URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Seguim sense pressuposts.

Alternativa | 16 Juliol, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de juny es va rebutjar amb els vots de l'equip de govern la nostra moció relativa a crear una comissió d'elaboració Pressupostos de  2009, formada per un regidor de cada  grups polítics municipal i que es reuneixi periòdicament fins a la elaboració definitiva del pressupost, al menys, una vegada cada quinze dies.

Portam més de nou mesos de retard en la presentació dels pressuposts, una eina fonamental en la gestió del municipi i també en la feina de control democràtic per part de l'oposició. Estam cansats de sentir al regidor d’Hisenda en Juanjo Mir i al batle que la setmana que ve... que ens hem de reunir... que ja estàn a punt... Per exemple al ple de març el regidor Sr. Mir va dir que només faltaven details i que es faria una reunió per presentar les línies d'actuació. Quatre mesos després seguim igual i no s'ha fet aquesta reunió anunciada.

Al ple d’abril el regidor d’Hisenda ens va dir que els pressuposts es presentarien en maig, a juliol segueixen sens presentar els pressuposts.

La no presentació dels pressuposts està aturant decisions com la contractació d'un nou servei de neteja viaria al Port, el patronat d’esport, l’agenda local 21, els fons de contingència social, etc.

L'equip de govern diu que la part polític dels pressuposts ja estava tancada i que només restava la part tècnica, però el PSOE   fa enquestes sobre si l’Ajuntament ha de posar duros o no a l’Auditori.

La nostra pregunta que van reiterar al ple va ser;ens podien dir a nosaltres i a tots els ciutadans que han posat el duros que vostés manegen i gestiones sin els controls que la llei estableix. que és exactament el que falta per presentar els pressuposts? No vam obtenir cap resposta.

A la gravetat d'aquest retard hem d'afegir que ens consideram estafats; ja que  l'equip de govern va contractar una empresa privada per assessorar-les per la preparació dels propers pressuposts ( amb un cost de 20.880 euros). I a dia d'avui ni tan sols hem pogut veure els informes d'aquesta empresa. Uns informes que s'han pagat amb doblers públics, que fa temps que s'han lliurat i que a dia d'avui seguim sense poder consultar, com si aquests documents fossin propietat exclusiva de l'equip de govern. Igual que al cas de la presentació dels pressuposts estam cansats de les  promeses dient que ens hem de reunir per veure aquests informes. A la darrera comissió informativa van dir que l’empresa encara no havia acabat la seva feina, què és exactament el que no han fet? Tampoc vam obtenir cap resposta.

El regidor d’hisenda havia comentat a diverses comissions i plens el seu desig d’involucrar i fer partícips de l’elaboració dels pressupostos de l’Ajuntament de Pollença als partits de l’oposició. Aquesta moció no era sinó el nostre oferiment d’ajudar i col·laborar a l’elaboració dels pressupost.

Seguir amb uns pressuposts prorrogats no és la millor manera de lluitar contra una crisi que a aquest hivern pot ser terrible. A un moment de profunda crisi econòmica cal un tractament molt específic per part de totes les Administracions Públiques i cal més que mai la unió de tots els grups polítics per una gestió responsable dels recursos públics.

Si realment els pressuposts del 2009 ja es troben pràcticament acabats els van demanar que consideren la possibilitat de fer aquesta comissió pel pressuposts del 2010.

Manel Fontdevila a Público.


A continuació la moció. (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb