URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Assemblea. Partits i Moviments socials

Alternativa | 20 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Aques divendres 22 de maig  a les 21 h. assemblea d'Alternativa EU-EV a can Ramon.

A la mateixa hora es presenta  una exposició fotogràfica al Club Pollença titulada:"Retrospectiva fotogràfica de coves i avencs de Mallorca" que romandrà oberta tot el cap de setmana. Per tant primer soparem i després farem l'assemblea per si quasevol vol veure la presentació de l'exposició.

A l'Assemblea parlem de la nostra refundació i també comentarem el ple de dijous 28 on presentam dos mocions : Demanar un informe jurídic per fer un decret de batlia per llevar les barreres de Ternelles i regular les visites als Bics (Fortalesa, Castell del Rei...)

Si voleu participar i no sabeu com, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a aquest mateix bloc  o a eurxella@yahoo.es.

 Al llarg debat sobre la refundació de la nostra assemblea vull destacar un fragment d'una de les intervencions de Tomeu Sales  on fa una interessant reflexió per debatre sobre els partits polítics i els moviments socials.

    "Un partit polític es un instrument d'intervenció social. Te permet ideologitzar l'opinió pública, no en el sentit pejoratiu, sino en un altre sentit. Lligar les decisions locals, putuals amb questions més socials més amplies i sobretot en principis ètico-morals més generals. Així un partit polític mediatitza políticament l'opinió i l'acció dels ciutatadans. Mostra i orienta quines son les contradiccions socials més paleses i quines poden ser les coordenades d'acció que se podrien seguir. En aquest sentit, hi ha un vell debat que prové des del maig del 68 en torn a si els partits d'esquerra s'haurien de convertir en un moviment social o no. Aquesta discussió va provocar l'erosió dels antics partits socialistes i socialdemòcrates front als partits de la nova esquerra i la nova cultura política més assemblearis i sense estructures burocràtiques de partit. A la llarga, aquest l'experiència ens ha ensenyat que un moviment social necessita una articulació i una institucionalització, sinó a la llarga l'impuls i l'impetu inicial que va fer neixer el moviment va decaiguent i el moviment se va dissolvent. Així, un partit d'esquerra transformadora, desde la meva perspectiva ha de sorguir d'un moviment social o contestació social que se transformi en una estructura minimament burocràtica de toma de decisions. No se pot mantenir des d'una perspectiva global de la societat una estructura assemblearia de partit. Si un partit vol optar en prendre el poder i inserir-se en les estructures de govern, dificilment pot perpetuar les seves estructures de toma de decisions assemblearies. El partit com a estructura burocràtica de toma de decisions es necessari. Això sí, el maig del 68 també ens mostrá els errors dels partits polítics d'esquerra tradicional, que tendeixen a professionalitzar els polítics i a escleorititzar-se; sent incapazos de veure les noves contradiccions socials que van emergint."

En aquest sentit, l'ideal d'un partit polític d'esquerra transformadora hauria de combinar una mínima estructura de partit amb una forta assemblea de base que controlàs i supervisàs les decisions del partit. Una de les opcions podria ser proposar la rotació temporal dels membres de l'estructura del partit, impedint així la profesionalització dels quadres de partit.

Genial Quino al blog esquina Montevideo. 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb