URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'estat del municipi 1.

Alternativa | 08 Juliol, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

A la nostra primera moció de juliol del 2007 demanavam un ple extraordinari anual dedicat a analitzar l’estat del municipi, al mateix demanavam la participació de les associacions i veïns que ho desitgessin. Ni Joan Cerdà ni na Francisca Ramon van voler saber res del tema. Ja que no va poder ser al ple, al manco podrem fer-ho a aquest blog. Ara que hem arribat a meitat de legislatura pensam que és un bon moment per fer una  valoració del que està sent la mateixa. Esperam la vostra col·laboració als comentaris per completar aquesta valoració.

Avui començarem recordant el que demanavam a la nostra primera intervenció al ple quan vam votar en blanc en la investidura d'en Joan Cerdà com batle (veure discurs als articles; vot en blanc i que no és un xec en blanc). Per nosaltres no era ni és coherent governar amb el Partit Popular i uns mesos després fer-ho amb el PSM. Això demostrava i demostra que UM-UNPI no tenia ni té cap model de municipi, ni una idea de cap a on volen que vagi Pollença . A pesar d'això vam decidir  votar en blanc per  donar un vot de confiança als nostres companys del PSOE  i el PSM, amb l'esperança de veure girar el govern de l’Ajuntament cap a l’esquerra, gir que no hem vist aquests dos anys.

 A aquell moment vaig recordar dos temes als companys del PSOE i PSM.

Al PSOE  li vaig recordar la seva oposició a l’Auditori de Moneo, i els vaig demanar que  ara al manco es fessin els estudis de gestió, projecte artístic i manteniment que des del mateix partit socialista es demanaven abans de les eleccions. A pesar de que només s'ha fet el primer d'aquest estudis (i de manera molt discutible)sembla que el PSOE ja ha acceptat el plantejament d'UM_UNPI: Els 10,400.000 euros no són suficients i l'Ajuntament que es troba a una situació econòmica crítica vol posar més duros per fer aquest auditori.

Al PSM li vaig recordar que  havia defensat l’obertura dels camins públics, i que no n’hi havia cap excusa per que aquests camins continuessin tancats. A aquests dos anys hem aprovat el catàleg de camins i un parell de mocions nostres referents al tema però no s'ha obert cap camí públic dels tancats.

 Fa dos anys vam dir que eram l’únic referent de l’esquerra a l’oposició i això ens donava la llibertat de no callar i de no renunciar a res de nostre projecte polític. Vam prometre seguir la línia transparent i directa que haviem seguit fins aquell moment, i no deixar-nos enlluernar, per les sigles a l'hora de fer oposició.  Vam dir que la nostra oposició no es basava en sigles sinó en projectes i fets. I que sobre la taula es trobarien crítiques, idees, projectes, preguntes... Crec que no hem defraudat.

I vosaltres que pensau... Continuarà.

 Fotografies de Hans Monheim. Carrer Formentor (Port Pollença).

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb