URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Sense beques a l'escola de m˙sica

Alternativa | 30 Juny, 2009 06:49 | facebook.com twitter.com

Al ple de maig es va aprovar l'ordenança fiscal reguladora dels preus de l'escola municipal de Música de Pollença. Només nosaltres haviem presentat al·legacions, després de estudiar les ordenances d'altres Ajuntaments com Alcúdia i la Garriga. Trobavam que es podien millorar les bonificacions previstes i que era imprescindible un sistema de beques en funció de la renda bàsica individual ja que estam parlant de l'educació. Les al·legacions van ser  rebutjades per l'equip de govern, el PP_UMP es va abstenir.

Més concretament el que demanvam era.

-A les bonificacions (article 5.1) les famílies amb més d'un membre matriculat a l'escola haurien de tenir una bonificació del 20% de la quota.  Al'ordenança només són d'un 10%

- A les bonificacions (article 5.3) els alumnes discapacitats haurien de tenir una reducció d'un 50% siguin inscrits a PRODIS o no. A l'ordenança són d’un 30% i només pels alumnes inscrits a PRODIS

- Introduir un article que reguli un sistema de beques de tipus variable en funció de la renda bàsica individual, i que previ informe dels Serveis Social, es puguin atorgar beques fins el 75% de les quotes d'aquests estudis.

El Patronat de la Fundació de l'escola de música ha aprovat pel 2009 una previsió de despeses de 295.000 euros. L'Ajuntament aporta el 64,5%; 190.000 euros.

És cert que l’escola de música es troba en gran part subvencionada per part de l’Ajuntament, però a les nostres al·legacions no demanavam una rebaixa general de les quotes sinó  dues bonificacions molt concretes que no eren gens exagerades,  ni suposaven un cost excessiu . Conscients de les dificultats econòmiques de l’Ajuntament haviem llevat altres bonificacions que haviem proposat al ple de febrer.

L’equip de govern, des del mes de febrer fins al ple (final de maig), ni tan sols s'havia molestat en calcular quin cost podien tenir aquestes bonificacions, per poder dir al ple  que aquestes bonificacions eren inassolibles amb xifres damunt la taula. Al cas de les bonificacions a discapacitats difícilment es podien rebutjar al·legant el tema econòmic.

Al cas de les beques demanavam un sistema de beques de tipus variable en funció de la renda bàsica individual, previ informe dels Serveis Socials i que pugués arribar fins un 75%, ens sembla increïble i inconcebible que un govern teòricament de centre-esquerra es negui a ni tan sols plantejar-se un sistema de beques. Des del nostre punt de vista és fonamental que tothom pugui accedir a l’educació, i no aprovar un sistema de beques significa tancar aquesta possibilitat a les rendes més baixes el que és simplement vergonyós. A  més a més a l’igual que al cas de les bonificacions no van tenir  la vergonya ni tan sols d’estudiar el tema i calcular quin cost suposaria. Amb una mínima repercussió a la resta  d'usuaris pensam que es podia haver ajudat als que més el necessiten.

Mentre altres Ajuntaments fa mesos que prenen mesures per lluitar contra la crisi i ajudar als més desfavorits, el nostre segueix sense adonar-se de la situació.

El roto a http://hunnapuh.blogcindario.com/

 

  A la columna nova enquesta sobre la Patrona i la televisió en directe i enllaç a la pàgina web (ràdio urxella i tdt Pollença)

Matar al missatger. 48 Festival de Pollenša

Alternativa | 29 Juny, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple d’abril quan es va aprovar el conveni de col·laboració entre l’INESTUR (aporta 180.000 euros) i l’Ajuntament per realitzar la 48 edició del Festival de Pollença, vam demanar que es regularitzés la gestió econòmica del Festival. No era la primera vegada que denunciavam que el Festival, a pesar del 48 anys d’història i de ser una peça clau a la política cultural del municipi, fins ara només  presenta una liquidació del seu pressupost, quan segons la llei havia de presentar el balanç, el compte de resultats econòmic-patrimonial i la memòria. O sigui les comptes bancàries gestionats pel Festival de Pollença no costen als Comptes Generals de l'Ajuntament, i no han pogut ser fiscalitzats ni per l'interventor, ni per la Sindicatura de Comptes.  El funcionament i la gestió econòmica del Patronat del Festival és irregular i el que està clar és que després de tot el ha passat a altres organismes autònoms públics  a aquestes illes s'hauria de demostrar la màxima transparència i informació amb els doblers públics,  i a dia d'avui els comptes del patronat no són clars.

El que vam denunciar per primera vegada a aquell ple, a petició d’un representant dels treballadors, va ser la situació dels treballadors del Festival que cobraven en negre, amb l’agravant de que una part del mateixos és personal de l’Ajuntament que feia aquesta feina fora del seu horari laboral. El cas feia temps que s'havia advertit a l'equip de govern i en cas de no solucionar-se aquesta edició es llevaria a Inspecció de Treball.

O sigui fins ara s’han convertit doblers públic en doblers negres i fora de la fiscalització necessària per part de l’interventor i Sindicatura de comptes. Curiosament el responsable d’INESTUR, Toni Oliver (UM) és el mateix que com regidor de cultura no va ser capaç de  regularitzar els comptes de l festival i qui diu que l’important a un possible audiotori d’en Moneo és la gestió, esperam que no sigui una gestió com aquesta?

Per tot això abans de votar vam demanar com es gestionarien aquest doblers? Quan l’interventor podria fiscalitzar els comptes del festival? Quan es regularitzaria la situació dels treballadors?

La resposta del regidor de Cultura va ser que creàvem  una ombra de dubtes i de desprestigi al festival, actitud que ha mantingut a un debat al blog del PSM. Aquesta actitud ens resulta molt preocupant,  pensam que els ciutadans tenen dret a saber com es gestionen els seus doblers i que la transparència és una de les principals eines que hi ha contra la corrupció. Acusar-nos de desprestigiar el Festival per fer una pregunta clara sobre les seves irregularitats al ple és lamentable i un exemple més de com el més fàcil  és matar al missatger.

Els partits de l’oposició i el ple, al nostre sistema democràtic,  tenen una clara funció de control dels que governen. Alguns li volen llevar aquesta funció i prefereixen solucionar els temes a despatxos, on els ciutadans no tenen accés, i convertir el ple simplement en un tràmit tècnic. Nosaltres lluitam i lluitarem contra aquesta manera de fer política i seguirem presentant mocions, precs i preguntes, i donant la màxima informació i possibilitat de participar a la ciutadania

Al darrer ple del dijous passat vam tornar a demanar per a la situació dels treballadors i la resposta del regidor de Cultura va ser més correcta, va dir que enguany es  solucionaria provisionalment el tema de les contractacions a través de gratificacions al personal de l'Ajuntament i becaris. Per això i per la propera constitució de  la Fundació del Festival que esperam ajudi també a regularitzar la comptabilitat del Festival donam l'enhorabona al regidor de cultrua, en Tomeu Cifre (PSM), que ha estat capaç d'iniciar canvis que no s'havien fet en 48 anys.

 Imatge de Cultura Pollença, on podeu trobar tot el programa de concerts d'enguany.

      

 A la columna nova enquesta sobre la Patrona i la televisió en directe i enllaç a la pàgina web (ràdio urxella i tdt Pollença)

Patrona i tv

Alternativa | 28 Juny, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

 Ja teniu una nova enquesta a la vostra disposició a la columna dreta, esperam que poc a poc us animeu a participar a aquestes enquestes, que és una manera fàcil i senzilla d'opinar.

De fa uns anys IB3 dona el simulacre de moros i cristians per la televisió, hi ha diferents opinions sobre aquest fet, uns estan a favor i altres estan en contra, el cert i segur és que el simulacre es pot veure per tota Europa pel satèl•lit HISPASAT ens agradaria saber la teva opinió. Trobes positiu que el simulacre sigui televisat ?

 Una referència pel tema, encara que són festes prou diferents, pot ser la carta de Joan Campomar Cerdà que podeu llegir a Cultura Pollença que es plantejava la presència de la televisió al davallament

També tenim previst posar en marxa poc a poc la pàgina web Urxella digital, teniu l'enllaç a la columna dreta. A la mateixa pàgina podeu trobar l'enllaç a ràdio Urxella (plens, tertúlies i entrevistes de la ràdio municipal) i TDT Pollença, la pàgina  amb més i imillor informació sobre la implantació de la TDT al municipi. 

A l'anterior enquesta Teòricament, alguns camins públics com el de Ternelles romanen tancats per protegir la fauna i flora de la zona,ara s'han convertit en vedáts de caça major. Pregunta: És lògic no poder caminar i sí poder disparar ???

Ha guanyat l'opció  "És un exemple més de servilisme de les institucions als doblers i el poder amb 29 vots (66,44%).

A. Sí, no té res que veure una cosa amb l'altre    11 vots    24.44%
B. No, disparar pot ser tan perjudicial o més que caminar 5 vots 11.11%
C. És un exemple més de servilisme de les institucions als doblers i el pode 29 vots 66,44%).
29 64.44%
D. No sap, no contesta 0 0%

Contra aquest servilisme no ens resta si no lluitar. Al darrer ple vam insistir en demanar al regidor de Medi Ambient Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4   la petició que s'ha enviat a la Conselleria sobre els plans  tècnics dels vedat de caça del municipi, i la seva resposta dient que no les podien consultar pel 

caracter privat d'algunes dades d'aquests documents. Pensam que això no pot ser legal i al manco volem posar el tema en mans del defensor del poble.

Us recordam que avui és el mercadet d'estiu de Prodis.

 

 

 

Cristiano Ronaldo i la cohesiˇ social.

Alternativa | 27 Juny, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

A Espanya és complicat explicar les diferències entre dreta i esquerra, tenim una dreta, el Partit Popular on també es troben còmodes persones d'extrema dreta, defensors del franquisme i gent que pensa que la moral catòlica ha de marcar la política de l'estat. Per altra part tenim un partit de centre, el PSOE, que s'autodenomina d'esquerres i que es votat per gent d'esquerres que confós ser d'esquerres amb la defensa de drets individuals (avortament, matrimonis homosexuals...),  el que a altres països fan tan partits de dretes com d'esquerres. A això l’afegeix qualque mesura populista (xec bebes,deducció de 400 euros...) i un discurs que res te que veure amb el que fan (parlen de laïcisme però l’esglèsia catòlica rep més doblers que mai) , parlen de memòria històrica però la gent ha de seguir cercant als seus avantpassats assassinats amb els seus propis mitjans....

Per diferènciar esquerres i dretes el més pràctic és mirar com distribueixen els doblers. Un dels  fonaments dels partits d'esquerres és la defensa de la igualtat, o sigui entre altres coses de la cohesió social i un dels principals mecanismes per aconseguir la mateixa és la redistribució de la riquesa a través dels impostos. Després de més de trenta anys de democràcia España, a la majoria dels quals ha governat el PSOE, Espanya és després dels EUA el país amb majors desigualts de renda en la OCDE.

La darrera setmana ha deixat molt clar on podem situar al PSOE al camp fiscal, al costat del PP i CIU. Un empleat paga fins un 43% dels seus ingressos mentre que un empresari paga un 30% dels seus beneficis i el més rics paguen l’1% a través d’una SICAV (Societat d’Inversió de Capital Variable). Quan Hisenda va voler investigar les SICAV tots els partits llevat d’IU, van votar al Congrés que era millor que la Comissió Nacional del Mercat de Valors vigiles les SICAV, el que l’organització d’inspectors d’Hisenda va qualificar d’amnistia fiscal. Per fer-se una idea del tema,  hi ha unes 3.000 SICAV que gestionen 24.000 millones de euros.

Evidentment ni el PP ni el PSOE han mostrat mai cap interès per lluitar contra l’enorme frau fiscal que, segon els propis tècnics de l’Agencia Tributaria arriba als 88.617 milions d’euros. La majoría d’aquest frau procedeix del món empresarial i financer .

Per altra part els impostos que a un govern d’esquerres haurien de ser progressius i haurien de servir per redistribuir la riquesa no ho són. Mentre el PSOE puja els impostos indirectes, als carburants i al tabac, que afecten igual al pobre que al ric, no han volgut acceptar uns mínims canvis (moció ICV) que volien pujar els impostos als rics. Ni han acceptat la progressivitat en la deducció de 2.500 euros per naixement o adopció, ni han volgut gravar els nivells més alts de renda mitjançant el 50% per a les rendes  més altes de 7.000 euros mensuals, ni han volgut recuperar l’impost de patrimoni...

Supós que el concepte de cohesió social del PSOE és que jo pagui el mateix al omplir el depòsit del meu cotxe que Cristiano Ronaldo del seu Ferrari ,i que ell només hagi de pagar un 24% a l'IRPF, sempre que no hagi invertit els seus doblers a una de les miles de SICAVs existents. VIVA L'ESQUERRA.

Vergara al diari Público.


Ni pressuposts, ni Agenda local 21

Alternativa | 26 Juny, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Fem una primera valoració del ple d'ahir que es va realitzar a Can Llobera, no es va transmetre per la ràdio municipal i tampoc es va gravar, a pesar de que feia un mes que es coneixia que aquest ple es faria a Can Llobera, no hi havia les condicions tècniques adients. Esperam que al ple de juliol no pasi el mateix.

Els punts tècnics que obligatòriament s'han de portar al ple es van aprovar per unanimitat sense debat.

.- Expedient investigació de la titularitat de la sepultura núm. 89, segon bancal del cementeri municipal.

.- Ratificació acta de recepció de les obres de dotació del servei de clavegueram solar 68 urbanització l'Alzinar de Sant Vicenç.

Mentre que les nostres dues nostres mocions van ser rebutjades pel vot negatiu dels regidors de l'equip de govern. El grup PP-UMP va votar a favor.

A la moció relativa a la creació d'una comissió d'elaboració del Pressupost municipal 2009.Es tracta de crear una comissió d'elaboració Pressupostos de  2009, formada per un regidor de cada  grups polítics municipal i que es reuneixi periòdicament fins a la elaboració definitiva del pressupost, al menys, una vegada cada quinze dies.

L'equip de govern va rebutjar la nostra ajuda, no la consideren necessària a pesar dels vuits mesos de retard que porten. i que van per la versió 22 dels pressuposts. 

A la comissió informativa van dir que la part política dels pressuposts ja estava tancada i que només restava la part tècnica, però al ple a pesar de la meva insistència van ser incapaços de dir que era exactament el que falta per presentar els pressuposts?

 

A la darrera comissió informativa també van dir que l’empresa que els ajudava a fer els pressuposts (a la que s'ha pagat en torn als 20.000 euros) encara no havia acabat la seva feina, però tampoc ens van a constestar què és exactament el que no havien fet encara?

  Igualment els regidors del PSOE també van ser incapaços de dir com és que si la part política es trobava tancada, o sigui l'Ajuntament posarà 300.000 euros al 2008 per fer l'auditori ( un total d'1,200.000 en quatre anys) fan  enquestes sobre si l’Ajuntament ha de posar duros o no a l’Auditori. 

  En definitiva es riuen dels ciutadans que han posat el duros del pressuposts i que ells  manegen i gestiones sin els controls que la llei estableix.

A la moció presentada demanant el compromís a l'equip de govern de presentar el pla d'acció de l'Agenda local 21 per la seva aprovació al ple en un termini màxim de tres mesos. 

La única argumentació del regidor de Medi Ambient és que és molt complicat i que no troba col·laboració a la resta de regidors! El que és cert és que s'ha tancat una feina que es feia des del 2001 i que en dos anys no s'ha fet res. A pesar de que el PSM va iniciar el desenvolupament amb Biel cerdà com regidor de medi ambient, al debat el seu regidor no va dir res i també va votar en contra. Crec que realment aquest regidors haurien de reflexionr sobre com és possible que s'hagi fet més feian amb un regidor del PP a l'Agenda 21 que amb un del PSOE.

 El que és una inactivitat no només perillosa des del punt de vista mediambiental i de participació ciutadana sinó també des del punt de vista econòmic. Ja que fa poc més d’un mes el Consell ha advertit a l’Ajuntament del perill de que el municipi sigui tret defora de la xarxa balear de sostenibilitat, el que significaria entre altres coses no poder accedir a  subvencions de medi ambient.

Al ple de febrer de l'any passat per votar contra la nostra moció de pressuposts participatius es van treure de la màniga una remodelació de l'Agenda 21 (un mes abans no havia res)que seria clau a la participació ciutadana del municipi. La super remodelació de l'Agenda 21 era aquest rídicul full, que més d'un any després segueix  igual

 

 

 

 

Neix un nou partit i 2

Alternativa | 25 Juny, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

 

 Avui acabam amb el que ha estat el nostre manifest de sortida, ara entre tots es tracta de crèixer i aconseguir un canvi més que necessari a Pollença

 

Les persones que s’identifiquen amb aquest projecte, descontents amb el model polític i social d’aquesta terra, i conscients de la necessitat de vertebrar una alternativa social des de la base, és comprometen a defensar un programa d’actuació basat en:

 

1. La participació ciutadana fonamentada en la informació, transparència i comunicació. Defensem un nou estil de governar, transparent i des de la humilitat. Perquè tothom és important, cal un govern per a tothom, a través d’una democràcia més participativa i elaborant les polítiques des de la proximitat als ciutadans. Volem una Pollença on la ciutadania estigui ben informada i pugui opinar i prendre decisions claus en la seva vida quotidiana.

 

2. La cohesió social: Ens marquem com a objectiu eliminar les diferents desigualtats que existeixen actualment al nostre municipi, ja siguin per motius econòmics, d’edat, de raça o de gènere. Cal una igualtat d’oportunitats real. Volem construir un municipi en què  l'activitat econòmica es desenvolupi amb honestedat, sense oportunisme ni favoritismes.

 

3. La sostenibilitat: Volem dissenyar polítiques per al demà, pensant en les generacions futures, sense comprometre les seves necessitats i sense malmetre el medi ambient, amb respecte al medi natural, al patrimoni històric i cultural del poble.

 

4. La defensa dels interessos col·lectius i els espais públics. Defensem l'impuls econòmic de caràcter social que s'orienti a millorar la qualitat de vida dels ciutadans amb bons equipaments i serveis públics.

 

5. La defensa de la nostra identitat. Veim necessària la defensa d'aquells trets que ens identifiquen com a poble: la llengua, la història i la cultura popular, aprofundint en el seu coneixement i evitant que caiguin en especulacions i manipulacions. A més, aquests trets, lluny de representar un factor exclusiu, han d'esdevenir una eina al servei de la cohesió social abans esmentada.

 

En base a aquests grans eixos, a Alternativa per Pollença (A) realitzarem el nostre Pla de Futura Gestió Municipal amb el conjunt de la ciutadania interessada en activar un poble que, en aquest moment, es troba en una situació crítica. Volem liderar el govern de Pollença i fer del mateix un poble modern, avançat i innovador.


Necessitam la vostra ajuda per construir entre tots una Pollença millor, a la mida de les persones, solucionant els problemas quotidians.

Si voleu saber més o donar-nos una mà ens podeu trobar a:

- alternativaperpollenca@gmail.com

- Al c/Horta 23 (bústia d’en Pepe García)

- Al tlf. 656967751.

Aquest diumenge mercadet de Prodis als jardins de Joan March

 

 

Sortim del govern o no tenim polÝtica (CongrÚs dels Verds).

Alternativa | 24 Juny, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Encara que hàgim decidit fer un partit municipal evidentmene ens segueix preocupant i seguirem parlant de la política més enfora del nostre municipi. El nostre company verd de Diògenes; Julen Adrián ens ha fet arribar la seva esmena a la totalitat al congrés dels verds d'aquest dissabte, un document clar i dur per reflexionar i debatre.

 (...) La nostra participació no en la majoria de govern, perquè NO PINTAM RES AL GOVERN, sinó la nostra participació en la majoria que dóna suport al govern (que és una altra cosa), ens ha fet primer empassar-nos Son Espasses com uns bons faquirs. Però no ens va venir de nou, perquè abans ja havíem renunciat a la política mediambiental, havíem acceptat la retallada del Parc Natural de Llevant, amb els criteris del PP, ara defensat per UM; havíem acceptat la política de residus de PSOE-UM-PP, després va venir el bloqueig de la política de disciplina urbanística al Consell de Mallorca, amb l'APLUTUM bloquejada per UM i fins i tot, a vegades pels PSOE locals; després van venir els nostres silencis davant els casos de corrupció d'UM, després el bloqueig de les propostes d'ampliació de les vies ferroviàries... la burla en qüestions de camins públics com en el cas de Ternelles, Decrets Nadal i Grimalt, Son Baco, Son Bosch, subvencions a la compra d'automòbils privats... i estic segur que em deix més de la meitat.
I es clar, les coses no passen perquè sí. Si no hi ha cap informe de gestió, es perquè qualsevol document que es paregués, encara que fos de lluny a això, hauria de venir acompanyat de la dimissió de tots els que han duit al ¿partit? a aquesta situació. I es clar que d'això no n'hi ha. Hem arribat a aquesta misèria per la voluntat d'uns pocs de viure a compta del ¿partit? I si han estat capaços d'arribar-hi fins aquí, no és previsible que ara es facin enrere. Podem discutir de l'humà i el diví, però no posar en qüestió que els ¿nostres? càrrecs públics siguin remoguts de les seves cadires. Nene, això no es toca!
En aquestes condicions, limitar la crítica a la desastrosa gestió de Llauger i companyia en la gestió de les àrees de govern que ens corresponien dins del Bloc, és a més d'inútil en aquestes altures, gairebé marginal. El problema real és que els Verds han entregat totes i cadascuna de les banderes la defensa de les quals constituïa la nostra raó d'existir i la nostra força. Sense banderes no hi ha partit. I les nostres banderes han estat el preu que hem pagat perquè un grapat de càrrecs cobrin un sou mensual, en jornada de 08 a.m. a 03 p.m. És molt trist, però és així.
La veritat és que en bona mida, la resta de partits del BLOC es troben en situacions similars, encara que la pitjor, sense dubtes és la nostra. EU pot administrar qualque misèria en serveis socials i ja veurem com i quan s'aplica la Llei de dependència, que de totes maneres serà, probablement rendibilitzada per les administracions municipals, cas de que qualcú la pugui rendibilitzar
En aquest panorama és absolutament impossible revitalitzar Els Verds. Sense línia política, sense banderes, no hi ha partit; i no podem ni pensar en recuperar-les si seguim formant part de la majoria que dóna suport a un Govern del qual no en formam part real. És així de senzill: o SORTIM DEL GOVERN O NO TENIM POLÍTICA. ¿A qui ens volem dirigir perquè s'afiliï a un partit que dóna suport a un Govern que no es pot defensar amb criteris Verds? Perquè per a defensar aquestes polítiques clientelars d'UM, per callar davant els casos de corrupció, per seguir  la indisciplina urbanística, etc. estem de sobra, els altres ja ho fan prou bé. Amb què pensam emborronar paper o fer pàgines web, amb una línia política que no existeix?

Si voleu llegir la seva esmena completa i la resta de ponències a aquest congrés les podeu trobar al blog dels verds-esquerra d'Artà

Com diu el GOB ara és el moment d’adoptar mesures valentes, justes i sostenibles, per fer front a les crisis

Perversiˇ de la democrÓcia. Ple de juny

Alternativa | 23 Juny, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Con sempre esperam els vostres suggeriments, precs i preguntes pel ple del dijous 25   a les 20:00 que es realitzara a Can Llobera.

Com ja us haviem informat aquest ple presentam dues noves mocions, mentre que l'equip de govern no presenta més que temes d'obligatòria presentació al ple i el PP_UMP no presenta cap moció.

Després de 30 anys d'Ajuntaments democràtics no només no avançam cap a una democràcia més participativa sinó que retrocedim,  llevant  importància als organismes més representatius i democràtics com  el ple municipal. Únic organisme on  l'oposició municipal podem exercir  el control polític del govern que és fonamental a la democràcia.

Els partits s’han transformat en organitzacions burocràtiques més  preocupades pels interessos d'uns pocs que pels interesos de la majoria, i querefereixen decidir les coses en despatxos , fora de les actes i de la presència de públic. Cada dia els partis són més impermeables a qualsevol suggeriment que vingui de fora, i lluny d’obrir-se a la societat, cada dia es repleguen més i més sobre ells mateixos, amb un empobriment notable de la democràcia.

Al cas de Pollença el més habitual és que els partits de 'equip de govern només presentin punts tècnics obligats per la llei. No es presenta cap moció ni proposta que pugués ser millorada, enriquida o qüestionada pels partits de l'oposició. Fugen del debat obert i públic al organisme on es troben representats els ciutadans.

Per exemple una decisió tan important  com posar i llevar la prova de peatonitzció l'han tractat més a un restaurant del Port que al ple, on només les nostres mocions els han fet parlar del tema. A vegades ni parlar han volgut el que és profundament antidemocràtic. Un exemple recent és quan els regidors del PSOE han callat al ple respecte a l'auditori però dos mesos després han volgut aparentar amb una enquesta que les interessava l'opinió dels ciutadans. Altra exemple és quan han preferit debatre amb els seus companys de govern a la premsa i no al ple... Tot això és una perversió total de la democràcia.

El ple hauria de ser un organisme viu on  els regidors  hauriem de debatre els principals temes, problemes i projectes del municipi... on els ciutadans haurien de poder participar, demanar... Nosaltres seguirem lluitant per millorar el sentit democràtic del ple, ni els seus silencis, ni els seus vots contraris  no argumentats ni raonats  ens desanimaran. 

Seguim sense notícies del pressupost.

I- PART RESOLUTIVA.

1.- Aprovació definitiva, si procedeix,de l'acta de la sessió ordinària celebrada dia 30 d'abril de 2009.

2.- Aprovació definitiva, si procedeix,de l'acta de la sessió extraordinària celebrada dia 12 de maig de 2009.

3.-  Aprovació definitiva, si procedeix,de l'acta de la sessió ordinària celebrada dia 28 de maig de 2009.

4.- Expedient investigació de la titularitat de la sepultura núm. 89, segon bancal del cementeri municipal.

5.- Moció presentada pel grup municipal d'Alternativa EU-EV relativa a la creació d'una comissió d'elaboració del Pressupost municipal 2009.Es tracta de crear una comissió d'elaboració Pressupostos de  2009, formada per un regidor de cada  grups polítics municipal i que es reuneixi periòdicament fins a la elaboració definitiva del pressupost, al menys, una vegada cada quinze dies.Els pressuposts ja porten vuit mesos de retard, constantment diuen que en volen fer partícips de l'elaboració dels mateixos. Ara tenen la oportunitat de demostrar que això no són paraules buides... Crec que als temps actuals de crisi seria una bona cosa la unió de tots els grups polítics per una gestió responsable dels recursos públics. Però clar, estic segur que ells tenen una altra idea. A veure si al manco serveix per que d'una vegada es presentin els pressuposts .

 6.- Ratificació acta de recepció de les obres de dotació del servei de clavegueram solar 68 urbanització l'Alzinar de Sant Vicenç.

7.- Moció presentada pel grup municipal d'Alternativa EU-EV relativa al pla d'acció de l'Agenda Local 21. - Demanam el compromís a l'equip de govern de   presentar el pla d'acció de l'Agenda local 21 per la seva aprovació al ple en un termini màxim de tres mesos. Aquest pla d'acció es va fer al 2006 i des d'aquell moment no s'ha fet pràcticament res.  Molt trist per que hi va haver molts de ciutadans que van participar a la realització d'aquest pla. Gràcies a coses com aquesta és per les que no funciona la participació ciutadana, hores de reunió i feina que després no tenen un resultat pràctic.

8.- Propostes/Mocions d'urgència.

II- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte dels acords de la Junta de Govern i de les resolucions de Batlia

3. - Precs i preguntes.

L’Associació PRODIS organitza el diumenge 28 de juny, de les 9 a les 14 h, als Jardins Joan March de Pollença, un mercadet d’estiu.

El Vilar, fotografia de Hans Monheim. Evidenment un cas d'incivisme però hi haurà que cercar una solució per evitar aquesta imatge tan freqüent i negativa al nostre municipi.


Neix un nou partit 1

Alternativa | 22 Juny, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

alternativa per Pollença (a) és un nou partit, però partim de la feina, les idees i les actuacions que ha fet durant aquests sis darrers anys l’Assemblea d’Alternativa Esquerra Unida - Els Verds. Una oposició rigorosa i seriosa que ha criticat durament les vergonyes i insuficiències de la política de l'equip de govern, fent continues propostes alternatives.

Ara pensam que  ha arribat el moment de créixer i presentar una proposta alternativa i global de poble, remarcant la nostra independència política i el nostre caràcter municipalista.

 Ens definim com un partit progressista, ecologista, feminista, pacifista, republicà, laïcista i assembleari. Pensam que l'ètica és el fonament de la política, i que s’ha fer feina de manera honesta i sincera, parlant clar, amb valentia  i no fent càlculs electorals, coalicions i pactes de govern contraris als nostres principis.

alternativa per Pollença , és un partit polític l'àmbit d'actuació del qual és el municipi de Pollença, sense perdre de vista que des d'una posició municipal es pot incidir en decisions fora del municipi que ens afectin.  Com a forma d’organització, ens fonamentam en l’assemblearisme, sense jerarquies, ni caps. La nostra assemblea exerceix un control sobre els càrrecs i és l’òrgan que decideix les postures i les accions de la nostra candidatura. Els càrrecs tenen l’obligació d’informar periòdicament a l’Assemblea de la seva activitat i les seves propostes d’acció política.  A més, per evitar la profesionalització política, una mateixa persona de alternativa per Pollença  no podrà ocupar un càrrec electe durant més de dues legislatures consecutives. I cap persona podrà tenir més d'un càrrec, ja sigui públic o intern.

La nostra intenció també és facilitar la integració de gent diversa, independents i de diversos partits supramunicipals, per això els afiliats a alternativa per Pollença  podran pertànyer a altres partits d'àmbit autonòmic i estatal o a associacions, sempre que no tinguin fins contraris als d'alternativa per Pollença . El nostre objectiu compartit és presentar una opció política alternativa a la que governa el municipi, amb la voluntat de liderar un canvi a Pollença i avançar cap a un model de poble on poguem aconseguir el benestar social.

Una part de l'assemblea d'alternativa per Pollença.

 
 

 

L'avenc dels Portuguesos, a Mortitx. Caminant per Mallorca (XLI)

Alternativa | 21 Juny, 2009 18:00 | facebook.com twitter.com

D'excursió virtual amb en Toni Flores a l'avenc dels Portuguesos, a Mortitx. Un avenc d'uns 90 metres.

 

 

 


 (Segueix)

Per quŔ fem un nou partit?

Alternativa | 21 Juny, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

En aquest moment la major part de membres d'Alternativa Esquerra Unida – Els Verds de Pollença era gent independent, i per aquest fet hem iniciat un procés de diàleg amb altres ciutadans independents o fins i tot d’altres partits que volen participar del nostre projecte.  Per facilitar la integració i la feina conjunta de tota aquesta gent hem creat un nou partit d’esquerres, per fer feina exclusivament a Pollença en el que resta de legislatura, per presentar-nos a les eleccions de 2011 i amb vocació de futur i estabilitat.  

Una de les  finalitats principals d’aquest partit ha de ser la d’evitar que les esquerres es tornin a presentar dividides a les properes eleccions, perdent d’aquesta manera un gran potencial (s’ha de tenir en compte que la suma dels vots d'ERC, Alternativa i PSM hagués suposat tenir quatre regidors en les últimes eleccions municipals). La unitat de totes les esquerres és necessària, més enllà de partidismes i sigles, ja sigui dins d'Alternativa, o bé a través de pactes electorals. I només així aconseguirem el que de manera urgent fa falta a Pollença: un Canvi. I aquest canvi només pot fer-se des de l’esquerra. A Alternativa per Pollença es podran sumar ciutadans afiliats a altres partits d'àmbit autonòmic i estatal sempre que aquests no tinguin fins contraris als d'Alternativa, que actuarà de forma autònoma i independent, és a dir de forma sobirana, sense haver de passar comptes més enllà del nostre municipi.

Aquest pas el fem, ferm, perquè creiem que a Pollença han de canviar moltes coses, i ,una d’elles, la forma de govern actual, en la qual l’equip de govern té orelles sordes i ulls cecs als problemes reals de la gent. Tenim  la convicció que només amb la unitat de la gent d’esquerres podrem donar-li la volta a la situació i construir un municipi més participatiu i transparent.

Som una organització de caire municipalista, sense perdre de vista que hi ha altres coses més enllà del municipi, però conscients que des d’una posició municipal també es pot incidir, i molt, en totes les decisions que ens afectin.  El nostre objectiu és transformar la societat en molts d’àmbits, fer-la oberta, transparent i participativa. Per fer-ho el mitjà més útil és el govern municipal i aquesta és la nostra voluntat, això sí, no a qualsevol preu. Tampoc rebutjam i ens tancam a les moltes altres formes de transformació social, i per això volem estar sempre del costat dels moviments socials i de les persones que lluiten, com nosaltres, per una Pollença millor.

Des d’aquí volem fer una crida a tothom que es senti identificat amb el nostre projecte, que vengui, que participi en la nostra Assemblea, i que posi les mans en un projecte assembleari, municipalista, que té com a fonament l'aprofundiment en la Democràcia Participativa que permeti a les persones decidir sobre aspectes essencials de la seva vida i desenvolupar-se com a individus lliures, responsables i solidàris.

 

 

El temps passa, els fems augmenten.

Alternativa | 20 Juny, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Necessitam les teves fotos, vídeos, els teus comentaris, la teva  informació dels punts negres de Pollença. aquells llocs del municipi en mal estat,degradats, bruts, oblidats, etc.  A més de publicar aquesta informació al blog, la traslladaríem a l'Ajuntament on farem feina per  trobar  solucions.

Entre tots construirem una Pollença millor, a la nostra mida, solucionant els problemes quotidians. És tracta de carrers, voreres, places, papereres, brutor... coses del dia a dia que cal sol·lucionar per tenir una Pollença millor, més còmoda i més neta.

 Francesc Melià  ens  ha enviat aquestes fotos preses al carrer Urxella, dins la urbanització de Siller del Port de Pollença. Les fotos han estat preses a dies diferents de juny del dia 6 al dia 13. Es veu com el fems van en augment. Els operaris buiden cada dia els contenidors però no agafen les bosses que la gent deixa defora. Aquestes fotografies demostren tan la recollida deficient que es fa al  Port De Pollença com l'incivisme de la gent.

La recollida d'aquests contenidors depèn del Consell de Mallorca, de totes maneres al ple de dijous demanarem solucions a aquest tema molt freqüent (ens han arribat més fotografies d'altres ciutadans) i que dona una pèssima imatge  del munipi.

Demà us informarem del nou partit que inicia el seu camí avui. El blog com podeu veure tindrà pocs canvi, una capçalera més neta ja que les convocatòries, ràdio urxella, tdt Pollença... aniran a la nostra nova pàgina web urxella digital, de moment en construcció.

Fotografies del 6 al 13 de juny, en ordre cronològic

L'Auditori. Informaciˇ per decidir.

Alternativa | 19 Juny, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Una mostra més de la manca de serietat de l’enquesta del PSOE respecte a l’auditori, és que no s’han dignat a publicar el el pla d’usos i gestió de l’auditori ( pdf) que hem publicat a aquest bloc (fa un mes) per donar més informació als ciutadans sobre el tema. Abans de prendre qualsevol decisió la informació és molt important per això nosaltres seguim donant dades sobre l’Auditori (al enllaç categoria Auditori trobareu els articles anteriors sobre el tema). Una pena que partits més grans i amb més recursos no es prenguin tan en serio el tema.

El pla d’usos i gestió de l’auditori ( pdf) ha estat realitzat per l'empresa IRU d'en Pere Muñoz, l'ex-portaveu del PSM a l'Ajuntament de Palma, que va abandonar el PSM quan aquest partit va apostar pel Bloc.

Ahir ens van reunir amb el batle per parlar del tema, la seva intenció és tenir el màxim consens possible a un projecte que va més enfora d'una legislatura, el que ens sembla molt bé . Per la nostra part també volem  tenir i poder donar als ciutadans la màxima informació possible sobre un tema tan important. 

Contràriament al que diu el PSOE i el PSM, el batle em va confirmar ahir el que ja havia dit a la premsa i és que hi ha un acord entre els partits del pacte de govern de gastar un màxim d'11,500.000 euros  al futur auditori. Estaria bé que el primer de tot s'aclarissin entre ells.  Segons el batle l'1,2 milions d'euros que hauria de posar l'Ajuntament es faria en quatre anys, i al  pressupost ja s'han reservat 300.000 euros pel projecte. La quantitat d'11 milions i mig l'ha sortit de les previsions que ha fet l'arquitecte municipal. Una de les coses que hem demanat és que justifiqui per escrits aquesta quantitat. En aquest tema s'hauria de tenir en  compte que el preu final normalment és superior al pressupostat.

A un moment de crisi econòmica, quan la premsa local ja parla de fallida econòmica i quan tenim un municipi amb mancances bàsiques, s'ha de justificar de manera molt clara per què 10,300.000 euros no són suficiens per fer un auditori

La idea del batle és anar amb aquest pressuposts de 11,5 milions d'euros i un projecte fonamentat en el pla d’usos i gestió de l’auditori (que podeu consultar al següent enllaç pdf) a veure a en Moneo. En el cas de que no es vulgui fer-se càrrec del projecte s'haria un concurs públic. La veritat que pensam que a aquestes altures, en Moneo ha d'estar més que fart d'aquest "culebrón".

 Com vam comentar a l’anterior article sobre el pla d’usos i gestió de l’auditori (que podeu consultar al següent enllaç pdf), els espais que són necessaris segons aquest pla signifiquen canviar totalment l’avantprojecte que va presentar en Moneo. A diferència del pla, ahir en Joan ens va comentar que ell és més partidari de deixar l'escola de música al seu lloc actual, la banda si que aniria a l'auditori.

Un altre estudi que hem demanat és el que ha servit per justificar una sala amb una capacitat de 600 persones.

Continuarà...

Del blog slynation, la revolución se fragua aqui

 

Assamblea i mocions juny

Alternativa | 18 Juny, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

La nostra propera assemblea serà aquest dissabte  20, farem un tumbet a la platja de Llenaire a partir de les 13:00. Els que haveu de venir recordau que heu de dur cadira, plat, tassó i cuberts. A aquesta assamblea serà el punt de partida del nou partit que hem creat  i del que us donarem tota la informació a partir de diumenge. A l'assemblea comentarem també les darreres feines fetes, recollirem precs i preguntes pel proper ple.

Si voleu participar i no sabeu com, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a aquest mateix bloc  o a eurxella@yahoo.es.  

Al ple del dijous 25 de juny presentam dues mocions (i de moment a les comissions no es presenta cap moció més)

- La primera moció demana el compromís a l'equip de govern de   presentar el pla d’acció de l’Agenda local 21 per la seva aprovació al ple en un termini màxim de tres mesos. Aquest pla d'acció es va fer al 2006 i des d'aquell moment no s'ha fet pràcticament res.  Molt trist per que hi va haver molts de ciutadans que van participar a la realització d'aquest pla. Gràcies a coses com aquesta és per les que no funciona la participació ciutadana, hores de reunió i feina que després no tenen un resultat pràctic.

- La segona moció és crear una comissió d’elaboració Pressupostos de  2009, formada per un regidor de cada  grups polítics municipal i que es reuneixi periòdicament fins a la elaboració definitiva del pressupost, al menys, una vegada cada quinze dies. Els pressuposts ja porten vuit mesos de retard, constantment diuen que en volen fer partícips de l’elaboració dels mateixos. Ara tenen la oportunitat de demostrar que això no són paraules buides... Crec que als temps actuals de crisi seria una bona cosa
la unió de tots els grups polítics per una gestió responsable dels recursos públics. Però clar, estic segur que ells tenen una altra idea. A veure si al manco serveix per que d'una vegada es presentin els pressuposts .

Avui ens perdonareu la petita frivolitat però hem triat un vídeo  especial. Gasol i Navarro jugant contra el CB Alcúdia, a 1998 (sector nacional junior est). 

 

MÚs de 500 firmes

Alternativa | 17 Juny, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquesta és la carta que Hans Monheim ha lliurat al batle juntament amb més de 500 signatures demanant la dimissió de la delegada del Port, Francisca Ramon i que ha motivat l’encreuament de declaracions entre Joan Cerdà i Jaume Plomer.

 Com vam dir a un article anterior sobre el tema, el que han de fer els regidors de "l'equip de govern" és prendre  notes de les queixes i fer feina per solucionar els problemes. 

Senyor Batle

Li lliur més de 500 signatures que demanen la dimissió de la Delegada del Port, Senyora Francisca Ramon. Les raons d'aquesta petició es troben adjuntes.

Recentment li vaig  comentar al seu despatx que el Port de Pollenca manca d'una infraestructura acceptable en els àmbits de neteja, voreres, asfalt, parcs i en general.

L'esforç de la Delegada del Port no es considera suficient per més de 500 signants.

Aquestes signatures es van recollir en menys de 2 setmanes i es va aturar ja que vam considerar que 500 signants del Moll és una base representativa del malestar general que n’hi ha.

Diverses Plataformes s'han posat en contacte amb la Senyora Ramon per a demanar-li  solucions, esforç humà i coordinació. Lamentablement excepte un maquillatge superficial no s'han notat millores. La problemàtica del Port segueix igual.

Es lliuren aquestes signatures per a la seva consideració així com als diferents Partits Polítics de Pollença,

L'única finalitat d'aquesta petició és la millora de Port de Pollença, canviar la imatge tercermundista de la seva infraestructura, responsabilitat de l'Ajuntament.

En cap moment aquesta petició té una connotació personal contra la Senyora Ramon. El càrrec de Delegada no és "honorífic".

Molt atentament

Hans Monheim

 

Al darrer ple vaig demanar si pensen reparar o retirar aquesta font rompuda que fa dos anys es troba en aquest lamentable estat, a un lloc tan centric com l'inici del Passeig Saralegui del Port. Sigui responsabilitat de na Francisca o d'en Martí , no crec que facin falta dos per solucionar petites coses com aquesta. (La foto com podue veure és d'agost del 2007).

 

A continuació l'escrit original en castellà.

 (Segueix)

MÚs precs i preguntes.

Alternativa | 16 Juny, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Més preguntes i precs del ple d'abril.

Respostes del batle, Joan Cerdà.

P.-Quan es pensa posar en funcionament real el patronat d’esport?

R.- Quan s'aprovi el pressupost. Una mostra més de per què és imprescindible complir la llei. No es pot seguir amb pressuposts prorrogats.

P.- Quan es pensa fer la reforma del camp de futbet del Port? Quan es pensa acabar la reparació de la pista d'esquaix del Port?

R.- Segons el batle respecte a la reforma del camp de futbet se'ls estava acabant la paciència. Dos mesos després es veu que encara tenen paciència això que el retard és de cinc anys. Respecte a la pista d'esquaix fa uns dies que han començat les obres de reparació

P.- Fa dos plens vam demanar que es tornés a enviar al Ministeri de Defensa l’acord per unanimitat de que es retiri el monòlit dedicat als pilots de la Legió Còndor a la base del Port. S’ha tornat a enviar? En cas de resposta negativa demanam el seu enviament immediat.

R.- Seguim sense resposta del Ministeri de Defensa.

P.- Respecte a les borses de residus a Cala Boquer, recollides per escolars del municipi, i que han romàs  a la Cala des de gener a abril. Volem una explicació detallada de per que s’ha tardat tan de temps en recollir-les? Quin és el període que des de l’àrea de Medi ambient és considerà adient per fer una retirada de bosses de residus a una platja tan visitada com la de Cala Boquer?

    A pesar de que aquesta pregunta havia estat presentada per escrit dos dies abans del ple, el regidor de medi ambient Jaume Plomer no va contestar. Un mes des prés al ple de juny el regidor de medi ambient va trobar inspiració per contestar. Es va excusar en la manca de mitjans i que era millor fer això que no fer res. També ens va acusar d'haver fet molt de mal als volampo amb la nostra crítica.

    Pensam que les coses s'han de fer bé i que si no disposa de mitjans el que ha de fer el regidor és demanar aquest mitjans als seus companys de l' equip de govern . Respecte a les crítiques no ha de confondre, ni voler confondre el que va ser una crítica a la seva gestió amb els volampo. El que hauria de fer Jaume és reconèixer que no s'havien fet bé les coses i que no es tornaria a repetir.

P.- S’ha fet l'estudi de condicionament de la Cala  Sant Vicenç que es troba al pacte de l’ equip de govern? En cas de desposta negativa Quan es pensa fer?

El regidor de la Cala, Jaume Plomer de nou tampoc va contestara, a pesar de que aquesta pregunta havia estat presentada per escrit dos dies abans del ple. Segons Jaume no existeix aquest punt al pacta de l'equip de govern!!! Al pacte publicat al blog del PSM,l'únic que ha estat públic, consta aquest estudi. O sigui que no sabem si hi ha dos pactes de govern diferents i descoordinats o simplement que com al cas de l'auditori els pactes de govern no signifiquen res pel PSOE.

A la Cala ha hagut molt de promeses i poques realitzacions. En part resultat d'uns polítics que no veuen més enfora dels possibles vots,  com si la Cala no fos part fonamental del patrimoni del nostre municipi i del seu potencial turístic.

P.- Ens van informar que la regidora de Serveis Socials, el regidor d'Hisenda i qualcú mes de l'equip de govern,no van acudir a una reunió amb la representant de la empresa INTRESS, que des de fa anys facilita treballadores casi sempre dones, de serveis socials, i que te contractades encara, una treballadora que treballa a la cuina de dita Residència, i algunes, o totes les treballadores d'ajuda a domicili, que tenia una trobada concertada amb. El tema de la reunió era el deute que fa anys ve arrossegant l'Ajuntament amb aquesta empresa que no fa mes que augmentar, aquest deute està posant en dificultats a l’empresa i als treballadors contractats per la mateixa. Ens podien informar si s’han tornat a reunir amb l’empresa i com està el tema d’aquest deute.

    R.- No. Una empresa més que sofreix la manca de liquides de l'Ajuntament que no lleva que segueixen apostant per posar duros per fer l'Auditori.

    P.- Alguns dels treballadors de l’hotel Formentor, unes 100 persones de les quals el que menys porta a l’empresa són 17 anys ens han mostrat la seva preocupació per la manca d’informació de l’empresa i per que ara fan dos o tres mesos menys de feina. Només senten remors i informació a la premsa. Ens demanen si l’Ajuntament es pot preocupar més per la seva situació i informar de com es troba la llicència de l’hotel i els seus plans d’obres.

  • R.- La propietat sap que s'ha de simultanejar les obres d'urbanització amb la d'edificació. Utilitza als treballadors per pressionar a l'Ajuntament quan sap que el tema es troba en les seves mans.

P - Fa dos dissabtes vam poder comprovar com la Plaça Montesion es trovaba tancada a les 11 del matí, volem saber qui ha donat aquesta ordre, els motius de la mateixa i que la plaça sigui oberta.

R.- No sabien res del tema

P.- Al ple de febrer vam denunciar que al carrer creus número 37 un veí ha instal·lat una càmera mirant al carrer. Es va dir que es faria un informe per part de la policia, s’ha fet ja?

R.- No s'havia fet.

PRECS.

El batle va dir que els feien seus

1.- Insistim en demanar  els plans  tècnics dels vedat de caça del Puig de Santuïri, Formentor, Cala Murta i Ternelles (si ja existeix). Si per la Conselleria de Medi Ambient considera que no és suficient la petició de l’Ajuntament on es troben aquests vedats, es pot afegir que als mateixos hi ha camins públics de titularitat municipal. Hem demanat còpia de la resposta de la Conselleria de Medi Ambient per posar el tema en mans del defensor del poble.

2.- Fa mesos que vam, demanar per escrit les actes de les juntes d’EMSER i del Consorci, l’avantprojecto de l’auditori de l’arquitecte en Moneo, la documentació de la permuta dees conjunts arquitectònics de Sant Domingo i Sant Jordi i  encara no s’ens ha donat contravenint la llei. Ja són quatre mesos sense aquesta informació, només hem pogut veure els plafons de l'avantprojecte d'en Moneo.

3.- Demanam la reparació dels taulers municipals del Port; al poliesportiu i a la plaça Miquel Capllonch.

4.- Al ple de juliol del 2007 ja vam demanar que es lleves el tauler que hi ha situat al costat de  l'Atalaia de Albercuix, que provoca un impacte visual negatiu, i el batle es van comprometre a retirar-lo. El tauler és de fusta i la seva retirada és senzilla, creuen que ara que arriba la temporada alta, i molts visitants accedeixen a aquest paratge d'alt valor paisatgístic, s’hauria de retirar. Finalment s'ha retirat.

Kalvellido

 


 

Camins, ordenanša mercat i pressuposts...

Alternativa | 15 Juny, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquesta és la primera part dels nostres precs i preguntes al ple d'abri

Respotes del batle i regidor d’urbanisme Joan Cerdà.  

   1.- Al ple de setembre del 2007 es va aprovar al ple la nostra moció per iniciar un expedient de recuperació del camí del coll de 'n Patró, ens agradaria saber si a banda de la documentació i les declaracions orals davant notari que va entregar la Plataforma Pro Camins Públics, l'Ajuntament ha fet res per aclarir el traçat d'aquest camí i què es pensa fer?

Amb el nou arquitecte interí tenia intenció de pegar una empenta a aquest tema i a tot el relacionat amb el catàleg de camins. Ja veurem, de moment  a aquesta legislatura no s’ha obert cap camí públic.

 

2.   Camins com el Camí llarg, Ariant, Ternelles, Albercuix, el camí del Coll de'n patró, etc.... es troben senyalitzats per l'ajuntament i desprès tancats, ens podrien dir com pot ser que es senyalitzi un itinerari, coneixent que desprès les persones que vulguin fer aquesta excursió no podran passar

 No estan senyalitzar per fer excursions.!!!

3.       El 17 de desembre vam demanar per escrit que els Serveis Tècnic Municipals fessin un informe jurídic respecte a la possibilitat de fer un decret de batlia per ordenar obrir les barreres del camí públic de Ternelles i una valoració de la indemnització / justipreu de la servitut de pas. S’ha començat a fer ja aquest feina? En cas de resposta negativa insistim en la urgència d’aquests informes donat que s’està tancant un camí públic molt important a més des del punt de vista turístic i cultural.

Com sabeu al ple següent vam presentar una moció demanat l’informe jurídic que va ser rebutjada, segurament el PSOE farà una enquesta sobre el tema.

4.     Quan es faran les properes presentacions  de l’adaptació del PGOU al Pla Territorial?

  S’està negociant amb AAVV Port de Pollença, segurment pot ser la setmana que ve. Dos mesos després encara no s’ha fet però s’has augmentat els dies per presentar al·legacions 30 dies més.

5. Quan  pensen presentar la nova ordenança de mercats al ple?

    Està feta però no va entrar en comissió. La nostra moció es va aprovar en febrer del 2008, en teoria ja en aquella data estava pràcticament feta, però només fa uns dies ens han donat un esborrany i encara no s’ha portat al ple.

6.      Quan sortiran a concurs públic les estades d’estiu i la resta d’activitats esportives municipals?

   Ha sortit ja acaba dia 6. Des de principi de legislatura haviem demanat que aquestes estades havien de sortir a concurs públic, finalment es va fer però hem rebut queixes per part d’empreses que es volien presentar i a les que es va dir que se les avisaria de la publicació de la licitació del contracte i que es van assabentar massa tard de la publicació d’aquest concurs.

 7.   Un ciutadà, Hans Monheim, ens ha denunciat que el dilluns 20 un agent de la policia local es va presentar a un bar conegut del Port preguntant a l'amo si sabia qui era darrera de la petició de firmes de dimissió de la regidora delegada del Port, na Francisca Ramón. El ciutadà diu que es va presentar a l'oficina de la policia local i se li va dir que s’havia fet seguint ordres. Qui va donar aquesta ordre? En el cas de que ningú l’hagi donat demanam que s’investigui el tema.

- No li consta que hagi cap ordre, si es va fer es per que es penjaven cartells ens senyals de tràfic. Hans ens ha enviat la carta i les firmes que ha fet arribar al batle, la publicarem aquesta setmana.

 

8.   Al darrer informe de l'inspector cap de la policia senyor Jaume Martorell Plomer sobre la peatonització hi ha una sèrie de valoracions polítiques que no li corresponen a un informe tècnic. Quan es va demanar l’informe al cap de policia se li va demanar fer aquesta valoració? En cas de resposta negativa volem que se amonesti per escrit al citat cap de policia i que se li indiqui que deixi les seves opinions polítiques per altres  àmbits que no sigui un informe tècnic.

 - No es va demanar cap tipus de valoració. Evidentmen no han amonestat per escrit a l’inspector cap.

9.  Què es pensa fer amb el tancament del carrer cadernera (Gotmar) què segueix incomplint les ordenances municipals?

   El regidor de policia en Juanjo va contestar que s'estava estudiant una restricció major i que s'està fent un estudi del que em donaria informació. A dia d’avui tot segueix igual.

10.  Volem una explicació detallada de quines dificultats tenen per portar l’aprovació del pressupost a aquest ple. És inadmissible que portin més de mig any de retard quan van contractar una empresa per ajudar-les. A més tornem a demanar els informes que hagi fet aquesta empresa privada.

    El regidor d’Hisenda en Juanjo va dir que es presentarien al  proper plenari (maig) però estam a juny i seguim igual. Per això hem demanat la creació de la comissió d’elaboració Pressupostos de  2009, formada per un regidor de cada  grups polítics municipal i el batle o la persona en qui delegue, amb la finalitat de la confecció de dits pressupostos Aquesta Comissió es reuniria periòdicament fins la elaboració definitiva del pressupost, al menys, una vegada cada quinze dies.

 A aquest pdf podu consultar els resultats a Pollença de les darreres eleccions al Parlament europeu per taules electorals.

Una part:

 

 

 

Mortitx. Caminant per Mallorca (XL)

Alternativa | 14 Juny, 2009 18:00 | facebook.com twitter.com

D'escursió virtual amb en Toni Flores per Mortitx.

 

Home

Alternativa | 14 Juny, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Avui és el darrer dia que  es podrà veure el documental HOME a youtube, un documental més que recomenable

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, 5 de juny,  s'ha estrenat a 127 països, el documental "Home" que difon un missatge d'alerta sobre la salut del planeta. El documental ha estat dirigida pel realitzador francès Yann Arthur Bertrand, i destaca per unes imatges espectaculars a vista d'ocell del planeta terra. El documental és fruit de dos anys de rodatge en 54 països i 500 hores de pel·lícula. Les imatges han estat captades íntegrament des de l'aire a través d'helicòpter, avió o globus, o des des de dalt de torres.  

És un film, per a reflexionar sobre la nostra poca armonia amb la natura, i  veure que tot allò que fem en el món determina uns efectes posteriors ,i que el nostre model de vida és injust i insostenible, i sobretot: millorable.

Al YouTube i al Google teniu les versions de la pel·lícula en anglès, alemany, espanyol i francès i també es pot veure per internet

Documental Home en Català;
http://www.tv3.cat/videos/1277719

Documental Home en Castellà;
http://www.youtube.com/homeprojectes
 
 Aquest és el trailer, el documental té una durada d'hora i mitjà, mereix la pena.

Subvencions,sancions, platges de la Cala... (AJ210409)

Alternativa | 13 Juny, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Seguim amb la nostra feina de donar informació als ciutadans, una informació que per lògica hauria de donar el propi Ajuntament. Avui publicam l'acta de la Junta de govern de 21 d'abril (pdf) Us recordam que podeu escoltar els plens de l'Ajuntament a ràdio Urxella, dividits per punts. També podeu participar a la nostra enquesta: No es pot caminar, però sí disparar, és lògic ???

Els fets més destacables d'aquesta Junta són

La concessió de  les següents subvencions per l’any 2008

Associació AFAMA ...........................4.668,39 €

Club 3ª Edat Port de Pollença ..........3.000,00 €

Club 3ª Edat Mar Blava  .....................3.000,00 €

Club 3ª Edat de Colonya  ....................3.000,00 €

Club 3ª Edat de Sa Nostra ..................3.000,00 €

Atorgar un ajut econòmic per import de 2.668,00 € al Bisbat de Mallorca per a la restauració de les Àguiles de Pollença.

A la Junta es va desestima un recurs  de reposició interposat pel Col·legi de Geògrafs davant el plec de clàusules (BOIB de 7 de març de 2009) a l’efecte per a la contractació dels serveis de treballs de medi ambit. Hem demanat més informació del tema.

S'inicien procesos sancionadors

  - Pel deficient estat de manteniment del solar ubicat al carrer Roger de Flor, 27 del Port de Pollença.  

- El solar ubicat al carrer Verge del Carme, 34 del Port de Pollença.   La situació d'aquest solar l'haviem denunciat a aquest blog i a diferents plens.

La sanció corresponent a la infracció preveu com a sanció multa des de 600 fins a 30.000 euros.

  - Vist l’informe emès per l’àrea de Medi Ambient en data 17.04.09 sobre l’estudi interdisciplinari i integral de les platges de Cala Sant Vicenç de l’IMEDEA del 2004 així com les conclusions que l’esmentat informe detalla respecte les actuacions i les alternatives de gestió al respecte, els reunits, prèvia deliberació, acorden

1r.- Valorar les diferents opcions que es proposen a l’informe emès per l’àrea de Medi Ambient als efectes d’adoptar la gestió oportuna.

2n.- Donar trasllat de l’estudi interdisciplinari i integral de les platges de Cala Sant Vicenç elaborat per l’IMEDEA del 2004, juntament amb l’informe tècnic emès per l’àrea de Medi Ambient a la Demarcació de Costes,als efectes oportuns. També  hem demanant aquests estudis sobre aquest tema

Carrer Verge del Carme (Port de Pollença) Per començar hi ha la reixeta que envaeix el domini public i desprès hi ha la brutor que com que està darrera la barrera ningú la fa neta.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb