URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Europa i el Bloc

Alternativa | 26 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

 Us recordam que avui hi ha una taula rodona amb representants de les principals candidatures europees al Club Pollença, a les 21:00

 El ple d'aquest dijous 30 és a les 11:00. UM i PSOE tenien actes electorals  l'hora baixa. Esperam que al manco sigui retransmés per la ràdio muncipal.  Com sempre esperam els vostres suggeriments, precs i preguntes. Demà publicarme l'ordre del dia i un petit resum.

Pels que creim en la política el que ha passat amb els partits del Bloc per Mallorca a  aquesta campanya europea ha estat realment lamentable. De la il·lusió i del Projecte de Progressistes per les Illes ja només resta el record i pel camí el que hem vist sobre tot és una successió de ganivetades polítiques que van deixant ferides difícils de cicatritzar. El que és pitjor és que tot el que ha passat respon més a “estratègies electorals” i lluites personals  que a les vertaderes diferències ideològiques de les bases de cada partit integrant del Bloc. Darrera de les divisions i discussions hem vist molt poc debat ideològic i molta lluites de poder.

 

Primer els Verds de Mallorca decideixen  entrar en la coalició “Esquerra dels pobles – Els Verds”i com fa La Confederació Verda  ino en la coalició Izquierda Unida -Iniciativa per Catalunya Verds com havien fet a les darreres eleccions. Aquesta és una decisió legitima però a nosaltres com assemblea amb simpatizants verds ja ens va deixar descol·locats. 

Segon Esquerra Republicana de Catalunya vincula la negociació del PSM per entrar a la candidatura "Europa dels Pobles - Verds" a les properes eleccions autonòmiques, on els demana una candidatura conjunta, acord que fa extensiu als Verds, però no a EU a la que es vol excloure. En aquest punt coincideix amb l’anàlisi que fa el PSM; ERC no pot pretendre negociar amb una decisió que ha de prendre lògicament amb temps la militància del PSM. Aquesta preferència d’ ERC amb Entesa i aquestes condicions sembla que no tenen més objectiu que voler substituir al PSM a l'espai de l'esquerra nacionalista de les Illes Balears.  A partir del fracàs d’aquestes negociacions el PSM decideix no presentar-se a les eleccions i donar suport extern a la candidatura Europa dels Pobles-Verds. Els Verds de les Illes decideixen no presentar-se a les eleccions i que jo sàpiga no dones suport extern a cap candidatura en un principi.

Tercer  Esquerra Unida de les Illes decideix incloure la paraula verda a la seva propaganda electoral amb el permís d’Iniciativa per Catalunya Verds que comparteix candidatura amb EU ( el número dos de la candidatura és el verd Raül Romeva) , i que té el suport del Partit Verd Europeu. Això suposa un  un litigi amb els verds de les Illes sobre l'ús del terme i la simbologia "verds".

El que és molt clar és que tot aquest procés no fa sinó ajudar al bipartidisme com si no fos suficient  l’ aclaparador i aixafador el suport mediàtic i econòmic que ja té. 


Del blog d'Eneko " y sin embargo se mueve"

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb