URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cala Murta, Ternelles...(precs i preguntes)

Alternativa | 19 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquests són els nostres precs i preguntes del ple de març. Contesta el Sr. Batle

P: Al ple de desembre varem denunciar que al solar municipal al costat de la piscina del Port de Pollença hi ha material de construcció i municipal abandonat, es va dir que es solucionaria però encara segueix igual. Al mateix solar hi ha emmagatzemats contenidors, cotxes i motos, i l’Ajuntament no compleix les seves Ordenances, article 34? Quan es pensa solucionar aquest problemes Ara amb la piscina coberta oberta pensam que és imprescindible millorar el seu entorn.

R:Hi ha una part que encara hi ha material d’obra que correspon a l’empresa Amer, la resta són cotxes que la policia assenyala que no es poden retirar, però s’espera que abans de l’estiu estigui tot netejat. Després d'insistir mesos finalment han fet net el solar.

P: En quina situació es troba el tema de les llicències del campament de Cala Murta (Formentor)? Que ha fet o que fa l’Ajuntament per resoldre els problemes plantejats des de la Conselleria de Medi Ambient?

R: El PORN de la Serra de Tramuntana impedeix que a Cala Murta es puguin fer campaments, i a l’exposició pública no es varen presentar al·legacions, i ara la Conselleria de Medi Ambient estudia què es pot fer, per què és complicat canviar el PORN; aquests campaments són tradicionals a Pollença però legalment s’ha de mirar el que es pot fer.

Finalment s'obriràn les instal·lacions de Santa Maria  situades a la part de dalt, però haurà de millorar les condicions de seguretat arrelde la denúncia que li va interposar el Consell de Mallorca l’any passat. per realitzar activitats lúdiques en una zona inclosa dins el PORN. Ara  s’hauran de millorar les condicions de seguretat per poder tornar a acollir nins durant els mesos d’estiu. S’haurà d’executar un pla de seguretat, col•locar més extintors contra incendis i delimitar la zona d’acampada per tal d’evitar accidents propis de l’estiu com és el foc.

El campament de l’Alzinar, ubicat més prop de la platja, ha estat tancat perquè no disposa d’un pla d’evacuació fiable. És cert que aquest campament (el de secció de montanya)  es troba dins un canal perillós en la propagació del foc, però pensam que era possibles mantenir els menjadors al mateix lloc, però canviar el lloc d'acampada uns metres més amunt sense tant de sotabosc i fora del perill d'incendi.  Pensam que tancar el campament és el camí més fàcil i que el que  caldria seria adaptar  al campament, a un tema tan importants com la lluita contra els incendis. Aquest tipus d’instal·lacions són molt necessàries i no són gaire abundants a la nostra comunitat.

Recordam que tot aquest tema ha coincidit amb fer un vedat de "caça major de cabra mallorquina"a Cala Murta. Un perill enfront als excursionistes que es passetgen tot l'any per la zona.

 

P.- Què ha fet durant aquests mesos respecte a la peatonització? Quan deixaran de circular els autobusos per la primera línia del Port? Quan pensen retirar les barreres que es troben abandonades a les voreres i al parc infantil? Finalment com serà la peatonització?

R:Aquesta setmana hi ha hagut una reunió amb el Consorci del Transport de Mallorca, i s ‘espera que la setmana que ve s’acabi de concretar què es pot fer, en funció de la resposta es decidirà el futur de la peatonització. Finalment ja sabeu el que va passar, rectificar és de savis.

P.- Com es troben els informes dels Serveis Tècnics Municipals respecte a la possibilitat de fer un decret de batlia per ordenar l’obertura de les barreres de Ternelles? I respecte a la valoració del justipreu de la servitud de pas pel mateix camí? S’ha fet ja la contestació a les al·legacions de la propietat a l’expedient d’infracció urbanística?

R: S’està pendent dels informes dels STM. Al ple d'aquest mes insistim en el tema amb una moció demanant els informes dels Serveis Tècnics Municipals per  a la possibilitat de fer un decret de batlia per ordenar l’obertura de les barreres de Ternelles. Pensam que aquesta moció no hauria d'arribar al ple i que aquests informes que vam demanar a novembre ja haurien d'estar fets el dia del ple.


P.- S’ha obert o es pensa obrir cap expedient d’infracció urbanística a les obres del polígon 3, parcel·la 904 (Can Cuarasa)? Des del nostre punt de vista les obres fetes no es corresponen a les llicències donades.

R: Després del final d’obra no hi ha cap denúncia de que s’hagi fet res més. Es va fer una visita però no ha rebut l’informe al respecte. Seguim fent feina a aquest tema. 

P.- Per què no es fa complir la vigent ordenança d’ocupació de la via pública fins que entri en vigor la nova ordenança?

R: S’estan fent actuacions, hi ha molts expedients tramitats. Juanjo Mir com a instructor dels expedients, va afegir que tal vegada la seva tramitació es retarda una mica.S'ha decidit ajornar un altre estiu la nova ordenança mentre que no es fa complir l'antiga. 

P.- L’entitat Manuel Alvarez S.L. ha justificat ja els conceptes facturats a l’Ajuntament en els darrers quatre anys com se li demanava a la Junta de govern del 17 de febrer?

R: El Sr. Alvarez ha presentat justificants del que queda pendent de cobrar però no del total, ja cobrat i pendent. Un tema brut de l'anterior legislatura; unes factures que no es volen pagar per que no consta la seva justificació.

 

A facebook quan semblava que es podien tancar totalment els campaments es va fer un grup S.O.S. Campaments de Cala Murta (Pollença) amb 1290 membres

 

 


 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb