URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Silenci parla Alternativa

Alternativa | 29 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

De moment un petit resum del ple d'ahir. Va faltar el regidor en Toni Martorell (PP_UMP) per motius laborals.

Es va fer un minut de silenci per la mort d'en Pep Cànaves Amer, Pep de ca'n Nas, ex-regidor, al que sempre recordarem amb la seva bandera republicana als actes d’abril.

 

Els regidors del PSOE es van restar muts quan es tractava de donar explicacions o arguments a les mocions, mentre que al ex-dimitit regidor de medi ambient, Jaume Plomer, se l'ha pujat al cap el seu nou càrrec de secretari general i no aturava de xerrar amb els seus companys, quan els regidors de l'oposició donavam els nostres arguments.  Simplement de pena.

I- PART RESOLUTIVA.

1.- Aprovació definitiva, si procedeix, de l'ordenança fiscal reguladora dels preus públics per la prestació de serveis i realització d'activitats de l'escola municipal de Música de Pollença. Aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern, abstenció del PP-UMP i vot en contra d'Alternativa EU-EV .

Van rebutjar les nostres al·legacions sense haver fet un estudi del cost de les mateixes (massa feina). Ens sembla increïble i inconcebible que un govern teòricament de centre-esquerra es negui a ni tan sols plantejar-se un sistema de beques. Farem un article.

2.- Aprovació definitiva si procedeix de l'ordenança reguladora de la taxa per la presatació de serveis a les platges. Aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern i la nostra abstenció.

La nostra abstenció va ser per que el regidor de medi ambient Jaume Plomer, ,responsable del tema, no va argumentar el seu rebuig a l'al·legació d'un particular demanant que les tarifes siguin igual a tot el municipi pels mateixos serveis (a Formentor són més cars) i tampoc van explicar si havien comprovat els errors que denunciava l'al·legació.

3.- Ratificació del decret de batlia núm. 318 de dia 8 de maig de 2009. Aprovat per unanimitat.

4.- Ratificació del decret de batlia núm. 320 de dia 11 de maig de 2009. Aprovat per unanimitat.

Els dos punts eren nomenament de procurador per a contenciosos administratius davant de la taxa de fems. Vam demanar com es trobava l'estudi tècnic de repercussió de les taxes de fems, del que han de sortir unes taxes més justes i adaptades a la producció real. El batle ens va dir que es faria una reunió per explicar com es troba el tema També vam demanar pel pla de viabilitat per a la recollida de fems. El batle va respondre que està molt avançat i que s'ha començat a disminuir costos de manera consensuada amb els treballadors, qle que significarà una davallada de les taxes l'any que ve

5.- Aprovació si procedeix, de la declaració de compatibilitat de la Sra María Serra Petro – tècnica de relacions laborals.

Aprovada per unanimitat

6.- Aprovació si procedeix de la sol·licitud d'autorització prèvia al CIM per a la modificiació puntual del PGOU zona equipament ECAD-12

Aprovada per unanimitat

7 Aprovació definitiva si procedeix, del la modificació de l'article 60 de l'ordenanaça municipal de Policia i Bon Govern.

Aprovada, només es va abstendre María Buades per la seva feina a l'Asociación Empresarial Hotelera de Pollença. 

Només s'havia presentat una al·legació d'un particular. Vam demanar que s'ens tengui més informats i van informar dels problemes a les obres de la Cala Molins demanant un cumpliment estricte de l'ordenança.

8.- Moció presentada pel grup municipal d'Alternativa EU-EV relativa a Informe jurídic Ternelles.

Rebutjada, vot a favor nostre, abstenció del PSM i, la resta en contra.

A aquest punt van sentir moltes excuses ( no per part del PSOE que continuaven muts) sense cap sentit ja que demanar un informe jurídic no suposava més que això, però clar seria una mica complicat dir que no es vol obrir el camí públic quan és possible fer-ho amb un decret de batlia. El que és cert és que l'equip de govern continua sense remoure cap tancament dels camins públics de Pollença.

9.- Moció presentada pel grup municipal d'Alternativa EU-EV relativa a Bens d'Interés Cultural.

Rebutjada vot a favor nostre, tota la resta en contra.

L'administració és incapaç de fer complir la Llei 12/1998 de 21 de desembre del Patrimoni Històric de les Illes Balears que regula que aquests s'han de poder visitar al menys quatre dies al mes, en dies i hores prèviament assenyalats. Tots tenim dret a visitar la Fortalesa i el Castell del Rei. L'argumentació de la resta de grups (excepte el PSOE que continuaven muts) es va centrar en que eren propietats privades i era complicat arribar a acords. Oblidant que un Bé d'Interés Cultural és de domini públic i que l'administració té poder i ha d'executar les lleis.

10.- Moció presentada pel grup municipal PP-UMP relativa a llicències d'obres declarades d'interés autonòmic.

Aprovada amb la nostra abstenció.

La moció és una aplicació al municipi del “decret Nadal” però després de consultar el tema no tenim gens clar que aquest sistema de llicències de tramitació preferent no sigui sinó una manera per embullar la organització administrativa i de desvestir un sant per vestir-ne un altre

11.- Ampliació si procedeix, del termini d'exposició pública (AVANÇ) de l'expedient relatiu a la revisió del PGOU i adaptació al PTI.

Aprovada per unanimitat. El termini d'exposició serà de 30 dies més quan surti publicat. Estam preparant al·legacions i dedicarem qualque article al tema aquests dies.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb