URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Legislació i moviments migratoris

Alternativa | 18 Juliol, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Publicam un resum d'un article que ens ha enviat el company Ernesto Baletto. que ha estat publicat a una revista a Veneçuela, i que pot aportar elements de debat sobre la immigració a Europa. L'article sencer el podeu llegir al següent enllaç (pdf).

Com sabeu aquest blog està obert als vostres escrits, que haveu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

Legislació i moviments migratoris

La immigració representa fins al 75 % del creixement de la població en els països industrialitzats i és la columna vertebral de la Seguretat Social europea en molts països.


L'actual conjuntura política, accentuada per una gran crisi econòmica, aprofundeix el gir a la dreta de la socialdemocràcia europea, especialment l'espanyola. La legislació actual d'Estrangeria a Espanya és coercitiva i es troba situada a la dreta del mapa electoral, convertint-se en una eina directa d'atac als drets fonamentals dels estrangers.


Referent a la proposició de la llei de reforma d’estrangeria que s'està  tramitant en el parlament Espanyol aquesta nova reforma implica diversos elements polítics i jurídics a tenir en compte (ens centrarem específicament en les conseqüències polítiques, en aquest cas):

1 . El PSOE avança en un discurs dretà, que electoralment  els pot ser útil, donant respostes a una societat civil preocupada per la crisi i pels seus llocs de treball.


2 . D'altra banda, Aquesta nova llei d'estrangeria pel PSOE, avala el gir a la dreta realitzat en aquesta nova legislatura, donant un cop d'efecte mediàtic, demostrant que la suposada esquerra pot legislar des de l'autoritat política.


3 . La criminalització dels immigrants és legislada i plasmada de manera rotunda, emparant de fet als sectors empresarials, la seva economia submergida i la submissió a treball esclau de milers d'immigrants.

4 . És una normativa que impulsarà la sanció com norma, produïx el temor a la repressió, sent aquesta l'eina fonamental per a complir, aplicar i desenvolupar la futura llei.

5 . El PSOE i el Partit Popular, segueixen la política d'altres països europeus on es reprimeix i empresona segons les necessitats de la globalització del capital, del mercat de treball i dels interessos empresarials.


La falta de garanties dels menors estrangers/as i la necessitat de majors centres de detenció per a immigrant sense papers, no fa més que corroborar que la legislació existent és perquè Europa s'aïlli del món bàrbar que ho envolta, encara que després s'esquincin les vestidures horroritzant-se pels cadàvers que arriben a les platges espanyoles o els vaixells a la deriva, sense que cap port vulgui deixar atracar a centenars d'immigrants famèlics i moribunds.

Els processos migratoris són socialment, culturalment i políticament imparables, les desigualtats existents en els diferents sectors del planeta no fan més que accentuar les diferències, reestructurant els processos migratoris, les diferents rutes o formes que pren el trasllat poblacional.

El que si queda clar que la Directiva de la tornada, les noves lleis d'Estrangeria, “l'Europa fortalesa”, no són sinònims d'integració, ni d'amistat entre els pobles, és més aviat, l'inici d'una persecució policial i militar als “sense papers”, criminalitzant als ciutadans que l'única cosa que volen és poder viure dignament.

Del món global, de les forces polítiques i sindicals d'esquerres, dels treballadors i de la ciutadania en general depèn frenar semblants atropellaments, que la immigració, integració i Estat de benestar siguin compatibles, per a poder estructurar i vèncer en la batalles de les idees, en pròximes lluites contra accions legislatives i normatives que ataquin de forma directa la dignitat del genero humà.

Ernesto A Baletto

El roto a l'interessant blog "Inmigración, una oportunidad". 

 


 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb