URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Espais a l'auditori

Alternativa | 18 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Com ja us haviam comentat s'ha fet un pla de gestió i usos per definir i ordenar el funcionament del futur auditori (al pdf he llevat les bonites fotografies del munciipi que acompanyen el pla) , una de les coses que sempre hem demanat i que consideram molt positiu. Encara que per fer-ho han tardat més de tres anys (recordau que en Moneo va presentar el seu projecte a juny del 2006), quan el més lògic era fer primer aquest pla i després fer un concurs públic. En aquest cas semblava que l'important era que en Moneo construís l'equipament i ja es veuria després les seves funcions i usos.

Aquest dimecres llevarem l'enquesta que estam fent sobre l'auditori, si encara no  haveu votat animar-vos a votar.

Els objectius principals del pla són vincular el projecte arquitectònic amb les necessitats culturals reals de Pollença i proposar les característiques principals amb les quals ha de comptar l'Auditori. Pensam que el pla és millorable, però és un document per començar a parlar, Esperam els vostres suggeriments. Avui fem un resum dels espais que proposa el pla.

L'estudi defensa que s'ha de disposar d'una sala magna d'una capacitat de 600 localitats, per optar a espectacles de qualitat, que són descartats per a fòrums menors (l'auditori d'Alcúdia té 477 butaques). Però a la vegada també es demana un sistema que permeti reduir de manera senzill la capacitat de l'amfiteatre fins unes 100-150 butaques.

La petició d'elements que han d'acompanyar la sala magna és molt ambiciosa; cabines de traducció simultània ( per a congressos amb una capacitat mínima per a quatre interpretes), cabina de projecció de pel·lícules, cambres d'assaig...

També s'indica que l'Escola de Música s'ha d'instal·lar a l'auditori i precisa de vuit aules de diferents grandàries i tres despatxos.

Un altre espai seria una sala polivalent d'uns 200 metres quadrats, amb diverses funcions: sala d'exposicions temporals de petit format, ball, teatre amateur, tallers didàctics, activitats educatives, conferències... Aquest espai haurà d'estar dotat d'elements adients (projector, equip de so i cadires mòbils plegables).

Més espais serien; un despatx per al director, un espai d'oficines per a 3 o 4 taules (secretaria i gestió), una sala de juntes, un bar o cafeteria i botiga amb accés a l'aire lliure, un magatzem, un centre de control tècnic.

A l'exterior:

Aparcaments, es diu d'aprofitar de moment “l'aparcament de la Renault” i posteriorment a l'espai pendent de desenvolupament urbanístic UP1

Jardí i petit amfiteatre exterior, per a petits concerts, recitals de poesia, etc...

En principi aquest suggeriment d'espais significa un canvi important al projecte que va presentar en Moneo a juny del 2006.

Continuarà...

 Mauro Entrialgo al diari Público.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb