URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Voltants de la Cova Mitjana, Cap de Pere. Caminant per Mallorca (XXXVII).

Alternativa | 24 Maig, 2009 18:00 | facebook.com twitter.com

D'excursió virtual amb Toni Flores pels voltants de la Cova Mitjana, Cap de Pere.

 

 

 

 

 

 (Segueix)

Europa

Alternativa | 24 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Les eleccions al Parlament Europeu  es celebraran entre el 4 i el 7 de juny a tots els estats de la Unió Europea amb l'objectiu d'escollir 735 eurodiputats. A Espanya es trien 50 eurodiputats (quatre menys que a les anteriors eleccions) en circumscripció única.

Us recordam que aquest dimart 26 hi ha una taula rodona amb representants de les principals candidatures europees al Club Pollença, a les 21:00

L’eurobaròmetre preveu una abstenció record, una abstenció del 66%. El que demostra que hi ha un greu problema de credibilitat. La visió que tenen els ciutadans dels eurodiputat és d’uns senyors que es retiren de la política nacional per dedicar-se a cobrar uns sous desorbitats,  i tenir cura dels seus negocis i els dels seus amics. Cosa que fan un bon grapat d’eurodiputats però no tots. Com ja vam comentar a la web www.parlorama.eu, podeu veure una classificació dels eurodiputats segons la seva assistència i activitat. El més actiu és l’eurodiputat Raül Romeva (número 2 de la candidatura IU- ICV) i  la cua podeu trobar sobre tot  eurodiputats del PP i qualque del PSOE.

Mauro Entrialgo al diari Público

 

Fins que les lleis no ens afecten no sóm conscients de la importància de les eleccions europees. El parlament pot  aprovar, rebutjar o esmenar legislació que ens afecta molt profundament com la Directiva Bolkestein.  Lleis que prevalen sobre el dret nacional i que tenen efecte directe, lleis que poden o no protegir als treballadors, als consumidors, als ciutadans o al medi ambient. 

A la visió negativa del parlament Europeu ha ajudat el que aquest hagi estat un instrument més del neoliberalisme. Els dos principals grups del Parlament el Partit Popular Europeu (284 eurodiputats)  i el Partit Socialista Europeu (215 eurodiputats) han votat plegats, a la darrera legislatura, el 80% de les iniciatives que s'han debatut al parlament. Les polítiques liberalitzadores han avançat imparablement mentre que les polítiques socials o mediambientals han avançat al pas de tortuga.  L'esquerra política està en minoria, i gairebé segurament ho seguirà estant després dels comicis europeus, ja que la crisi no sembla afectar a les perspectives electorals dels partits conservadors i socialiberals . Del tal manera que els que creiem en una Unió Europea més social, més verd, més respectuosa amb la seva diversitat cultural, ens trobam frustrats, però aquesta frustració no ha de significar passivitat, al manco que el nostre vot digui que volem una Europa diferent, una Europa d'esquerres, socialment més justa i ecològicament més respectuosa.

 Hi ha vegades que Europa sembla estar molt lluny, però està aquí mateix i molt més a la dreta del que ens agradaria.

Pdt. Al blog de Raül Romeva hi ha un article dedicat a na Xesca Ensenyat; Amb X de Xesca: que l'hidroavió segueixi volant, i apagant focs

A la continuació d'aquest article podeu llegir un exemple concret de que significa l'Europa socioliberal.

 Ferreres  al diari Público


 


 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb