URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L’altitud de decisió (I)

Alternativa | 01 Juliol, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Un nou interessant article d'en Miquel Sánchez. Us recordam que aquest blog està obert a tothom i que si voleu escriure un article  l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es  / alternativaperpollenca@gmail.com

L’altitud de decisió és un punt marcat al procediment d’aterratge de les aeronaus al diferents aeroports del mon, aquesta altitud no és sempre la mateixa, atès que cap aeroport és a la mateixa altitud al nivell de la mar, les pistes dels aeroports no tenen tots la mateixa longitud i característiques com il·luminació, obstacles, etc. Aquesta altitud de decisió està ben detallada a les cartes aeronàutiques d’aproximació, que són els fulls de ruta cap a l’arribada als aeroports, quan s’arriba a l’altitud de decisió s’ha de dur la velocitat correcta, l’angle d’inclinació del morro de l’aeronau correcte, a més d’un bon grapat de procediments que seria molt avorrit detallar en aquest article.

En molt d’aspectes a les nostres illes i més concretament a Pollença, fan molta falta aquets fulls de rutes, per prendre les decisions en el moments indicat, són molt el temes, festival, turisme, etc.

L’industria turística del nostre municipi està arribant a aquesta altitud de decisió, varem ser molt d’anys importadors de ma d’obra, ara la nostra industria no és capaç de donar feina a tots el pollencins que la requereixen, no podem tenir més places hoteleres ni de les bones ni de les dolentes, per una llei que bona o no requereix la baixa d’altres places hoteleres obsoletes, però en recuperat un poquet el turistes que venen als apartaments privats, “són il·legals diuen el hotelers” i pot ser veritat, però no és millor mirar pel be de la majoria del poble que per just d’un parell, és veritat que jo he denunciat més d’una vegada les parts i quarts que fan les gran cadenes comercials de supermercats pel fet de ser un lloc turístic, el sobrepreu d’alguns articles fregava el 15% de diferència entre Sa Pobla i Pollença en establiments de la mateixa cadena, la causa són aquest turistes que venen a un apartament privat i berenen, mengen i sopen al seu apartament i no utilitzen l’oferta complementaria.

El Port de Pollença com destí turístic no està en crisi ni molt manco, el que està en crisi és el model hoteler, els turistes que ara venen al Port de Pollença tenen un perfil molt clar, famílies completes, padrins, pares i nins, i els és més còmode anar a un apartament privat, sense renouers animadors ni coses per l’estil. 

La pregunta és evident: Omplim el Port de Pollença d’inspectors de turisme a la caça d’aquest turistes? O Ens adaptem a la nova situació? Cal fer la fulla de ruta i l’altitud de decisió s’aproxima, pensem en positiu, que no nos imposin altres el que hem de fer a Pollença, no just la platja de Palma de problemes, en tenim tots i pel Govern de les Illes sembla que just existeix aquella zona.

Miguel Sánchez

 Una mica d'humor no va mal. Particular homenatge a Michel Jackson.


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb