quedant al carrer. A més  a més  s’està perdent una gran oportunitat de dirigir les empreses cap a iniciatives medi ambientals, com al cas de les ajudes als automòbils, o cap a models diferents com al cas dels ordinadors, on es pagaran milers de llicències a Windows

 Per acabar es demostra una vegada més el centralisme del PSOE que presenta mesures que no s'han pactat amb les comunitats autònomes tot i que les ocasionaran noves depeses, quan el que necessiten les autonomies  és un nou model de finançament, just i suficient.

Territorio Vergara 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb