URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La xiulada i els quatre moixos radicals

Alternativa | 21 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Us recordam que aquest blog està obert a tothom i que si voleu escriure un article  l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es . Quan més veus diferents i més debat hi hagi millor

Després del espectacle amb la xiulada de l’himne espanyol a l partit de la final de la Copa del rei de futbol encara es segueix negant que aquest país anomenat Espanya no escolta, prefereix mirar cap una altra banda o millor dit negar que hi ha un problema d’identitat a Espanya principalment al País Basc i Catalunya, però per què passa això, per què es diuen tantes “balenades” per ambdues parts.

Analitzem, es de suposar perquè jo no ho sé, que a Europa quan els polítics estrangers pregunten damunt el tema de les aspiracions nacionals de certes regions d l’estat espanyol deuen respondre el mateix que aquí, “són quatre moixos radicals”, però mira per on un partit que es televisava a mig mon, quan el monarca espanyol i l’himne comença a sonar a l’estadi el públic de dues d’aquestes regions es posen a xiular com boixos, supòs que just hi ha anat aquest moixos a veure el futbol, però tranquils són quatre radicals i a més amb una en principi hàbil maniobra TVE ens fa una connexió amb San Mamés i assumpte arreglat, doncs no perquè tota Europa o al manco “els futboleros” estan veient com el monarca espanyol i l’himne és xiulat per la immensa majoria del públic assistent al partit i un cap roda a la televisió estatal. Els polítics dels dos més importants partits estatals intenten minimitzar l’assumpte, doncs es clar que no volen donar l’impressió cap a l’exterior què és veritat que tenim un problema de independentisme dins les nostres fronteres, Rosa Diez de UpyD carrega contra el Govern d’en ZP, aquesta dona li agrada més una discussió que anar a sopar, a tot això el ridícul és espantós i en Messi ens deixa un parell de detalls increïbles.

Espanya, millor dit, els polítics espanyols dels dos gran partits no escolten o no volen escoltar, el problema català o basc, sense oblidar alguns altres “de moment petits problemes emergents”, no ve perquè els catalans o els bascs es sentin superiors a ningú i per això no vulguin formar part del regne d’Espanya, bé algú sí, però són una immensa minoria, els catalans i el basc (i cada vegada més d’altres comunitats autònomes) en la seva majoria no volen un estat espanyol com l’actual, on la noblesa encara té privilegis i viu de les subvencions que reben per las seves terres, i tenen als habitants d’aquestes terres principalment Andalusia sense feina i cobrant un subsidis molt superiors a la resta dels habitants de l’estat precisament per tenir-los contents i no reclamin aquestes terres per fer feina en elles, sortint aquest subsidis dels impostos dels catalans i bascs entre altres, tampoc volen ser d’un regne o estat on la festa nacional consisteix en maltractar un animal fins a la mort amb els seus impostos, tampoc volen que las seves llengües pròpies quedin un escaló per baix de la llengua comú de l’estat, per molt comú que aquesta sigui, i podrien seguir però crec que tots ja sabeu el que passa, doncs a xiular i potser a un futur es torni repetir aquesta final amb els dos mateixos equips, però a Madrid i presidida per un ciutadà espanyol i anomenada “Copa de la República Española” (per la llengua comú clar està).

Miquel Sánchez Vives.

Manel Fontdevila a público.


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb